Face to Face

Ο Χαβιέ Μεντόσα στο BN Sports: «Πιστεύαμε στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, να το επαναλάβουμε με τον Ολυμπιακό!» (video)

Ο Χαβιέ Μεντόσα στο BN Sports: «Πιστεύαμε στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, να το επαναλάβουμε με τον Ολυμπιακό!» (video)
Η ιστορική νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ (16/01, 2-1) φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ο Χαβιέ Μεντόσα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ανατροπή της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου επί της «Ένωσης», μιλά για την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ, την υποδοχή-ηρώων στο Αγρίνιο, αλλά και το μέλλον του!
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά
 
Τα «φώτα» της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω του. Λογικό. Μία ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ, μέσα στην έδρα της, δεν φέρει κάθε μέρα φαρδιά-πλατιά την υπογραφή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Χαβιέ Μεντόσα, όμως, κατάφερε να εξελιχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς. 
 
Αρχικά, έκοψε στα δύο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, για να βγάλει σε θέση τετ-α-τετ τον Νίκο Καρέλη και να ισοφαρίσει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, με ένα γκολ-ποίημα, ολοκλήρωσε μία ιστορική ανατροπή για τον Παναιτωλικό, εξασφαλίζοντάς του το παρθενικό του «διπλό» απέναντι στην ΑΕΚ!

Οι φίλοι της ομάδας επιφύλλασαν υποδοχή ηρώων στο Αγρίνιο για τους παίκτες, αλλά όπως δήλωσε στο BN Sports μετά τη μεγάλη εμφάνισή του, παρουσιάζεται πλήρως συγκεντρωμένος στο επόμενο, κομβικό ματς με τον Ολυμπιακό (19/01, 15:00) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!
 

-Πώς νιώθεις για την εμφάνισή σου στο ματς της Κυριακής;
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγώνες απέναντι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ποτέ δεν είναι εύκολοι, ωστόσο, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και καταφέραμε να το φέρουμε εις πέρας και να πάρουμε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη».
 
-Πιστεύατε στο «διπλό» πριν το ματς;
 
«Οφείλουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ματς, πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο. Τονίστηκε από τον προπονητή μας, πως αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να παλέψουμε ο ένας για τον άλλον. Ευτυχώς, κάναμε μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ».
 
-Τώρα έρχεται ένα ακόμα ματς απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό. Μπορείτε να το επαναλάβετε πιστεύεις;
 
«Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Λατρεύω τις προκλήσεις και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πράξαμε και την Κυριακή, μπορούμε να νικήσουμε! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα». 
 
-Οι φίλοι της ομάδας, σας επιφύλασσαν θερμή υποδοχή. Πώς την βίωσες;
 
«Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Είχε πάρα πολύ κρύο στο Αγρίνιο, ήταν αργά το βράδυ, αλλά αυτοί μας περίμεναν για να μας αποθεώσουν. Είναι ένα δείγμα πως γίνεται καλή δουλειά από την ομάδα. Το Αγρίνιο είναι μικρή και ήσυχη πόλη, αλλά οι κάτοικοι είναι φιλικοί, με σέβονται και με κάνουν να νιώθω όμορφα και άνετα».

Παναιτωλικός: Υποδοχή και... «Αγρινιάρα φέρε μας το Κύπελλο»! | Gazzetta
 
-Η μετάβαση από το ποδόσφαιρο της Αργεντινής σε αυτό της Ελλάδας, ήταν δύσκολη;
 
«Δεν δυσκολεύτηκα είναι η αλήθεια. Ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε μία χώρα πέραν της Αργεντινής και αφοσιώθηκα πολύ στη δουλειά μου, όταν έφθασα στην Ελλάδα. Στη χώρα μου υπάρχει πάθος, οι άνθρωποι ζουν για το ποδόσφαιρο, αλλά ορισμένες φορές σε οριακό σημείο. Εδώ οι ρυθμοί είναι πιο ήρεμοι». 
 
-Το μέλλον σου πού βρίσκεται; Στην Ευρώπη ή στην Αργεντινή;
 
«Θα ήθελα να μείνω στην Ευρώπη, να συνεχίσω να αναπτύσσομαι, να σκοράρω, να δίνω ασίστ. Το συμβόλαιό μου μπορεί να λήγει το καλοκαίρι, αλλά παραμένω πλήρως συγκεντρωμένος στον Παναιτωλικό. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές. Θα ήθελα να παραμείνω στην Ελλάδα είναι η αλήθεια. Η επιστροφή στην Αργεντινή, πάντα θα είναι μία επιλογή, αλλά θα ήθελα να επιστρέψω μόνο για την ομάδα που αγαπώ, τη Χιμνάσια Λα Πλάτα». 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0