Face to Face

Ο Ντιέγκο Ρομάνο στο BN Sports για τον Σέρχιο Αγουέρο: «Αν δεν υπήρχε ο Μέσι, θα ήταν ο επόμενος Μαραντόνα – Αυτά θυμάμαι από εκείνον»

Ο Ντιέγκο Ρομάνο στο BN Sports για τον Σέρχιο Αγουέρο: «Αν δεν υπήρχε ο Μέσι, θα ήταν ο επόμενος Μαραντόνα – Αυτά θυμάμαι από εκείνον»

Ένας από τους Αργεντινούς που έχουν φάει τη Superleague με το… κουτάλι. Ο Ντιέγκο Ρομάνο μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τον Σέρχιο Αγουέρο που ανακοίνωσε πως σταματάει την καριέρα του.

Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα, ο Σέρχιο Αγουέρο ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην τεράστια καριέρα του έπειτα από την καρδιακή αρρυθμία που υπέστη. Ο Αργεντινός φορ θεωρείται εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Λατινικής Αμερικής στον 21ο αιώνα, με δεκάδες τίτλους, διακρίσεις και γκολ. Φυσικά, δεν είναι λίγοι οι αθλητές που τον είχαν ως πρότυπο.

Ο Ντιέγκο Ρομάνο, που μέτρησε πάνω από 100 συμμετοχές στη χώρα μας, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την περίπτωση του 33χρονου φορ. Ουσιαστικά, μετέφερε τον τρόπο που έβλεπαν οι πολίτες της Λατινικής Αμερικής την περίπτωσή του αλλά και το έργο που αφήνει πίσω του στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά είπε:

Τι είναι ο Σέρχιο Αγουέρο για την Αργεντινή;

«Είναι ένας θρύλος για την Αργεντινή χωρίς αμφιβολία. Τα όσα πέτυχε σε συλλογικό και διεθνή επίπεδο, τα λέει όλα».

Πιστεύεις πως είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας σου και γιατί;

«Σίγουρα. Αδιαμφησβήτητα, ήταν απίστευτος καθώς πέτυχε πάρα πολλά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις διακρίσεις. Είναι απίστευτος και πρόσφερε πολλά όπου έπαιξε. Για αυτό άλλωστε είναι θρύλος όπως είπα».

Αν δεν υπήρχε ο Λιονέλ Μέσι, πιστεύεις πως θα ήταν ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής μετά τον Μαραντόνα;

«Πιστεύω πως ναι. Έχει τόσο αγνό ταλέντο και ποιότητα που πραγματικά, αν δεν υπήρχε ο Μέσι, θα λέγαμε πως είναι ο επόμενος Μαραντόνα. Ήρθε στην Ευρώπη από πολύ μικρός και καθιερώθηκε αμέσως , κάτι που δίνει την ποιότητα που διέθετε».

Ποια είναι η στιγμή που θυμάσαι πιο έντονα από την καριέρα του;

«Τον θυμάμαι όταν έπαιζε στην Ιντεπεντιέντε σε ηλικία 18 ετών και σκόραρε αυτά τα τρομερά γκολ. Ουσιαστικά, έδειξε το ταλέντο του και ήταν ηγέτης σε μεγάλα ντέρμπι της χώρας. Μου άρεσε πολύ όταν τον έβλεπα».

Πως νιώθεις με την ανακοίνωση της απόσυρσής σου;

«Με στεναχώρησε πάρα πολύ γιατί ήταν ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός χαρακτήρας. Ωστόσο, επειδή αφορά την υγεία του, έπρεπε να σταματήσει ακόμα και να είναι απώλεια για το ποδόσφαιρο».

Τι σου άρεσε από εκείνον στον αγωνιστικό χώρο;

«Ο τρόπος που έπαιζε. Οι ντρίμπλες που έκανε, τα τελειώματά του στο τέλος της φάσης. Όλα ήταν εντυπωσιακά. Απολάμβανε το ποδόσφαιρο και αυτό τον έκανε ξεχωριστό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0