Face to Face

Ο ρεπόρτερ που αποκάλυψε το «φλερτ» της Τραμπζονσπόρ με τον Μασούρα στο BN Sports: «Σοβαρό το ενδιαφέρον, αλλά…»

Ο ρεπόρτερ που αποκάλυψε το «φλερτ» της Τραμπζονσπόρ με τον Μασούρα στο BN Sports: «Σοβαρό το ενδιαφέρον, αλλά…»

Η Τραμπζονσπόρ έχει δείξει την αρέσκεια της στους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τον Γιώργο Μασούρα να αποτελεί το τελευταίο όνομα που ακούστηκε έντονα στην Τουρκία. Ο δημοσιογράφος Γιουνούς Εμρέ Σελ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη και αναφέρθηκε στα δεδομένα τριών υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Είναι γνωστό πως η Τραμπζονσπόρ θέλει να μεγαλώσει την ελληνική αποικία της, καθώς οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, έχουν προσφέρει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες τους για να βρίσκεται ο σύλλογος στην κορυφή της Τουρκίας. Τα ονόματα των Δημήτρη Πέλκα, Γιώργο Κυριακόπουλο και Γιώργο Μασούρα έχουν ακουστεί έντονα ενόψει του Γενάρη, με τον τελευταίο να είναι από τα «βαριά» χαρτιά που έχουν γραφτεί.

Την είδηση αποκάλυψε η τουρκική ιστοσελίδα «Sabah Spor» και ο ρεπόρτερ της Τραμπζονσπόρ, Γιουνούς Εμρέ Σελ, ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον. Το BN Sports τον εντόπισε και ο ίδιος αναφέρθηκε στις τρεις ελληνικές υποθέσεις του τουρκικού συλλόγου. Γιατί αρέσουν οι Έλληνες στην ομάδα της Τραπεζούντας, τι συμβαίνει με κάθε υπόθεση αλλά και η προσωπική του άποψη.

Αναλυτικά είπε:

  • Πείτε μας για την περίπτωση του Γιώργου Μασούρα και της Τραμπζονσπόρ. Ποια είναι τα δεδομένα;

«Η Τραμπζονσπόρ έψαχνε εδώ και καιρό για μεταγραφή εξτρέμ. Η ομάδα των σκάουτερ της Τραμπζονσπόρ πήγε επίσης στην Ελλάδα και παρακολούθησε τους παίκτες εδώ. Ο Μασούρας εκτιμήθηκε ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα αυτής της παρακολούθησης. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συλλόγων συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά δεν φαίνεται εύκολη μεταγραφή. Ωστόσο, στη Τραμπζονσπόρ άρεσε πολύ ο παίκτης»

  • Ποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές παρακολουθεί η τουρκική ομάδα και αν θα κάνει κίνηση τον Γενάρη;

«Η Τραμπζονσπόρ θα προσθέσει τουλάχιστον ένα αριστερό μπακ και δύο εξτρέμ στο ρόστερ της τον Ιανουάριο. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν μπει στο ρεπορτάζ μέχρι στιγμής και εκτός από τον Μασούρα αναφέρεται και ο Κυριακόπουλος με την Τραμπζονσπόρ. Ωστόσο, η διοίκηση δεν επιβεβαίωσε αυτό το όνομα»

  • Ποια είναι η άποψή σου για τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη;

«Από τη στιγμή που ο Μπακασέτας μπήκε στην ομάδα, συμπεριφέρεται σαν να ήταν μέρος αυτής για πολύ καιρό. Πέρα από τη συνεισφορά του στο γκολ, η δέσμευσή του στην ομάδα και η εντυπωσιακή ποιότητά του, τον έκαναν αστέρι στα μάτια των φιλάθλων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αθλητικούς σχολιαστές και εμένα, ήταν ο πιο καλύτερος παίκτης στην Τουρκία πριν τραυματιστεί.

Όσο για τον Σιώπη, οι θαυμαστές του έδωσαν παρατσούκλι. Η έννοια αυτού του ψευδώνυμου είναι «Lungless». Αγαπιέται από την ομάδα με την ατελείωτη ενέργεια του στο γήπεδο και τη χαρά του εκτός γηπέδου. Χαίρομαι που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Πράγματι, η πόλη, ο Τύπος και το ποδόσφαιρο της χώρας παρακολουθούν με θαυμασμό την απόδοσή τους»

  • Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτούς;

«Λατρεύω την εξυπνάδα του Μπακασέτα και τη φιλοδοξία του Σιώπη. Είναι και οι δύο πολύ διαφορετικοί παίκτες, αλλά είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για την ομάδα τους.»

  • Ποιο είναι το μυστικό της φετινής πορείας;

«Το πιο σημαντικό μυστικό της επιτυχίας είναι η εμπιστοσύνη στον εν ενεργεία προπονητή. Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε όλη την εξουσία στις μεταγραφές στον Αμπντουλάχ Άβτσι και αυτός σχημάτισε το ρόστερ που είχε στο μυαλό του. Αυτή η ομάδα ήταν ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών.

Επιπλέον, η λέξη «υπομονή», που χρησιμοποιούσε συνεχώς, ανακούφισε την ομάδα σε αυτή τη διαδικασία. Ακόμη και όταν δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο, το να τηρούμε υπομονετικά το πλάνο παιχνιδιού είναι στην πραγματικότητα ο πιο σημαντικός κωδικός πρόσβασης για τις νίκες και τη θέση στην οποία βρισκόμαστε»

  • Γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αποδίδουν τόσο καλά στο τουρκικό πρωτάθλημα;

«Πράγματι κι εμείς ήμασταν περίεργοι για την απάντηση σε αυτή την ερώτηση και ρωτήσαμε τον Μπακασέτα. Απάντησε: «Ένα σημαντικό μέρος των πολιτισμών μας και η γειτνίασή μας μεταξύ μας ως προς την τοποθεσία επιταχύνει την προσαρμογή μας εδώ». Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τα λόγια του γιατί ο αριθμός των Ελλήνων παικτών που έρχονται στην Τουρκία και δεν έχουν καλή απόδοση είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Αν πραγματικά έχεις στο μυαλό σου να παίξεις ποδόσφαιρο, η Τουρκία είναι το πιο κατάλληλο μέρος.»

  • Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν ναι, ποια ομάδα έχεις ξεχωρίσει;

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να πω ότι ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί δεν υπάρχει μετάδοση στη χώρα που δείχνει αυτούς τους αγώνες. Ωστόσο, λόγω της δουλειάς μου, προσπαθώ πάντα να κοιτάζω τα αποτελέσματα, τις αυξημένες επιδόσεις των παικτών και τα αθλητικά site στην Ελλάδα λόγω του ότι είναι εδώ ο Μπακασέτας και ο Σιώπης.»

  • Ποιος είναι ο αγαπημένος του Έλληνας ποδοσφαιριστής και γιατί;

«Υποθέτω ότι θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με τον Φάνη Γκέκα. Μπορεί να μην παίζει τώρα, αλλά εξακολουθεί να έχει σημαντική θέση στη μνήμη μου με τα γκολ που σημείωσε παίζοντας εδώ. Αλλά ότι ο Μπακασέτας είναι καθ' οδόν να το καταφέρει.»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0