Football Talk

Η «ελληνική» Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη θέλει να προσθέσει νέο μέλος στην οικογένεια της (video)

Η «ελληνική» Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη θέλει να προσθέσει νέο μέλος στην οικογένεια της (video)

Έχει ήδη δύο στο ενεργητικό της και φαίνεται πως θέλει και άλλους. Στην Ελλάδα, λιγοστεύουν οι ομάδες που χρησιμοποιούν Έλληνες ποδοσφαιριστές όμως η Τραμπζονσπόρ, επωφελείται από αυτό. Το BN Sports σας αναλύει και παρουσιάζει τα δεδομένα για τρία ονόματα.

«Είμαστε τυχεροί γιατί και οι δύο Έλληνες είναι θαυμάσια παιδιά. Εξαιρετικοί χαρακτήρες και σημαντικοί ποδοσφαιριστές για εμάς. Πιθανότατα θα πάρουμε κοντά μας κι έναν τρίτο». Ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Αχμέτ Αγάογλου, σίγουρα δεν έκανε την παραπάνω δήλωση, χωρίς να υπάρχει «καπνός». Η πρωτοπόρος της Τουρκίας έχει ξεκινήσει ονειρικά τη φετινή σεζόν, είναι έτοιμη να επιστρέψει στους τίτλους και στην κορυφή της χώρας, με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της να αποτελούν βαρόμετρο σε αυτό.

Ωστόσο, φαίνεται πως η επιτυχημένη συνταγή με αθλητές της χώρας μας, έχει ανοίξει την όρεξη στον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος δεν θέλει να μείνει με δύο ελληνικά στοιχεία στο ρόστερ του αλλά και τρία και τέσσερα. Τον τελευταίο μήνα, δεν έχουν σταματήσει να ακούγονται ελληνικά ονόματα στο ρεπορτάζ του συλλόγου, όμως τρεις περιπτώσεις, είναι αυτές που έχουν ξεχωρίσει.

Γιώργος Κυριακόπουλος

Είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην φουρνιά του Κώστα Τσιμίκα και Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος είναι ένας από τα καμάρια της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί μία βασική μονάδα της Σασουόλο, παρότι έχει χάσει τη θέση του στα τελευταία παιχνίδια. Και όμως, ο 25χρονος αριστεροπόδαρος μπακ έχει δείξει πόση ποιότητα διαθέτει και στην Ελλάδα, ήταν από τους ποδοσφαιριστές που καλοέβλεπε ο Ολυμπιακός μέχρι να πάει στην Ιταλία. Παράλληλα, η τιμή του εκτοξεύθηκε αμέσως μόλις μετακόμισε στην γειτονική χώρα και το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ για την πώλησή του, μάλλον ήταν αρκετά μικρό.

Η μεταπολιτική του αξία μοιάζει εμφανώς μεγαλύτερη. Μέχρι τώρα, έχει μετρήσει 59 συμμετοχές με τον ιταλικό σύλλογο αλλά με ένα γκολ και πέντε ασίστ απολογισμό. Αυτά είναι αρκετά για να κάνουν την Τραμπζονσπόρ να τον κοιτάξει ζεστά, όμως μέχρι τώρα, από την πλευρά του παίκτη, προτεραιότητα είναι η Ιταλία. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως η Σασουόλο σκέφτεται και την ανανέωση του συμβολαίου του έμπειρου μπακ με αυξημένες απολαβές.

Δημήτρης Πέλκας

Σε σχέση με τα ονόματα της λίστας, ο Δημήτρης Πέλκας έχει εμπειρία από την τουρκική λίγκα. Από τον περσινό Οκτώβρη, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αγωνίζεται με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε, όταν και πουλήθηκε έναντι 2,2 εκατ. ευρώ από τον ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα, η ποιότητα του διεθνή άσου έχει κάνει όλη την Τουρκία να τον παρακολουθεί. Όπως και ο Κυριακόπουλος, έτσι και αυτός δεν έχει σταθερή θέση στο βασικό σχήμα του Βίτορ Περέιρα, όμως είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η Φενέρ έχει δείξει τάσεις να τον πουλήσει και η Τραμπζονσπόρ τον θέλει την κατάλληλη επιλογή για να ντουμπλάρει τον Τάσο Μπακασέτα στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ονειρικό για τον πρόεδρο του συλλόγου. Ο 28χρονος άσος έχει ήδη οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 46 συμμετοχές και δεν θα έβλεπε με κακό μάτι, να κάνει πρωταθλητισμό με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ.

Γιώργος Μασούρας

Το τελευταίο όνομα που ακούστηκε στα τουρκικά ρεπορτάζ, είναι αυτό του Γιώργου Μασούρα. Ακόμη μία περίπτωση που είναι αρκετά δύσκολη και μάλλον, η δυσκολότερη από τις υπόλοιπες. Ο 27χρονος εξτρέμ είναι, ίσως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή και είναι βασικότατο μέλος των πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Η δυσκολία της υπόθεσης έχει πολλά παρακλάδια. Αρχικά, υπολογίζεται περισσότερο από τους άλλους στην ομάδα του.

Η τιμή είναι σαφώς μεγαλύτερη και ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα μπει σε διαπραγματεύσεις. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, είναι εξαιρετικό απίθανο να έχει στα πλάνα του το τουρκικό πρωτάθλημα και όχι κάτι καλύτερο. Στους «ερυθρόλευκους» έχει ματώσει 36 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, έχει μοιράσει 17 ασίστ ενώ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Το βαρόμετρο των Ελλήνων…

Η ομάδα της Τραπεζούντας έχει δείξει ένα διαφορετικό τρόπο να προσεγγίζει Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Γενάρη, ο τουρκικός σύλλογος βγάζει από τα ταμεία του συνολικά τρία εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Τάσο Μπακασέτα και έξι μήνες μετά, και πάλι από την Αλάνιασπορ, έκανε δικό του τον Μανώλη Σιώπη έναντι ενός εκατ. ευρώ.

Πάνω σε αυτούς, χτίστηκε μία ομάδα που αυτή την στιγμή, κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό. Αήττητη και πρώτη στην βαθμολογία με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση και έτοιμη να τρελάνει την χώρα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μετράει ήδη επτά γκολ και έξι ασίστ φέτος σε 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο συμπατριώτης του αμυντικός μέσος, έχει επίσης 15 ματς στα πόδια του.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0