Face to Face

O δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίχελ στο BN Sports για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Η απουσία του Κόστιτς είναι μεγάλο πλήγμα – Η πίεση στον Ολυμπιακό»

O δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίχελ στο BN Sports για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Η απουσία του Κόστιτς είναι μεγάλο πλήγμα – Η πίεση στον Ολυμπιακό»
Μόνο ως «τελικός» μπορεί να χαρακτηριστεί ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο ρεπόρτερ Κρίστοφερ Μίχελ αναλύει αποκλειστικά στο BNSports και τον Νότη Χάλαρη την προσεχή αντίπαλο της ελληνικής ομάδας.
Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πράξη 2η. Δύο εβδομάδες μετά το ματς της Γερμανίας, οι δύο ομάδες ξανασυναντιούνται στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του EuropaLeague. Η ήττα με 3-1 για τους «ερυθρόλευκους», δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη, αν θέλουν να μείνουν στο παιχνίδι για την 1η θέση.

Πριν το πρώτο ματς, ο Γερμανός δημοσιογράφος Στέφαν Ράιχ από το «hessenschau» είχε αναλύσει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ωστόσο, για όσα έγιναν αλλά και όσα θα… συμβούν, μίλησε ο συμπατριώτης του και ρεπόρτερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Sport1», Κρίστοφερ Μίχελ.

Όπως τόνισε στο BN Sports, η πίεση έχει μεταφερθεί στον Ολυμπιακό, ενώ ανέφερε πως το ματς είναι 50/50 σε πιθανότητες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία του Φίλιπ Κόστιτς, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την Άιντραχτ.

Αναλυτικά όσα είπε:

  • Ποιο ήταν το κλειδί του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων;

«Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ εύκολο το έργο για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δεν μπορούσε να σφίξει στην άμυνα ή  στο κέντρο. Η Άιντραχτ μπόρεσε να παίξει το παιχνίδι της χωρίς κανένα πρόβλημα. Πήραν δεύτερες μπάλες και οι Πειραιώτες δεν μπήκαν ποτέ σε ρυθμό. Η Άιντραχτ έκατσε πίσω στην αρχή και άφησε τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την μπάλα. Μόλις άρχισαν να πιέζουν, έγινε και η ζημιά όπως το λάθος του τερματοφύλακα πριν το 3-1»

  • Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει στον επόμενο αγώνα;

«Η ατμόσφαιρα στον Πειραιά είναι φυσικά εντελώς διαφορετική. Θα είναι δύσκολα, οι φίλαθλοι θα δίνουν ώθηση στην ομάδα και οι (ευρωπαϊκά) έμπειροι Πειραιώτες θα θέλουν εκδίκηση. Ίσως υποτιμήθηκε και η Άιντραχτ, κάτι που δεν θα ισχύει πλέον. Άστατη είναι και η γερμανική ομάδα, με μόνο έναν βαθμό από τα τρία τελευταία παιχνίδια της Bundesliga»

  • Πόσο σημαντική είναι η απουσία του Κόστιτς;

«Η απουσία του Φίλιπ Κόστιτς είναι φυσικά, ένα μεγάλο πλήγμα για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Είναι πρώτος σκόρερ και ο πιο σημαντικός παίκτης στην επίθεση εδώ και χρόνια. Ο προπονητής Όλιβερ Γκλάσνερ θα πρέπει λοιπόν να βρει κάτι εντελώς νέο. Ο Κόστιτς έχει συμμετάσχει σε 6 από τα 10 γκολ της Μπουντεσλίγκα μέχρι στιγμής»

  • Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει την Πέμπτη;

«Πρέπει να κερδίσουν τις μονομαχίες. Η Άιντραχτ είναι η ομάδα της Bundesliga που είναι πιο αδύναμη σε δύο αγώνες. Δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις για το Καμάντα, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ματς. Με τον Πασιένσια τραυματία, ο Μπορέ θα είναι πιθανόν βασικός φορ. Χρειάζεται ουσιαστικά έναν δεύτερο άνθρωπο δίπλα του, ως μοναχικός επιθετικός είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί»

  • Ο παίκτης που πρέπει να προσέχει ο Ολυμπιακός και γιατί;

«Οι Καμάντα και Μπορέ θα είναι πλέον οι βασικοί στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τους δώσει ιδιαίτερη σημασία. Τα χέρια του Γκλάσνερ είναι δεμένα στην επίθεση με τον Γκονσάλο Πασιένσια να είναι τραυματίας. Έτσι ο Σαμ Λάμερς πιθανότατα θα παίξει μπροστά. Αλλά η αντικατάσταση του Κόστιτς θα είναι μεγάλο εμπόδιο για τον Γκλάσνερ.»

  • Ποιος παίκτης ή παίκτες από τον Ολυμπιακό σου άρεσαν από τον πρώτο αγώνα;

«Δυστυχώς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ αδύναμος συνολικά. Ο Μαντί Καμαρά ήταν ακόμα ευχάριστος στη μεσαία γραμμή, αλλά συνολικά ήταν μια πολύ απογοητευτική εμφάνιση από τους Πειραιώτες»

  • Πόσο σημαντική είναι η απουσία του Κόστιτς για τον Ολυμπιακό;

«Για τον Ολυμπιακό η απουσία του Κόστιτς είναι φυσικά πλεονέκτημα. Παίκτες όπως ο Χάουγκε ή ο Λίντστρομ δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τον αντικαταστήσουν. Το πλεονέκτημα για την Άιντραχτ είναι ίσως ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσαρμοστεί. Την 3η αγωνιστική της Bundesliga, έπαιξε χωρίς τον Κόστιτς εναντίον της Αρμίνια Μπίλεφελντ, και το 1ο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα της ομάδας τότε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να ρίξει άλλη μια ματιά στο πώς έπαιξε η Άιντραχτ»

  • Τι σημαίνει η νίκη για κάθε ομάδα;

«Η Άιντραχτ σίγουρα θα έχει την πρόκριση στα χέρια με νίκη στον Πειραιά. Οι Πειραιώτες από την άλλη θα μπορούσαν να πάρουν ξανά την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η πίεση είναι στον Ολυμπιακό, βλέπει τον εαυτό του ως φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Η Άιντραχτ θέλει απλά να περάσει από τη φάση των ομίλων και θα είναι σε καλό δρόμο.»


EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΟΣΦΠ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0