EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Δεν ήταν στο χέρι της Μονακό με όσα κάναμε στην τρίτη περίοδο» (video)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Δεν ήταν στο χέρι της Μονακό με όσα κάναμε στην τρίτη περίοδο» (video)

Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνα και τον κόσμο του πέρασε στον τελικό του Final-4 της Euroleague και ο Σακίλ ΜακΚίσικ μιλάει στο BN Sports και στον απεσταλμένο του, Μάνο Φυρογένη, για όλα αυτά που οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Κάουνας με την υποστήριξη της bwin, Μάνος Φυρογένης

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μονακό ανατρέποντας το διψήφιο προβάδισμα που είχαν χτίσει οι Μονεγάσκοι κατά το πρώτο μέρος του αγώνα (29-41).

Όλος ο κόσμος κάνει λόγο για την φανταστική τρίτη περίοδο του Ολυμπιακού που έπαιξε το μπάσκετ της χρονιάς και οδηγήθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/05).

«Όλοι ξέρουν τι συνέβη στην τρίτη περίοδο! Είναι απίστευτο, απερίγραπτο αυτό το συναίσθημα που βιώνει κανείς λίγες φορές στην ζωή του. Αυτό που έχω να πω είναι ότι παίξαμε καταπληκτική άμυνα».

Με όπλο την άμυνα λοιπόν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο οδηγώντας μάλιστα τη Μονακό σε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague. Συγκεκριμένα, το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 27-2 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ο ΜακΚίσικ σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν αυτό αποδεικνύει την καλή λειτουργία του Ολυμπιακού ή τον κακό χειρισμό από πλευράς Μονακό, απάντησε: «Δε νομίζω ότι ήταν στο χέρι της Μονακό. Ο τρόπος που παίξαμε άμυνα έκανε τη διαφορά. Κανείς μας δεν ενδιαφερόταν για τίποτα άλλο και είχαμε εστιάσει εκεί. Σαφώς είχαμε και τους φανς που βρίσκονταν εκεί και μας βοήθησαν με την στήριξή τους».

Ο παράγοντας «φίλαθλοι» ήταν καθοριστικός πάντως για τον 32χρονο Αμερικανό για να πάρει κίνητρο η ομάδα του Ολυμπιακού αλλάζοντας τα δεδομένα.

«Η ενέργεια και η φωνή των φιλάθλων ειδικά κατά την τρίτη περίοδο ήταν κάτι το μοναδικό».

Όμως ήταν και η ώθηση που πήραν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τον Έλληνα τεχνικό που τους οδήγησε να ανατρέψουν εντελώς τη μέχρι τώρα εικόνα τους. «Ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν είπε πολλά στο ημίχρονο, απλά ήρθε στα αποδυτήρια και είπε αυτά που έπρεπε να πει. Ουσιαστικά ότι είμαστε καλύτεροι από την εικόνα που δείχναμε στο πρώτο μέρος του ματς».

Και τώρα… στο δια ταύτα. Ποια ομάδα από τον ισπανικό «εμφύλιο» του δεύτερου ημιτελικού προτιμάει ο Σακίλ ΜακΚίσικ για αντίπαλη στον τελικό;

«Και οι δύο είναι ποιοτικές ομάδες γι’ αυτό και μόνο θα ήθελα να είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Εξάλλου το ότι τερμάτισαν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση το δείχνει αυτό. Αυτή είναι η μόνη προτίμησή μου. Εύχομαι καλή τύχη και στους δύο και θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας».

 

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0