EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Άλεξ Αμπρίνες στο BN Sports: «Για να στεφθείς πρωταθλητής, πρέπει να παίξεις και στο Final-4» (video)

Ο Άλεξ Αμπρίνες στο BN Sports: «Για να στεφθείς πρωταθλητής, πρέπει να παίξεις και στο Final-4» (video)

Μία από τις «σημαίες» της Μπαρτσελόνα, πιστός της… στρατιώτης ανά τα χρόνια, την οποία απαρνήθηκε μονάχα για τα «μάτια» του NBA. Ο Άλεξ Αμπρίνες στο BN Sports για το clasico του ημιτελικού της EuroLeague και όχι μονο.

Αποστολή στο Κάουνας, Μάνος Φυρογένης

Μπαρτσελόνα και Άλεξ Αμπρίνες είναι δύο έννοιες αλληλένδετες εδώ και πολλά χρόνια. Από τη σεζόν 2012-13 για την ακρίβεια και μετά την… παρθενική του παρουσία στη διοργάνωση με τη φανέλα της Μάλαγα, ο σχεδόν 30χρονος από την Παμπλόνα στέκει ακόμα στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα». Με εξαίρεση ένα διάλειμμα τριετίας για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για τον Αμπρίνες υπάρχει μόνο μία ομάδα στην Ευρώπη και για τη Μπαρτσελόνα μόνο ο Αμπρίνες κάπου εκεί στα φόργουορντ.

Πατώντας λοιπόν τον περιμετρικό χώρο του παρκέ της «Zalgirio Arena» και λίγο πριν η ομάδα του Σάρας πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση ενόψει Final-4, το BN Sports «καπάρωσε» το διεθνή Ισπανό για κάποιες δηλώσεις. Και μόνο τυχαία δεν χρησιμοποιείται το εν λόγω ρήμα καθώς οι παίκτες τίθενται για μικρό χρονικό διάστημα στη διάθεση των Media, οι οποίοι έχουν κατακλύσει κατά δεκάδες το Κάουνας για το σπουδαίο μπασκετικό ραντεβού.

Με ένα ακόμα classico μπροστά, το τρίτο σε ημιτελικό της πρώτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης την τελευταία δεκαετία, ο Άλεξ Αμπρίνες μίλησε στο BN Sports για την «εμφύλια» μάχη, το κατά πόσον είναι θετικό ή αρνητικό που οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν εδώ μετά από μία άνετη σειρά και τι φταίει που αν και πιστή στο… ραντεβού της σχεδόν κάθε χρόνο, οι κατακτήσεις της είναι δυσανάλογες (μόλις 2).

Η… τρελή ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Παρτίζαν και η επιστροφή στον «παράδεισο» από την «κόλαση» των δύο πρώτων αγώνων, την έφερε αντιμέτωπη με τη συμπατριώτισσά της, Μπαρτσελόνα, υπό τη θέα ενός ακόμα ευρωπαϊκού τελικού. Δύο ομάδες που ξέρουν καλά η μία την άλλη και δύσκολα χωρούν εκπλήξεις στο ζευγάρι αυτό.

«Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, είναι δύσκολο να προκύψουν εκπλήξεις εκατέρωθεν όμως σίγουρα θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποιες διαφορετικές τακτικές, τρόπους παιχνιδιού που θα μας δώσουν πλεονεκτήματα. Όπως είπες είναι πολλά τα clasico μέσα στην ίδια χρονιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο».

Η Μπάρτσα είναι η μοναδική που πέρασε… αέρα από τα προημιτελικά, «σκουπίζοντας» τη Ζαλγκίρις με 3-0 στη σειρά, την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες 3 χρειάστηκαν το Game 5 για να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους για το Κάουνας. Ένα γεγονός που μπορεί να έχει δύο…όψεις στο νόμισμα όπως τόνισε ο Αμπρίνες.

«Μπορεί κανείς να το δει και από τις δύο πλευρές. Σίγουρα είχαμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε όμως από την άλλη και εκείνοι αισθάνονται ότι έχουν μία… συνέχεια στη διοργάνωση επειδή είχαν δύο ακόμα δύσκολα παιχνίδια. Όπως και να ‘χει τόσο εμείς όσο και η Ρεάλ είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στη μία ή στις δύο κατοχές, σίγουρα οι λεπτομέρειες θα παίξουν το ρόλο τους».

Οι «μπλαουγκράνα» είναι πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμα χρονιά. Παρόλα αυτά αν και φτάνουν στην… πηγή, δεν «ξεδιψούν» παρά ελάχιστες φορές.

«Για να στεφθείς πρωταθλητής, πρέπει να παίξεις και στο Final-4. Σίγουρα δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω για τα πρώτα δέκα χρόνια του αιώνα αυτού (Γέλια), όμως νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε πολύ. Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε και άλλη πίεση σε εμάς. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε, ξέροντας ότι είναι μία ακόμα ευκαιρία να κατακτήσουμε την κορυφή όμως για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό (σ.σ σημερινό) παιχνίδι».

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0