EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022 LIVE: Γερμανία - Ελλάδα 107-96 (Τελικό)

EuroBasket 2022 LIVE: Γερμανία - Ελλάδα 107-96 (Τελικό)
Παρακολουθείστε την εξέλιξη του προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και τη διοργανώτρια Γερμανία από τη Mercendes Benz Arena του Βερολίνου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

4η περίοδος

Στην 4η και τελευταία περίοδο ο Μιχάλης Λούντζης ανέλαβε τον… ασταμάτητο Ντένις Σρέντερ των 19 πόντων, ενώ ο Γιαννούλης Λαρετζάκης έδινε την βοήθεια του με τη σειρά του. Τα μις ματς των Γερμανών έβγαιναν στο έπακρο, ενώ παράλληλα οι Γερμανοί δεν σταματούσαν να εκτελούν εύστοχα!

Ένα σουτ μέσης απόστασης από τον Τέις, διαμόρφωσε το 92-78 με σχεδόν 7 λεπτά να υπολείπονται για τη λήξη της αναμέτρησης! Κάπου εκεί η Ελλάδα άρχισε να χάνει την ελπίδα της, με τους Γερμανούς να έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους.

 

Η σχεδόν… ανύπαρκτη άμυνα της Ελλάδας, άφησε τους Γερμανούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να χάνουν την ψυχραιμία τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να χρεωθεί με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ και να αποβληθεί από την αναμέτρηση.

Τον ίδιο δρόμο με τον Γιάννη ακολούθησε και ο Σρέντερ, αλλά το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί και τα υπολειπόμενα 4 λεπτά χαρακτηρίστηκαν «διαδικαστικού χαρακτήρα»

3η περίοδος


Η Γερμανία ξεκίνησε την 3η περίοδο όπως και την πρώτη, με τον Ομπστ να βάζει το 5ο τρίποντο του στο ματς, τον Φόιχτμαν να τον μιμείται και με τα 13 εύστοχά της τρέχει 7-0 και προηγείται 64-61. Ο Αντετοκούνμπο μειώνει 64-62 αλλά δύο βολές του Σρέντερ και το 14ο γερμανικό τρίποντο δίνουν αέρα 7 πόντων (69-62) στη Γερμανία και αναγκάζουν τον Δημήτρη Ιτούδη να ζητήσει τάιμ-άουτ.

Το τάιμ-άουτ δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα αφού η Εθνική δέχθηκε δύο ακόμη τρίποντα, συνέχισε να χάνει το ένα αμυντικό ριμπάουντ μετά το άλλο και έτσι η Γερμανία με απίστευτο επιμέρους σκορ 20-1 ξεφεύγει με 77-62 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκάλεπτου.

Η Εθνική πέτυχε το πρώτο της εντός πεδιάς καλάθι μετά από 8 λεπτά αγώνα στην 3η περίοδο (τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο) και μείωσε στους 10 (79-69) με τον ίδιο αλλά η Γερμανία διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας έως το τέλος του δεκάλεπτου παρά το ένας εναντίον όλων του Giannis.

2η περίοδος

Η Εθνική μας με τον Greek Freak να φτάνει στους 15 πόντους μειώνει 31-29 αλλά στην άμυνα επιτρέπει στη Γερμανία να πάρει τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και να σκοράρει. Λίγο μετά η Γερμανία πετυχαίνει το 9ο της τρίποντο στον αγώνα για το 36-29 και απαντάει ο Λαρεντζάκης με τον ίδιο τρόπο. Ο "Λάρε" κερδίζει και επιθετικό φάουλ μαζί και τεχνική ποινή στον προπονητή της Γερμανίας Γκόρντον Χέρμπερτ και η διαφορά πέφτει στους 3 (36-33). Δύο συνεχόμενα λάθη από Ντόρσεϊ και Γιάννη Αντετοκούνμπο (χρεώνεται ορθώς με αντιαθλητικό φάουλ) δίνουν την ευκαιρία στη Γερμανία να ανεβάσει το προβάδισμά της στους 5 πόντους (38-33). Απανωτά καλάθια κάνουν το σκορ 40-37 με τον Λαρεντζάκη να έχει δώσει πνοή στην επίθεση της ομάδας μας. Απαντάει με εύστοχο ζευγάρι βολών ο Τίμαν (42-37) αλλά ο "καυτός" Λαρεντζάκης με τρίποντο μειώνει σε απόσταση βολής στα μισά της περιόδου.

Βιαστική επιλογή από τον Ντόρσεϊ, αμυντική ανισορροπία και 44-40 για τη Γερμανία. Ο Ντόρσεϊ με διπλή προσπάθεια μειώνει 44-42 φτάνοντας στους 8 πόντους και αμέσως μετά ο Παπανικολάου ισοφαρίζει για πρώτη φορά στον αγώνα 44-44. Η Εθνική "βγάζει" μία ακόμη άμυνα, ο Αντετοκούνμπο κερδίζει φάουλ στο τρανζίσιον και με 2/2 βολές δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα με 46-44 έχοντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Η Γερμανία ανακτά το προβάδισμα με καλάθι και φάουλ του Σρέντερ, ο Giannis καρφώνει στον αιδνιφιασμό ενώ δύο σερί τρίποντα του Ομπστ με τη Γερμανία να φτάνει ήδη στα 11 εύστοχα κάνουν το σκορ 53-51! Ο Καλάθης χρεώνεται με το 3ο του φάουλ και ο Σρέντερ με βολές κάνει το 55-51 φτάνοντας τους 11 πόντους. Η 8η ασίστ του Αντετοκούνμπο με αποδέκτη τον Ντόρσεϊ αποφέρει καλάθι και φάουλ για το 55-54. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με τον πιο απίθανο τρόπο! Η Γερμανία προηγήθηκε 57-54 από βολές του Σρέντερ αλλά βολές του Σλούκα καλάθι του Ντόρσεϊ και ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τριποντο του Σλούκα από το κέντρο του γηπέδου με τη λήξη κάνουν το υπέρ της Εθνικής μας 61-57!

Πρώτοι σκόρερ για την Εθνική μας οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντόρσεϊ (13) και Λαρεντζάκης (8). Για τη Γερμανία κορυφαίοι οι Σρέντερ (15), Ομπστ (14) και Βάγκνερ (10).

1η περίοδος

Υψηλός ρυθμός και σκορ από τα πρώτα λεπτά του προημιτελικού με φορτσάτη τη γηπεδούχο Γερμανία να βάζει τέσσερα συνεχόμενα μάλιστα τρίποντα με τους Τάις, Βάγκνερ και δύο του Σρέντερ και να προηγείται 14-5 μετά από μόλις 2 λεπτά αγώνα! Με το 5ο τρίποντό της, δε, η Γερμανία ανεβάζει τη διαφορά στους 10 (19-9) και αναγκάζει μετά από μόλις 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αγώνα τον Δημήτρη Ιτούδη να πάρει τάιμ-άουτ!

Η Εθνική μας δεν έχει τρόπο να σταματήσει τον ρυθμό των Γερμανών. Δέχεται 6ο τρίποντο (6/7 από τους γηπεδούχους μετά από 4 λεπτά αγώνα) και η διαφορά ανεβαίνει στους 11 (22-11). Απαντάει με καλάθι και φάουλ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που γρήγορα φτάνει στους 7 πόντους. Όμως αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. 7/8 τρίποντα η Γερμανία αφού μετά τα δύο σερί του Ομπστ βάζει ένα και ο Φόιχτμαν. Απαντάει αμέσως ο Ντόρσεϊ που φτάνει στους 6 πόντους για το 25-17 ενώ με βολές ο Παπανικολάου μειώνει στους 6 (25-19). Όχι για πολύ όμως αφού το 8ο (αν είναι δυνατόν...) τρίποντο της Γερμανίας σε 9 προσπάθειες, 2ο προσωπικό του Σρέντερ κάνει το σκορ 28-19. Απάντηση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δύο σερί καλάθια για το 28-23 και 28-25 με ένα ακόμη φτάνοντας στους 13 πόντους πριν καν συμπληρωθεί το 8ο λεπτό.

Η διαφορά με καλάθι του Θανάση Αντετοκούνμπο (ο οποίος έδωσε άλλη πνοή στην αμυνά μας) μειώνεται στον πόντο (28-27) μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο της περόδου. Το πρώτο δεκάλεπτο, δε, ολοκληρώνεται με τη Γερμανία προηγούμενη 31-27 μετά από καλάθι του Ουέιλερ-Μπαμπ και άστοχο σουτ του Σλούκα.

Το Pre-Game

Στιγμιότυπα πριν το τζάμπολ όπως τα κατέγραψε η κάμερα της απεσταλμένης του BN Sports Βασιλικής Καραμούζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0