Buzzer Beater

Final-4 σημαίνει Σλούκας! 9η παρουσία, 2ος στην ιστορία της Ευρωλίγκα!

Final-4 σημαίνει Σλούκας! 9η παρουσία, 2ος στην ιστορία της Ευρωλίγκα!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν καθοριστικός στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ο Έλληνας γκαρντ ήθελε να δώσει συνέχεια στην παρουσία του στα Final-4 της Ευρωλίγκα (9η), γιατί πολύ απλά, εκεί έχει… συνηθίσει να βρίσκεται στα τέλη Μαΐου! 4η συμμετοχή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν το καλοκαίρι, ο Κώστας Σλούκας δεν σκέφτεται τις διακοπές, αλλά τα… τρόπαια! Το απέδειξε περίτρανα και στη σειρά των φετινών playoffs της Ευρωλίγκα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν καθοριστικός και ηγήθηκε του Ολυμπιακού. Πραγματοποίησε κορυφαίες εμφανίσεις, ιδιαίτερα στο τρίτο και στο πέμπτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων και έστειλε έτσι τους Πειραιώτες στο 12ο Final-4 της ιστορίας τους στα Κύπελλα Ευρώπης! Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Γιατί; Διότι πολύ απλά, εκεί έχει μάθει να αγωνίζεται στα τέλη Μαΐου!

Συνολικά στην καριέρα του, φορώντας τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» και της Φενέρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχει φτάσει -μαζί με τη φετινή- τις εννέα παρουσίες στην τελική φάση του θεσμού! Ανέβηκε έτσι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος έφτασε 12 φορές μέχρι εκείνο το σημείο, με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ. Ο Σλούκας ισοφάρισε με τον τρόπο αυτό τους Θοδωρή Παπαλουκά (9 ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός) και Κάιλ Χάινς (9 Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο) και βάζει… πλώρη για την κούπα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 33χρονος παίκτης του Ολυμπιακού θα συμμετάσχει στο 9ο Final-4 της καριέρας του σε 11 χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα! Με εξαίρεση τη σεζόν 2010-11 που έπαιξε σε μόλις ένα παιχνίδι, αλλά και τη χρονιά της πανδημίας (2019-20), η οποία και ματαιώθηκε, δεν έχει καταφέρει να δώσει το «παρών» μόλις το 2013-14 και το 2020-21.

Από την άλλη, η πρόκριση ήταν ξεχωριστής σημασίας και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς έφτασε τις 4 και ανέβηκε στην τρίτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές Ελλήνων προπονητών σε Final-4. Βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Δημήτρη Ιτούδη, που αμφότεροι έχουν από 6.

Παρουσίες παικτών σε Final-4

Βίκτορ Χριάπα 12 (ΤΣΣΚΑ)

Κώστας Σλούκας 9 (Ολυμπιακός, Φενέρ)

Θοδωρής Παπαλουκάς 9 (ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός)

Κάιλ Χάινς 9 (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο)

Παρουσίες Ελλήνων προπονητών σε Final-4

Γιάννης Ιωαννίδης - 6

Δημήτρης Ιτούδης - 6

Γιώργος Μπαρτζώκας - 4

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0