Buzzer Beater

Ομοσπονδία και Λίγκα ένοχοι, ομάδες συνένοχοι στη συνεχιζόμενη διαπόμπευση του πρωταθλήματος μπάσκετ

Ομοσπονδία και Λίγκα ένοχοι, ομάδες συνένοχοι στη συνεχιζόμενη διαπόμπευση του πρωταθλήματος μπάσκετ

Με ή χωρίς Ολυμπιακό. Με ή χωρίς κόντρες για τη διαιτησία. Με Βασιλακόπουλο ή Λιόλιο. Με ΕΣΑΚΕ ή χωρίς. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ με αφορμή την ιστορία του επενδυτή/ιδιοκτήτη/προέδρου ή όπως αλλιώς παρουσιάζεται ο «εξαφανισμένος» Βαγγέλης Τσάπας απέδειξε ότι ήταν και παραμένει διάτρητο και αφερέγγυο. Και το σημαντικότερο; Κανείς δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε τον τρόπο να σπάσει αυγά και να το καθαρίσει.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Προσωπικά θα προτιμήσω να μην ασχοληθώ με τα τι και τα πως της περιβόητης «εξαφάνισης» (ή μη) του περιβόητου «αφεντικού» του Ιωνικού Νίκαιας. Και πριν του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Και παλαιότερα του Φάρου Κερατσινίου. Και εσχάτως όπως ακούγεται στην μπασκετική πιάτσα του Τρίτωνα αν και οι άνθρωποί της ιστορικής ομάδας -και δεν έχω κανένα λόγο να μην τους πιστέψω- υποστηρίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν. Τέλος πάντων όποιων άλλων ομάδων σχετίστηκαν με το όνομά του. Υπάρχουν (;) αρμόδιοι φορείς, αρμόδια όργανα να το κάνουν.

Πως είπατε; Δεν ασχολούνται; Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι ενώ όλοι ή σχεδόν όλοι γνωρίζουν, ουδείς ασχολείται. Είδατε να ιδρώσει το αυτί κάποιου στην Ομοσπονδία ή τον ΕΣΑΚΕ για το «σκάνδαλο» της «εξαφάνισης» Τσάπα. Να ψάξει αν και κατά πόσο είναι αλήθεια και μέχρι πιο σημείο επηρεάζεται ή όχι η ομάδα στην οποία κάνει (;) κουμάντο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας; Με το να μην ασχολούνται με το θέμα νομίζουν/πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει και προχωράνε παρακάτω. Μόνο που παρακάτω υπάρχει μονίμως γκρεμός για το έρμο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί δηλαδή να ασχοληθεί η ΕΟΚ; Μα ο Ιωνικός του Τσάπα (αν δεν με απατά η μνήμη μου και δεν κάνω λάθος) ήταν η μοναδική από τις ομάδες της Α1 και ίσως όλης της χώρας που (μέσω του Ερασιτέχνη) είχε βγει ανοιχτά με επίσημη ανακοίνωση πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας και στήριξε την υποψηφιότητα του μετέπειτα προέδρου Βαγγέλη Λιόλιου. Ούτε καν η ομάδα στην οποία μέχρι πρότινος ήταν μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης, ο Προμηθέας Πάτρας δεν έβγαλε αντίστοιχη ανακοίνωση. Με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Όσο για τον ΕΣΑΚΕ; Εδώ γελάνε. Πρόκειται για τον ίδιο ΕΣΑΚΕ που το καλοκαίρι του 2020 υποχρεωμένο από την απόφαση της ΕΕΑ απέβαλε τον Ιωνικό από το πρωτάθλημα του λόγω, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα τότε, «λερωμένου» ποινικού μητρώου του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Τσάπα για παλαιότερη προσωπική του υπόθεση. Και ούτε είκοσι μέρες αργότερα ο Ιωνικός επέστρεφε στο ίδιο πρωτάθλημα από το οποίο είχε αποβληθεί, με άλλο ΑΦΜ (του Διαγόρα Δρυοπιδέων με τον οποίο… συγχωνεύθηκε) και τον ιδιοκτήτη του να συνεχίζει να συμμετέχει στα συμβούλια της λίγκας. Και πολύ καλά έκανε αφού του επετράπη.

Ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ την άνοιξη του 2020 έκανε -δήθεν- βαθιές τομές για να ελέγχει την τύχη των μελών του μέσω ειδικής επιτροπής ελέγχου των ΚΑΕ, έχασε μονομιάς δύο ομάδες (Ρέθυμνο, Ήφαιστος Λήμνου) που εκπροσωπούσαν το λεγόμενο επαρχιακό μπάσκετ, το καλοκαίρι του 2021 εξέτασε και έβγαλε καθαρές σαν λευκά περιστέρια και τις 13 ΚΑΕ του πρωταθλήματος και ακόμη και σήμερα οι 4 από αυτές (Άρης, Ηρακλής, Κολοσσός, Απόλλων) δεν έχουν λάβει άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, συνεχίζουν να αγωνίζονται κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα, οι υποτιθέμενες ποινές που θα τους επιβάλλονταν βάσει νόμου από τον Αθλητικό Δικαστή αγνοούνται ενώ μία πέμπτη ομάδα (ΑΕΚ) που τα μέσα Αυγούστου είχε 14 ban από τη FIBA και τα «καθάρισε» με διακανονισμούς, έχει πάρει ξανά την ανηφόρα μετρώντας ήδη 10 (νέα) ban τα οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πλησιάσουν τα 20 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για αυτό το άθλιο, αναξιόπιστο, τραγικό πρωτάθλημα μιλάμε. Όπου ομάδα (Ηρακλής) έχει μετά από 5 αγώνες της αλλάξει 4 προπονητές (!) και όπου συχνά πυκνά κυκλοφορούν ψίθυροι για την καθαρότητα αποτελεσμάτων συγκεκριμένων αγώνων. Όπως συνέβαινε άλλωστε ειδικά την τελευταία πενταετία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0