Basket Talk

Basket League: 32 προπονητές πέρασαν από 9 πάγκους μέσα σε 13 μήνες!

Basket League: 32 προπονητές πέρασαν από 9 πάγκους μέσα σε 13 μήνες!

Ατελείωτο φύγε 'συ, έλα 'συ στους πάγκους των ομάδων της Basket League, με τους προπονητές λίγο ή πολύ να ανακυκλώνονται.

Αν νομίζετε ότι μόνο ο Ηρακλής αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα είστε γελασμένοι, καθώς αυτό αποτελεί προσφιλή συνήθεια των περισσότερων-αν όχι όλων-των ελληνικών ομάδων. Μάλιστα, τις τελευταίες 400 ημερολογιακά μέρες, δηλαδή απο έναρξη της σεζόν 2020-21 μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, 32 (!) τεχνικοί έχουν περάσει από τους πάγκους 9 ομάδων.

 

Οι αλλαγές προπονητών από την έναρξη της σεζόν 2020-21

 

Ηρακλής (6): Ζιάγκος, Καλύβας, Σκουρτόπουλος, Μπούτσκος, Κουφός, Μέξας (;)

Προμηθέας Πάτρας (4): Γιατράς, Κασιμίρο, Ντούβας, Ζούρος

Ιωνικός Νίκαιας (4): Κουφός, Τσίκληρας, Αγγέλου, Σεγκούρα

Παναθηναϊκός (4): Βόβορας, Χαραλαμπίδης, Κάτας, Πρίφτης

ΑΕΚ (4): Παπαθεοδώρου, Λιμνιάτης, Αγγέλου, Δέδας

Περιστέρι (3): Παπανικολόπουλος, Πεδουλάκης, Μανωλόπουλος

Λάρισα (3): Γαβριήλ, Τζήμας, Παπανικολόπουλος

Άρης (2): Καμπερίδης, Καστρίτης

ΠΑΟΚ (2): Μέξας, Λυκογιάννης

 

Από αυτούς, ρόλο υπηρεσιακού προπονητή εκτέλεσαν οι Κώστας Ντούβας (Προμηθέας), Άγγελος Τσίκληρας (Ιωνικός) δύο φορές, και μετά την αποχώρηση του Στέργιου Κουφού, και στα περσινά πλέι οφ μετά τη φυγή του Βαγγέλη Αγγέλου για την ΑΕΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Λιμνιάτης (ΑΕΚ) και Γιάννης Τζήμας (Λάρισα).

 

Το σκηνικό ήταν παρεμφερές και την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2019-20), στη διάρκεια της οποίας μόλις έξι ομάδες δεν προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, δηλαδή: Λαύριο (Σερέλης), Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης), ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου), Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς), Ήφαιστος Λήμνου (Μανωλόπουλος) και Ρέθυμνο (Ζιάγκος).

 

Αντίστοιχα, την αγωνιστική περίοδο 2020-21, οι ομάδες της Basket League που πορεύτηκαν με τον ίδιο άνθρωπο στο «τιμόνι» τους ήταν πέντε: το Λαύριο (Σερέλης), ο Κολοσσός Ρόδου (Καντζούρης), το Μεσολόγγι (Καλαμπάκος), ο Άρης (Καμπερίδης) και ο Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς). Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να ενταχθεί ως μπόνους ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν και οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν τότε μόνο στην Euroleague, με την αναπτυξιακή τους ομάδας να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 και να κερδίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0