Box to Box

Όσα είπαν Αλμέιδα και Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου είναι «φάρος», όχι άλλες δύο ειδήσεις

Όσα είπαν Αλμέιδα και Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου είναι «φάρος», όχι άλλες δύο ειδήσεις

Θα ήταν ουτοπικό, να μην έρθουν και εκρήξεις τους. Αν κάποιος τους περιμένει στη γωνία, για να βρει ψεγάδι, συγχαρητήρια από τώρα! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρει. Το βράδυ της Κυριακής (21/01), πάντως, έδωσαν μικρές ποδοσφαιρικές «διαλέξεις». Και είναι κρίμα να περάσουν στα... ψιλά!

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά οι δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, μετά το ματς, πάντοτε «καπελώνουν» αυτές της συνέντευξης Τύπου. Επειδή «παίζουν» άμεσα; Πιθανό. Πάντως είναι κρίμα, γιατί οι προπονητές μοιάζουν να κρατάνε το «καλό», για εκεί.

Ματίας Αλμέιδα, αρχικά, και Φατίχ Τερίμ, έπειτα, έδωσαν μικρές ποδοσφαιρικές διαλέξεις το βράδυ της Κυριακής (21/01). Ο πρώτος, για το πώς προχωράς στην πράξη ένα πρότζεκτ με υπομονή, επιμονή, «απορροφόντας» τους κραδασμούς από τα πάνω και τα κάτω της σεζόν, αλλά με πίστη στα μέλη/μέρη του. Μία διαδικασία που δεν εγγυάται βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά δεδομένα ανταμείβει σε βάθος χρόνου.

«Και οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν όλοι τις στιγμές τους στη ζωή. Το χειρότερο είναι να μην δείξεις εμπιστοσύνη σε έναν παίκτη. Εκεί, μπορούμε να μετατραπούμε σε εκείνους που έχουν εμμονή με την απόλυτη επιτυχία. Αυτό δεν φέρνει επιτυχία μακροπρόθεσμα, γιατί αρχίζει και υπάρχει η αμφιβολία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πριν από δέκα μέρες κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Πόσες απόψεις άλλαξαν; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν μου αρέσει. Είναι ένα ψεύτικο ποδόσφαιρο, που πείθει όσους δεν είναι χαρούμενοι. Οι χαρούμενοι και οι ευτυχισμένοι, πιστεύουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και εκεί, κάνεις τον τελικό λογαριασμό» συμπλήρωσε, σε ένα άλλο μέρος. Αν θέλετε να τις δείτε ολόκληρες -σας το συστήνω- μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Κι έπειτα ακολούθησε ο Φατίχ Τερίμ.

«Αγαπητοί φίλοι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και έχετε 100 δικαιολογίες. Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να χειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις, να δίνουμε μάχη στο γήπεδο. Θα υπάρξουν και δύσκολες μέρες. Όταν διαχειριζόμαστε αυτές, τότε θα έρθει και το αποτέλεσμα. Έμένα δεν μου αρέσουν όλες οι δικαιολογίες αυτές. Άμα θα χάσουμε, θα χάσουμε παίζοντας, χωρίς δικαιολογίες».

Προφανώς, δεν απολαμβάνει ό,τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό με τις απουσίες, λόγω τραυματισμών. Πίσω από τις λέξεις, όμως, υπάρχει μία ολόκληρη φιλοσοφία. Ακριβώς αυτή, που τον έκανε ό,τι είναι σήμερα κι έχει το βιογραφικό που έχει.

Θα ήταν πλήρως ουτοπικό, να μην περιμένουμε εκρήξεις τους. Κι ο Ματίας Αλμέιδα διαμαρτυρήθηκε -έμμεσα- για ένα πέναλτι με τον Άρη, κι ο Φατίχ Τερίμ θα βρεθεί σε αυτό το σταυροδρόμι. Αλίμονο. Αν κάποιος τους περιμένει στη γωνία, για να βρει ψεγάδι τους, συγχαρητήρια από τώρα! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.

Στη μεγάλη εικόνα, όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον προβληματικό, για πολλούς και διάφορους λόγους, τέτοιες δηλώσεις/νοοτροπίες, είναι «φάρος». Όχι άλλες δύο ειδήσεις, για να περάσουν στα «ψιλά» στη ροή των σάιτ.

Πρώτα για τους φιλάθλους, κι έπειτα για τους συλλόγους. Μην κάνουμε σαν παιδιά, στην πρώτη ώρα του μαθήματος στο σχολείο τη Δευτέρα, που αντί να «ξεστραβωθούν», χαζεύουν στο κινητό τα ίδια και τα ίδια.

Είμαστε τυχεροί που δύο τόσο μεγάλες προσωπικότητες βρίσκονται στον πάγκο ελληνικών ομάδων, και δείχνουν πως έχουν διάθεση όχι μόνο να δουλέψουν τακτικές, αλλά και προσεγγίσεις για το άθλημα.

Δεν είχαμε συχνά -και ποιος ξέρει για πόσο, και κάθε πότε θα έχουμε- αυτήν την ευκαιρία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0