Box to Box

Μέσι και Χρυσή Μπάλα: Ένα τελευταίο χειροκρότημα όπως στους μεγάλους ηθοποιούς πριν αφήσουν το σανίδι…

Μέσι και Χρυσή Μπάλα: Ένα τελευταίο χειροκρότημα όπως στους μεγάλους ηθοποιούς πριν αφήσουν το σανίδι…

Ξαφνιαστήκατε με το γεγονός πως φαβορί και πάλι,  είναι ο Μέσι για  μια ακόμη Χρυσή Μπάλα, σύμφωνα με αυτά που έγραψε η Sport στην Βαρκελώνη; Πιθανότατα όχι ή αν ξάφνιασαν τα νέα κάποιον να είναι Εσκιμώος που ζει σε ιγκλού στην Γροιλανδία. Εάν  είστε ο Εσκιμώος και διαβάζετε το κείμενο αυτή τη στιγμή να σας δώσουμε τα συγχαρητήρια μας, που ξέρετε  τόσο καλά ελληνικά και που προτιμάτε το  BNSports.gr για την ενημέρωση σας. Πάει αυτό. Ποιος άλλος μπορεί  να ξαφνιάζεται που ο Μέσι θα κερδίσει;

Γράφει ο Maverick

Σας συστήθηκα προχθές για το ποιος είμαι και έχω ακόμα να συμπληρώσω πως λατρεύω τον Μέσι. Αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους, ο Λέο κατέκτησε το Μουντιάλ με την Αργεντινή σε αυτόν τον έναν τελευταίο χρόνο, οπότε η κουβέντα τελειώνει πριν καν αρχίσει! Πρόκειται για τον επιδραστικότερο ποδοσφαιριστή του 21ου αιώνα και μπορώ να δεχτώ μόνο οποιαδήποτε αντίρρηση αφορά το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ίδια πρόταση, γεγονός όμως που δεν μπορεί να συμβεί σε αυτήν την κόντρα την δεδομένη στιγμή.

Μπαρτσελόνα δεν είμαι στην Ισπανία, την καρδιά μου την έχει κατακτήσει η Σοσιεδάδ από τότε που πήρε δυο σερί πρωταθλήματα στη δεκαετία του ‘80. Ήταν μια εποχή που μαζί με τα άλλα ξαδελφάκια από τη Χώρα των Βάσκων, την Αθλέτικ, για μια τετραετία άφησαν στην απέξω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται έλεγαν στο σχολείο, συνεπώς γίνεται αντιληπτό πως δεν γέρνω προς τον Μέσι ως προτίμηση επειδή μπορεί να κόλλησα από τον ιό της… μόδας των «μπλαουγκράνα» που κατέκλυσε την Ευρώπη στην εποχή του 2008 και μετά.

Όμως  ποιός στα αλήθεια αμφισβητεί πως είναι το λογικό φαβορί και ποιος  να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, αν όχι ο Μέσι;

Θα έλεγε κανείς ο Χόλαντ. Μια διευκρίνιση θα ήθελα, πριν προχωρήσουμε. Χόλαντ προφέρεται, όχι Χάαλαντ που λένε οι σπίκερ, πλην Κωσταβάρα και Σπυρόπουλου, και επειδή δεν μπορώ να το ακούω λάθος, παράκληση μην το διορθώσει κάποιος από τη σύνταξη!

Λοιπόν, έχοντας φορτώσει τα διχτυα με σχεδόν 50 γκολ πέρσι, ο Χόλαντ βοήθησε τα μέγιστα να πάρει η Μάντσεστερ Σίτι τα πάντα. Η ερώτηση είναι, και την βάζω στο τραπέζι στην αναμονή να έρθει ένας να δώσει ξεκάθαρα μια απάντηση: χωρίς τον Χόλαντ η Σίτι θα έπαιρνε το Champions League; Προσωπικά πιστεύω θα το έπαιρνε, δεν συζητάω για το πρωτάθλημα, δεν μιλάω για το κύπελλο σε καθαρά εσωτερική διαδικασία στο «Νησί». Στην Ευρώπη ήταν πολύ καθοριστικός; Χωρίς αυτόν θα έμενε πάλι χωρίς το τρόπαιο ο Γκουαρδιόλα; Πάλι θα είχαμε πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα;

Ωραία, ας αφήσουμε αυτό το debate και πάμε στον Μέσι. Χωρίς τον μικροσκοπικό απόλυτο σταρ, η Αργεντινή θα έπαιρνε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα κατάφερνε για πρώτη φορά από την εποχή του Μαραντόνα να πάρει το τρόπαιο και να το πάει στην χώρα της; Εδώ νομίζω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω πως είναι… όχι.

Ο Νορβηγός είναι σούπερ, μου θυμίζει  ένα cyborg, αποτελεί  επιθετικό εργοστασιακών ρυθμίσεων με τον υψηλότερο δείκτη. Αλλά δεν είναι αυτό, είναι γνώμη πολλών στο εξωτερικό, ο φορ που μόνος του σε πάει παραπάνω. Δεν σε απογειώνει. Η Σίτι δεν έγινε καλύτερη ομάδα επειδή είχε τον Χόλαντ αλλά αυτός βρήκε εύφορο έδαφος για να πετύχει τόσα πολλά γκολ με την ευτυχία να αγωνίζεται εκεί.

Ο Μέσι είναι άλλο πράγμα. Σύντροφοι, η Εθνική Αργεντινής δεν θα κατόρθωνε να γίνει η πρωταθλήτρια Κόσμου χωρίς την αρχηγική παρουσία του γεννημένου στο Ροζάριο ηγέτη της. Κάθε άλλη κουβέντα νομίζω πως δεν έχει νόημα. Θα είναι και η τελευταία φορά που θα παίρνει  το βραβείο ο κορυφαίος σε αυτό τον 21ο αιώνα ποδοσφαιριστής και όπως γινόταν κάποτε με τους μεγάλους  ηθοποιούς που ήξερες πως είδες την τελευταία παράσταση, τους χειροκροτούσες και προσπαθούσες να σκουπίσεις και ένα δάκρυ που ξεκινούσε να κυλάει στο μάγουλο από τη συγκίνηση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0