Box to Box

Super League: Το πρωτάθλημα που λατρεύουμε να μισούμε...εκδικείται! 

Super League: Το πρωτάθλημα που λατρεύουμε να μισούμε...εκδικείται! 

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, οι ανατροπές στη φετινή Super League έπιασαν διψήφιο αριθμό, ένα ακόμη απολύτως μετρήσιμο στοιχείο που δείχνει πως το πρωτάθλημά μας μάλλον τελικά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απ' ό,τι πιστεύουμε ή είμαστε διατεθειμένοι να παραδεχθούμε!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Από καταβολής ποδοσφαίρου ή...σχεδόν, ο αριθμός «10» είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία-αξία στο μικρόκοσμο του αθλήματος! Είναι, βλέπετε, διαχρονικά το φορτίο που, στην κυριολεξία, κουβαλά στην πλάτη του ο ικανότερος, ο δημιουργικότερος, ο πιο ιδιαίτερος ή και ο πιο...ηγετικός από όσους πατούν το χορτάρι, τι κι αν στην εποχή μας τώρα πια δεν έχει μείνει και πολύ πρόσφορο έδαφος για τα παλαιά κοπής «10άρια», η σημειολογία των αριθμών κρατά ακόμη και πιθανότατα θα κρατά στο διηνεκές! Χάρις σε...κάποιον Πελέ, Πλατινί, Μαραντόνα, Μπάτζιο, Ζιντάν, Μέσι ή και, για να το φέρω ακόμη περισσότερο στα μέτρα μας, κάποιο Δομάζο, Παπαϊωάννου, Δεληκάρη, Κούδα, Χατζηπαναγή, Γεωργακόπουλο, Ζιοβάνι, Τσιάρτα, Καραπιάλη γίναμε όλοι, σίγουρα οι συντριπτικά περισσότεροι, φίλαθλοι ή και οπαδοί, αγαπήσαμε το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά και την ομάδα μας, κολλήσαμε, παθιαστήκαμε, ζήσαμε στιγμές μαγικές, κλάψαμε από χαρά ή λύπη! 

Όποιον...football freak και αν ρωτήσεις τι είναι το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που συναντά, σε οποιαδήποτε περίσταση και σε οποιοδήποτε περιβάλλον, τον αριθμό 10 την ίδια απάντηση θα πάρεις...Κάποια στιγμή μαγείας στο χορτάρι, είτε πρόκειται για αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, είτε για τρελό σλάλομ ντριμπλάροντας τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο, είτε για μια κάθετη πάσα που κανένας άλλος εκτός από αυτόν τον έναν δε θα μπορούσε όχι να περάσει αλλά ούτε καν να διανοηθεί! Με τη θέση και τη βαρύτητα λοιπόν του συγκεκριμένου αριθμού παγιωμένη στα του αθλήματος χρόνια τώρα μοιάζει η συμπλήρωση τόσων ακριβώς αγωνιστικών, δέκα, στη φετινή Super League μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα μίνι απολογισμό, τι ακριβώς παρακολουθούμε αλλά και, ίσως και κυρίως, τι περιμένουμε να, ή πιθανολογούμε ότι θα παρακολουθήσουμε από εδώ και πέρα στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος!  

Αρχίζοντας από το τέλος, και όπου τέλος στο κομμάτι που εξετάζουμε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής, εντοπίζουμε το πρώτο άκρως ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλο από τις ανατροπές! Με μια τέτοια κατάφερε η ομάδα της Ηπείρου να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στους Αρκάδες που προηγήθηκαν στο ματς, τέτοιου είδους καταστάσεις έχουμε ζήσει, προφανώς το λέμε για καλό, ήδη αρκετές φορές μέσα στη σεζόν, για να ακριβολογούμε, ούτε μία, ούτε δύο αλλά...ΔΕΚΑ! Η αρχή έγινε την πρώτη αγωνιστική με τον Ατρόμητο να «γυρίζει» το εις βάρος του 1-0 σε 3-1 επί του ΟΦΗ στο Περιστέρι, ακολούθησαν το 2-1 του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ την τέταρτη αγωνιστική, το 2-1 του Άρη επί του Ολυμπιακού την αμέσως επόμενη, τρίτο σερί 2-1, δεύτερο για τους «πράσινους» στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ την έκτη αγωνιστική, σκορ...ρεκόρ στην έβδομη στροφή! 

Τότε ήταν που καταγράφηκαν τρεις...μαζεμένες περιπτώσεις αναμετρήσεων στις οποίες άλλος προηγήθηκε και άλλος, εν τέλει, πανηγύρισε, προβάδισμα δύο γκολ πήρε ο Παναιτωλικός κόντρα στο Βόλο στο Αγρίνιο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το τρίποντο επικρατώντας 3-2, ο Ντόη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 του ΟΦΗ, 2-1 η νίκη του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ», προηγήθηκε ο ΠΑΣ στο Περιστέρι2-1 επικράτησε ο Ατρόμητος! Περίπου το αυτό και στην αμέσως επόμενη, όγδοη στροφή, μπροστά στο σκορ ο Λεβαδειακός στο Βόλο2-1 τελικό, ψυχρολουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Ιωνικό να βρίσκει πρώτος δίχτυα με το Μάντζη, αντίδραση και τρίποντο για τους κίτρινους με Ζερβίνιο και Γκρέι να σκοράρουν! Κάπως έτσι φτάσαμε και στην πιο...φρέσκια περίπτωση στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ να φέρνει...τούμπα το ματς με τον Αστέρα, κάπως έτσι, ως πρωτάθλημα, παίρνουμε φέτος, μέχρι νεωτέρας, άριστα «10» στις ανατροπές! 

Στοιχείο που ούτε...αμελητέο αλλά ούτε και δεδομένο μπορεί να θεωρηθεί για μια Λίγκα όπως η ελληνική, κόντρα στην τάση, μη σας πω και μόδα, της απαξίωσης του εγχώριου ποδοσφαιρικού προϊόντος, η Super League «καταθέτει» εξέλιξη πολύ πιο συναρπαστική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει, μη σας πω και περιμέναμε, δεν υπάρχει κάτι... καταλληλότερο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του φιλάθλου από παιχνίδια, όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά, το τελικό αποτέλεσμα των οποίων ούτε...προδιαγράφεται αλλά ούτε και εκτιμάται με ασφάλεια σύμφωνα με την αρχική εξέλιξή τους! Αρκεί...ένα βήμα, ένα χρόνο πίσω και η σύγκριση είναι εντυπωσιακή, στο αντίστοιχο σημείο της περασμένης σεζόν, με την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα αγωνιστικών, οι ανατροπές ήταν μόλις τέσσερις, μια νίκη 2-1 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, «διπλό» του ΟΦΗ στο Αγρίνιο και νίκη του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ, 3-1 για τους «πράσινους» επί της Λαμίας στον ουδέτερο Βόλο! 

Μιλάμε για φετινό υπερδιπλάσιο αριθμό, το δείγμα ναι μεν θεωρείται ασφαλές αλλά σε καμία περίπτωση μεγάλο, έχουμε μπροστά μας 26 ακόμη αγωνιστικές σε ότι αφορά τις ομάδες της πρώτης εξάδας, 23 για όλες τις υπόλοιπες, δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε! Έχοντας την τύχη να βρεθώ στο γήπεδο στην πιο εντυπωσιακή από τις φετινές ανατροπές, στο 3-2 του Βόλου επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, δεν μπορώ παρά να δηλώσω το προφανές, βγάζοντας εκτός κάδρου τους οπαδούς των εμπλεκόμενων ομάδων που προφανώς τοποθετούνται, ανάλογα με την εξέλιξη, στα δύο...άκρα της συναισθηματικής γκάμας, δεν υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον, συναρπαστικό και...διασκεδαστικό για τον ουδέτερο από αυτό ακριβώς το...rollercoaster σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση! Αν, δε, συνοδεύεται και από στοιχειώδη αγωνιστική ποιότητα τόσο το καλύτερο, ούτε σε αυτόν τον τομέα, κατά την άποψή μου, μπορούμε να έχουμε παράπονο! Σίγουρα δε διαθέτουμε το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο αλλά τουλάχιστον στην τρέχουσα έκδοσή του , με στοιχεία απτά να το αποδεικνύουν, είναι ένα πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά προβλέψιμο στα μικρά και τα μεγάλα του! Δεν ξέρω αν του βάζω....δέκα, αλλά σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό!    

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0