Box to Box

Σίτι εναντίον Λίβερπουλ: Απλά ένα «επίσημο φιλικό» το οποίο δεν πρόκειται να δώσει στον νικητή τίποτα περισσότερο από μία εφήμερη χαρά!

Σίτι εναντίον Λίβερπουλ: Απλά ένα «επίσημο φιλικό» το οποίο δεν πρόκειται να δώσει στον νικητή τίποτα περισσότερο από μία εφήμερη χαρά!

Το Community Shield ΔΕΝ είναι κανονικός τίτλος αλλά ένα επίσημο φιλικό παιχνίδι με το οποίο απλά ανοίγει η σεζόν εδώ και 100 χρόνια στην Αγγλία! Ας ξεκινήσουμε από εκεί την κουβέντα γιατί κάθε χρόνο ακούω την ανοησία για το Σούπερ Καπ της Αγγλίας, άλλωστε έτσι το διαφημίζουν και τα κανάλια! Δεν χρειάζεται να έχεις κατακτήσει κάποιον τίτλο για να πάρεις μέρος, δεν υπάρχει παράταση πηγαίνει απευθείας στα πέναλτι και με τις έξι αλλαγές έως το 2019 πριν έρθει στη ζωή μας ο κορονοϊός δεν μπορούσε να μπει σοβαρή κουβέντα εάν όντως είναι ή όχι κανονικό ματς! Οπότε έτσι ας αντιμετωπίζεται ως ένα glorified friendly!  

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μέχρι το 1972 – 73 δεν έπαιζαν καν ο πρωταθλητής με τον κυπελλούχο, άλλα δύο ομάδες που διάλεγε η ομοσπονδία προκειμένου να γίνει το παιχνίδι και μάλιστα πολλές φορές δε γινόταν καν τον Αύγουστο αλλά μέσα στη σεζόν! Τις φορές που μια ομάδα κάνει double απλώς διαλέγει  κάποια άλλη όπως έγινε το 2019  με την Μάντσεστερ Σίτι η οποία αντιμετώπισε την Λίβερπουλ. Άλλες φορές προκαλείται η ομάδα που έχει παίξει στον τελικό του κυπέλλου, άλλες η δεύτερη της βαθμολογίας! 

Είτε έτσι είτε αλλιώς οι Άγγλοι δεν το μετράνε ως τίτλο - και δεν είναι στην νοοτροπία τους - όπως άλλωστε οι ίδιοι θεωρούν πως δεν είναι τίτλος ακόμα και τα παιχνίδια τύπου ευρωπαϊκού σούπερ Καπ

Διαβάστε την συνέχεια στο www.england365.gr


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0