Box to Box

Χουλιάν Κουέστα: Ο παράγοντας «Χ» του Άρη, ο οποίος θα κάνει την τέλεια βραδιά, αλλά στο τέλος θα σε... προδώσει!

Χουλιάν Κουέστα: Ο παράγοντας «Χ» του Άρη, ο οποίος θα κάνει την τέλεια βραδιά, αλλά στο τέλος θα σε... προδώσει!

Μπαίνει στην 4η σεζόν του στον Άρη ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ, γέννημα-θρέμμα παιδί της Σεβίλλης, ήρθε το 2018 και ακόμα παλεύει με τα πάνω και τα κάτω του στη Super League. Εσχάτως είναι εκ νέου το προσκήνιο. Το ερώτημα είναι: για πόσο καιρό θα παραμείνει στα ύψη η απόδοσή του;

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η εισήγηση του Άκη Μάντζιου το καλοκαίρι ήταν να αποκτηθεί ένας ακόμα τερματοφύλακας, μιας και η αποχώρηση του Μπουσέ ήδη «επισφραγίστηκε» στις αρχές Ιουνίου. Εκλεκτός των ανθρώπων του Άρη ήταν ο Ντένις Σέζαρ της Ζιλ Βισέντε. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ προέρχονταν από δύο γεμάτες σεζόν με την πορτογαλική ομάδα.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στις συμμετοχές του με Αστάνα και στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με ΟΦΗ και Ιωνικό. Στο ένα κράτησε το... μηδέν στα μετόπισθεν, στο άλλο δέχτηκε δύο γκολ. Το ένα μέτρησε, το άλλο θεωρείτο άπιαστο! Κόντρα στον Παναθηναϊκό βρέθηκε στον πάγκο. Ως είθισται από την περσινή σεζόν, ο Μάντζιος προχωρά σε έντονο ροτέισον στους γκολκίπερ (Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπουσέ). Σε μία νευραλγική θέση όπου, υποτίθεται, η σταθερότητα και ο ρυθμός παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σε μία ομάδα. Ο Έλληνας κόουτς απέχει από τα... κλασικά.

Επιλογή του κόντρα στον ΠΑΟ ήταν ο Χουλιάν Κουέστα. Ο 30χρονος Ισπανός τον δικαίωσε. Απέναντι στον Ατρόμητο, ακόμα περισσότερο. Έξι αποκρούσεις, δέχτηκε τα συγχαρητήρια ακόμα και από τον Ευθύμη Κουλούρη. Υπόψιν, πρόκειται για τον επιθετικό του Ατρόμητου, ο οποίος (τουλάχιστον χθες) θα τον έβλεπε ακόμα και στον ύπνο του.

Όλοι οι ειδικοί και άνθρωποι του ποδοσφαίρου κάνουν λόγο για τη σιγουριά που σου προσφέρει το νούμερο 1 της κάθε ομάδας. Ο Κουέστα μπορεί να σου κάνει τη ματσάρα. Το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα. Δυστυχώς, όμως, η λέξη «ατόπημα» ταιριάζει γάντι στον θηριώδη (ύψος 1.95μ.) τερματοφύλακα. Δυστυχώς, επίσης, οι γκέλες του ξεπερνούν τις καλές εμφανίσεις, τύπου Ατρόμητου τη Δευτέρα το βράδυ στο Περιστέρι.

Διότι τα λάθη του, κατά το παρελθόν, σημειώθηκαν σε παιχνίδια καίριας σημασίας.

Καλοκαίρι του ’19, ο Άρης είναι κοντά σε ένα θρυλικό καμ-μπακ, καλύπτοντας το 0-3 στο Μόλντε, με το 3-0 στο «Χαριλάου». Η λανθασμένη έξοδός του στην παράταση απέφερε το 3-1 των Νορβηγών και τέλος.

Σεπτέμβριο του ’20, ο Άρης απέτυχε να προσπεράσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα (2-1 εντός, ήττα 0-2 στο πρώτο ματς). Μπορεί να απουσίαζε το «εγκληματικό» λάθος στη ρεβάνς του 2-1, εντούτοις απείχε από τον καλό εαυτό του, ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά στην παράταση. 

Μάρτιος του ’21, ο Άρης κρατάει μέχρι το 87’ την τύχη στα χέρια του απέναντι στον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το 1-0 του ήταν αρκετό. Ο Κουέστα «ξεγελάστηκε» από τον Μπουχαλάκη στο περιβόητο... κρυφτό του διεθνή μέσου. Γκολ που δεν το δέχεσαι ούτε στις αλάνες, πόσω μάλλον σε τόσο κρίσιμο σημείο.

Όλα αυτά την περασμένη διετία. Ούτε καν μπαίνουμε σε διαδικασία κουβέντας για άστοχες εξόδους, για κακό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, για αδυναμία ανάπτυξης μίας επίθεσης της ομάδας από το δικό του τέρμα. Περνούν σε δεύτερη μοίρα, διότι είναι αναπόφευκτο το λάθος. Ο Ισπανός το... έχει μέσα του. Όπως έχει φυσικά, για να μην τον αδικούμε, υπέροχες βραδιές, όπως στο Περιστέρι.

Επειδή, όμως, η αναλογία καλών-κακών εμφανίσεων του Κουέστα, γέρνει προς τη δεύτερη περίπτωση, ο Άρης πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι, αργά ή γρήγορα, θα «πληρώσει» την εμπιστοσύνη που δείχνει τούτη τη στιγμή ο Μάντζιος στο πρόσωπό του τερματοφύλακά του. Νομοτελειακά θα συμβεί. Δεν το λέμε εμείς. Το «φωνάζει» με τις γκάφες του παρελθόντος ο ίδιος ο Ισπανός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0