Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Φενέρμπαχτσε 73-57: Το... τέλειο ματς στο Βερολίνο και οι «πράσινοι» είναι στον τελικό της EuroLeague! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Φενέρμπαχτσε 73-57: Το... τέλειο ματς στο Βερολίνο και οι «πράσινοι» είναι στον τελικό της EuroLeague! (video)
Ο τυχερός αριθμός του Παναθηναϊκού AKTOR είναι το «13» και σήμερα αυτό φάνηκε και με το παραπάνω, αφού τόσα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να βρεθεί η ομάδα σε τελικό Final Four και να είναι μόλις ένα ματς μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου. Οι «πράσινοι» υπερίσχυσαν απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (73-57) και συνεχίζουν να... ονειρεύονται!

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

Χρειάστηκαν 12 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ξανά ο Παναθηναϊκός AKTOR σε Final Four της EuroLeague και μετά από μία καταπληκτική χρονιά ολικού λίφτινγκ τα κατάφερε και έδωσε το παρών στο Βερολίνο.

Εκεί συνάντησε τη Φενέρμπαχτσε την οποία... κατατρόπωσε (73-57) με την βοήθεια του εκπληκτικού πρώτου δεκαλέπτου και... πέταξε για τον τελικό του Final Four όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον ημιτελικό ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν υπερηχητική και μπορεί να απειλήθηκε από τους Τούρκους όμως την κρίσιμη στιγμή πάτησε «γκάζι» και θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Από την ομάδα με την εμφάνισή τους ξεχώρισε ο «διπλός» Ματίας Λεσόρ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Κέντρικ Ναν με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και Τζέριαν Γκραντ με 13 πόντους.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα για τους «πράσινους» που επιβλήθηκαν πλήρως των Τούρκων σε άμυνα κι επίθεση.


Ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα αδιανόητο σερί 12 αναπάντητων πόντων φτάνοντας τη Φενέρ στα… όριά της ανίκανη να αντιδράσει για πέντε ολόκληρα λεπτά. Η αμυντική λειτουργία του «Τριφυλλιού» ήταν για σεμινάριο και μονάχα οι Σεστίνα και Χέιζ-Ντέιβις βρήκαν τρόπο να σκοράρουν κάνοντας το 12-4.

Η διαφορά κυμαινόταν στις παρυφές των δέκα πόντων και μόνο ο Σανλί με εύστοχο τρίποντο μείωσε στους 7 για τους Τούρκους (18-11). Ωστόσο, ο Μάριους Γκριγκόνις απάντησε άμεσα με την εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Κέντρικ Ναν να ακολουθεί και να ολοκληρώνεται με το καλάθι του Ματίας Λεσόρ (22-11).

Η Φενέρμπαχτσε βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με ένα σερί 7 πόντων από τους Σεστίνα, Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς για να φτάσει σε απόσταση δύο καλαθιών από τον Παναθηναϊκό (24-20). Όμως, δεν υπολόγισαν τον Ναν που με το κρύο… αίμα του εκτέλεσε από τα 6.75 στο 13ο λεπτό για να κάνει το 27-20, ενώ οι βολές του Κώστα Σλούκα διεύρυναν ξανά τη διαφορά (29-20).

Ο Σεστίνα βρέθηκε ξανά σε κατάλληλη θέση για να ευστοχήσει σε τρίποντο (29-23), όμως αμέσως είδε την απάντηση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που… έγραψε το 32-23. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ευστοχεί από την περιφέρεια για να κάνει το 34-26. Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε να βρίσκει στόχο από τα 6.75 και «μαζεύοντας» τα επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να… ροκανίσει την διαφορά φτάνοντας στο -2 στη λήξη του ημιχρόνου (38-36).

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπορεί να ξαναμπεί εύκολα σε θέση «οδηγού» μετά το τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου και το καλάθι του Λεσόρ (45-38). Ωστόσο, τότε εμφανίστηκε σαν… από μηχανής Θεός ο Νικ Καλάθης για να μειώσει στο… καλάθι (45-43) με πέντε δικούς του συνεχόμενους πόντους στο 23’. Με αυτή τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων το ματς οδηγήθηκε στις επαφές και στις σκληρές άμυνες. Το αντιαθλητικό του Μπιμπέροβιτς στον Τζέριαν Γκραντ και οι ½ βολές του Λεσόρ έβαλαν ξανά τους «πράσινους» στο +6 (51-45, στο 25’). Ο Σεστίνα ήταν εκεί για να… εκτελέσει από τις 45 μοίρες (51-48) με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να τον ακολουθεί από τη γωνία για να μειώσει στον πόντο (51-50).

Οι σκληρές άμυνες πρωταγωνιστούσαν σε αυτό το δεύτερο μέρος, όπως και τα λάθη μην αφήνοντας κάποια ομάδα να πάρει «κεφάλι» στο ματς, όμως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβγαλε το… φίδι από την τρύπα με τρίποντό του στην εκπνοή της τρίτης περιόδου για να βάλει τον Παναθηναϊκό στο +6 (56-50) πριν το τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.


Χάρη στην άμυνά του και στον Λεσόρ το «Τριφύλλι» έχτισε διαφορά 10 πόντων από τη Φενέρ με το... καλησπέρα σας στην τέταρτη περίοδο (60-50). Τα πράγματα λειτουργούσαν μόνο θετικά για τον Παναθηναϊκό που απλώς διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά του «καθαρίζοντας» το ματς με προβάδισμα 14 πόντων στο 37' (69-55). Ο Ναν στο τελευταίο λεπτό απλά εκτόξευσε την τρίποντη... βόμβα για το 73-57 βάζοντας κι αυτός την υπογραφή του στην επιστροφή του «Τριφυλλιού» στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57

-Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0