Basket Talk

Σλούκας και Λεσόρ… διαγωνίζονται για τον τίτλο του «πιο φορμαρισμένου παίκτη της EuroLeague»! (video)

Σλούκας και Λεσόρ… διαγωνίζονται για τον τίτλο του «πιο φορμαρισμένου παίκτη της EuroLeague»! (video)

Ο Παναθηναϊκός… ξαναπαίρνει για τα καλά μπροστά, και δύο είναι οι παίκτες που ανεβάζουν την απόδοσή τους σε απλησίαστα ύψη!

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν μια δήλωση, μια επίδειξη της δυναμικής και των δυνατοτήτων του.

Ήταν, ταυτόχρονα, η πέμπτη νίκη του στα τελευταία έξι παιχνίδια στην EuroLeague, με μόνη παρένθεση την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, όπου η… πράσινη μηχανή «μπλόκαρε».

Όπως αποδεικνύεται, αυτό συνέβη μόνο για μια βραδιά. Όσο αντέχουν οι «σωματοφύλακες» του Εργκίν Αταμάν, δηλαδή οι 6-7 παίκτες στους οποίους στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά το rotation του, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πόσο μάλλον, όταν δύο από τα πιο… βαριά χαρτιά του, απογειώνουν τους αριθμούς τους σε δυσθεώρητα ύψη.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά, τα τρομερά σερί αγώνων που «τρέχουν» οι Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Κώστα Σλούκα να ανεβάζει στροφές σε αυτό το σημείο της σεζόν. Αρκεί να θυμηθούμε τα περσινά του playoffs με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ. Η τεράστια εμπειρία του Έλληνα γκαρντ του επιτρέπει να φέρνει τον εαυτό του στην καλύτερη κατάσταση, τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο. Αν καταφέρει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο ως το φινάλε της σεζόν, το ταβάνι του Παναθηναϊκού ανεβαίνει ραγδαία. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια, μετράει 14.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με μόλις 1.4 λάθη, συγκεντρώνοντας 22.2 μονάδες αξιολόγησης ανά παιχνίδι! Φτάνει, μάλιστα σε αυτά τα σοκαριστικά νούμερα, σε απόλυτα «γήινο» χρόνο συμμετοχής (λιγότερα από 27 λεπτά), και με την κακή του εμφάνιση στο ΣΕΦ, να τα επηρεάζει αρνητικά… κατά 20% (1/5)!

Είναι δυνατόν, με βάση όλα αυτά, να μην είναι αυτός ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού; Αν υπάρχει ο «σεληνιασμένος» Ματίας Λεσόρ, είναι! Το πόσο «βιονικός» είναι ο Γάλλος, είναι γνωστό και χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης. Αυτό που σίγουρα όμως… βγάζει μάτια, είναι οι ασύλληπτες στατιστικές του επιδόσεις στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Ποιες είναι αυτές; 15.6 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ και 23.4 μονάδες αξιολόγησης!

Σε αντίθεση με τον Σλούκα, όλα αυτά τα κάνει σε… μη ανθρώπινο χρόνο συμμετοχής, που ανέρχεται στα 32 λεπτά! Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι πως από τα οκτώ αυτά παιχνίδια, τα τρία είναι τα πιο δύσκολα που υπάρχουν στην EuroLeague για έναν σέντερ! Κι αν με τον Ολυμπιακό αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κυρίως από τον πολύ πιο φρέσκο Μόουζες Ράιτ, τα «όργια» που έκανε απέναντι στους τέσσερις elite σέντερ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (Ταβάρες, Πουαριέ, Βέσελι, Ερνανγκόμεθ) αρκούν και με το παραπάνω για να τον «εκθειάσουμε».

Ο Ναν είναι ο ικανότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο Γκραντ ο καλύτερος αμυντικός, ο Γκριγκόνις ο καλύτερος σουτέρ και ο Μήτογλου ο απόλυτος glue-guy. Το ταβάνι της ομάδας, όμως, τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε αυτήν τη στιγμή, φαίνεται πως το καθορίζουν, και μπορούν να το απογειώσουν, ο αρχηγός Κώστας Σλούκας, και ο… κινητήρας της μηχανής, Ματίας Λεσόρ.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0