Basket Talk

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 80-72: Οι απουσίες στοίχησαν στους «πράσινους» που έφυγαν... λαβωμένοι από τη Βαρκελώνη! (video)

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 80-72: Οι απουσίες στοίχησαν στους «πράσινους» που έφυγαν... λαβωμένοι από τη Βαρκελώνη! (video)
Μία καλή πρώτη περίοδος και τρία τρίποντα στο τέλος είναι ο απολογισμός από την αποκαρδιωτική ήττα  (80-72) του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απ' όπου έφυγε με μεγάλη... πίκρα.

H πρώτη αναμέτρηση για τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ, που αγωνίζονται στη Μπαρτσελόνα και στον Παναθηναϊκό, σε ευρωπαϊκά εδάφη είναι γεγονός με το ρόδι να… σπάει στη Βαρκελώνη για την 6η στροφή της EuroLeague.

Ο Γουίλι και ο Χουάντσο έδωσαν τα χέρια και έγινε το τζάμπολ της πολυαναμενόμενης αναμέτρησης, που είχε μεγάλο νικητή τον σέντερ των «Μπλαουγκράνα».

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ανεβασμένος με το που ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καταλανούς να βρίσκουν λύσεις από τους Βέσελι και Σατοράνσκι, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε για πρωτοπόρο τον Τζέριαν Γκραντ, που μετρούσε ήδη 10 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Η εξαιρετική εκκίνηση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού άφηνε τη Μπαρτσελόνα να παίρνει πολλά ριμπάουντ και να ανανεώνει τις κατοχές της.  O… άχαστος Οριόλ Παουλί ήταν ο πρώτος διψήφιος παίκτης της Μπαρτσελόνα με 10 πόντους δίνοντας μάλιστα στην ομάδα του μαζί με τον Τζαμπάρι Πάρκερ διψήφιο προβάδισμα (39-28).

Ο Πάρκερ ήταν αυτός που συνέχιζε να… πληγώνει τους «πράσινους» μετά την ανάπαυλα φτάνοντας τη διαφορά σχεδόν στους 20 πόντους (56-37).

Το ματς από το ημίχρονο και μετά ξέφυγε από τον έλεγχο του Παναθηναϊκού, που φάνηκε να μη μπορεί να ανταποκριθεί στους φορμαρισμένους Ισπανούς, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στον +20 με τον Σατοράνσκι. Οι πολλές απουσίες ειδικά στις θέσεις των γκαρντ οδήγησαν το «Τριφύλλι» σε μία αποκαρδιωτική εμφάνιση, που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να... ροκανίσουν τη διαφορά (78-70) με τα τρία συνεχόμενα τρίποντα των Γκραντ, Μωραΐτη και Σαμοντούροφ, αλλά το τέλος είχε ήδη... γραφτεί.

Τα δεκάλεπτα:
21-20, 45-33, 71-47, 80-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0