Basket Talk

Με τον ΛεΜπρόν «οδηγό» στη… φούσκα του Ορλάντο, οι Λέικερς έφτασαν τις κατακτήσεις των Σέλτικς! (video)

Με τον ΛεΜπρόν «οδηγό» στη… φούσκα του Ορλάντο, οι Λέικερς έφτασαν τις κατακτήσεις των Σέλτικς! (video)

MVP σε τελικούς NBA με τρεις διαφορετικές ομάδες; Μόνο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που στις 11 Οκτωβρίου του 2020, με τον COVID-19 να βρίσκεται ακόμα για τα καλά στις ζωές μας, οδηγεί τους Λέικερς στον 17ο τίτλο τους, στη… φούσκα του Ορλάντο!

Φαντάζει μια εποχή μακρινή, μα στην πραγματικότητα είναι μόλις τρία χρόνια πριν. Ο COVID-19 είχε πατήσει μία «παύση» σε κάθε δραστηριότητα και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε, παρά να ακολουθήσει.

Το NBA, μετά από αρκετούς μήνες από τη διακοπή του, επέλεξε να ολοκληρώσει τη σεζόν, φτάνοντας στη φάση των playoffs με πολλές διαφοροποιήσεις. Κάποια επιπλέον ματς στη regular season, προκειμένου να καθοριστούν οι 16 ομάδες που θα λάμβαναν μέρος στην post-season, η οποία με τη σειρά της έμελλε να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στη Φλόριντα.

Όλες οι αναμετρήσεις έγιναν στο Ορλάντο, σε μία απομονωμένη ζώνη, αποκλειστικά για τις ανάγκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Η γνωστή… φούσκα!

orlanfo.jpg

Η συγκεκριμένη επιλογή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξε κάτι και στους τελικούς έφτασαν οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μαϊάμι Χιτ. Απόλυτος ηγέτης για τους «λιμνάνθρωπους» ήταν φυσικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Άντονι Ντέιβις, φρόντισε ώστε η ομάδα του να πάρει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς.

laikers_ent.jpg

Οι Χιτ μείωσαν σε 2-1, αλλά η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε στο Game 4 και πλέον απείχε μόλις μία νίκη από το δαχτυλίδι. Αυτή μπορεί να μην ήρθε στο επόμενο ματς, αλλά το έκτο των τελικών θα ήταν και το τελευταίο.

Κάτι που… επιμελήθηκε ο «Βασιλιάς», αφού με το triple-double που σημείωσε (28π., 10α., 14ρ.) δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Μαϊάμι. Οι Λέικερς με το 106-93, γίνονταν και πάλι πρωταθλητές, στις 11 Οκτωβρίου του 2020. Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους «στέψη».

Αποτέλεσε τον 17ο τίτλο τους συνολικά, φτάνοντας έτσι στην κορυφή των περισσότερων κατακτήσεων του NBA, τους Μπόστον Σέλτικς. Παράλληλα, ωστόσο, ήταν κάτι ξεχωριστό και για τον ΛεΜπρόν.

Όπως ήταν λογικό, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Μετά τους Χιτ και τους Καβαλίερς, πρόσθεσε στη συλλογή του το συγκεκριμένο βραβείο με τρίτη διαφορετική ομάδα και ήταν μόλις ο πρώτος παίκτης που πετύχαινε κάτι τέτοιο!

Αδιαμφισβήτητα, η «φούσκα» του Ορλάντο αποτελεί μία ιδιαίτερη περίσταση στο NBA. Οι Λέικερς και ο ΛεΜπρόν, όμως, πολύ δύσκολα θα την ξεχάσουν, έχοντας πάντα θετικές αναμνήσεις!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0