Basket Talk

Κροατία - Ελλάδα 64-78: Μαντζούκας και Ζούγρης συνέχισαν το... χαβά τους και τώρα Ισλανδία!

Κροατία - Ελλάδα 64-78: Μαντζούκας και Ζούγρης συνέχισαν το... χαβά τους και τώρα Ισλανδία!
Με τους Λευτέρη Μαντζούκα και Βαγγέλη Ζούγρη πρωτεργάτες, η Εθνική ομάδα Νέων επιβλήθηκε της Κροατίας (78-64), κατέκτησε τη 2η θέση στον όμιλό της και πλέον στρέφει την προσοχή της στην Ισλανδία και τα νοκ-άουτ.
Έβγαλε αντίδραση η Εθνική μας Ομάδα μετά την ήττα από τη Λιθουανία και επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έκαμψε την αντίσταση της Κροατίας (78-64) και πήρε το ζητούμενο που ήταν η κατάκτηση της 2η θέσης.

Το αντιπροσωπευτικό εκμεταλλεύτηκε την αντωτερότητά του στα ριμπάουντ (13), κάλυψε τα ισάριθμα λάθη του με τις 18 ασίστ και κλέβοντας 13 φορές τη μπάλα από τους αντιπάλους του, έφτασε στη δεύτερη θέση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Λευτέρης Μαντζούκας με τον άσο του Παναθηναϊκού, να σκοράρει τους μισούς πόντους του (24 στο σύνολο) στην τρίτη και καθοριστική περίοδο που η Ελλάδα πήρε τα ηνία.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Βαγγέλης Ζούγρης, ο οποίος πέρα από τους 12 πόντους του, προσφερε ως συνήθως ένταση και πάθος στην άμυνα, κάνοντας 4 κλεψίματα και φιλοδορώντας τους Κροάτες με 2 μπλοκ. 

Από κοντά και ο Νίκος Πλώτας με καθοριστικά σουτ από μακρινή απόσταση στο διάστημα που η Εθνική ομάδα άνοιξε τη διαφορά εμ το επιμέρους 27-16.

Πλέον, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας στρέφουν την προσοχή τους στην Ισλανδία, η οποία διασύρθηκε από τη Γαλλία (110-45) και τερμάτισε 3η στον όμιλό της.

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0