Basket Talk

Ο Λίλαρντ «φεύγει» η... Αγία Τριάδα των Ουόριορς μένει (video)

Ο Λίλαρντ «φεύγει» η... Αγία Τριάδα των Ουόριορς μένει (video)

Κάρι, Τόμσον και Γκριν είναι οι τρεις παίκτες που από την αρχή της καριέρας τους παρέμειναν πιστοί στον σύλλογο που τους ανέδειξε. Μέλος της… παρέας ήταν μέχρι πρότινος και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ αλλά πήρε τα «μπογαλάκια» του από τους Μπλέιζερς και θα πάει σε άλλη… παραλία.

Στο NBA μπορεί να είναι πιο σπάνιο το φαινόμενο ένας παίκτης να συνδέει το όνομά του με μία ομάδα, όμως όταν αυτό συμβαίνει, η ταύτιση... μονόδρομος. Κι όμως έρχονται κι εκείνες οι στιγμές που ίσως να μην περίμενε κανείς, όταν αυτοί οι παίκτες αποφασίζουν να αποχωριστούν τον οργανισμό με τον οποίο για χρόνια συμπορεύονταν.

Η 1η Ιουλίου του 2023 θα χαραχτεί ανεξίτηλα στις μνήμες των φίλων των Μπλέιζερς, αφού σηματοδοτεί την ημέρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα μέσω ανταλλαγής. «It’s Dame time» έλεγαν οι θαυμαστές του όταν έβαζε ένα από τα γνωστά του καθοριστικά τρίποντα σχεδόν από το… λόγκο και κάπως έτσι… ήρθε η ώρα να του πουν αντίο.

Μετά από 11 χρόνια θητείας στο Πόρτλαντ, ο Λίλαρντ που έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για την ομάδα, αναζητά πλέον τον νέο σταθμό στην καριέρα του που θα μπορέσει, μάλιστα, να μπει στο «παιχνίδι» διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο 32χρονος γκαρντ ήταν μέλος μια ελίτ κατηγορίας εν ενεργεία παικτών που έχουν διανύσει… χιλιόμετρα με τις ομάδες τους εδώ και πολλά χρονιά. Τώρα με την απόφασή του αφήνει αυτή την αξίωση να την απολαμβάνει η… αγία τριάδα της σύγχρονης δυναστείας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και μόνο.

Πρώτος μεταξύ των τελευταίων ρομαντικών είναι ο κορυφαίος γκαρντ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, Στεφ Κάρι. Ο παίκτης που έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το μπάσκετ, από το 2009, όταν και επιλέχθηκε στην 7η θέση του ντραφτ από τους «πολεμιστές», έχει οδηγήσει την ομάδα σε 4 πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018, 2022). Πιστός στην ομάδα του Σαν Φρανσίσκο ο Κάρι, αν και στην αρχή βίωσε την αμφισβήτηση, φαίνεται πως έχει βρει την συνταγή της επιτυχίας για ομαδικές και προσωπικές διακρίσεις γράφοντας παράλληλα και ιστορία ως ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στο NBA (3.390).

Μαζί του σε αυτό το λαμπερό ταξίδι, σχεδόν από την αρχή, ήταν ο «διόσκουρός» του, ο Κλέι Τόμσον. O 33χρονος γκαρντ που κρατά το ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς NBA (14) ήρθε για να συμπληρώσει το ταλέντο του Κάρι το 2011 όταν και επιλέχθηκε 11ος από τους Ουόριορς στο ντραφτ εκείνης της χρονιάς. Ο άτυχος Τόμσον, που έχει στερηθεί παιχνίδια εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών του, είναι η δεύτερη «κολώνα» αυτής της ομάδας, το άλλο κομμάτι των «Splash Brothers».

Την «Αγία Τριάδα» συμπληρώνει ο Ντρέιμοντ Γκριν που έγινε κάτοικος Σαν Φρανσίσκο έναν χρόνο μετά από τον Κλέι Τόμσον. Ο 33χρονος φόργουορντ με το πάθος και τις αμυντικές του ικανότητες έδωσε τον δικό του χαρακτήρα και στυλ στο παιχνίδι των «πολεμιστών» βάζοντας κι αυτός το… λιθαράκι του στην επιτυχία των τεσσάρων μέχρι στιγμής πρωταθλημάτων.

golden-state-warriors.jpg

Οι Ουόριορς επένδυσαν σε παίκτες που τους πήραν από τη διαδικασία του ντραφτ και τους έπλασαν από την αρχή ώστε να αποκτήσουν τη νοοτροπία της ομάδας και να αγωνίζονται για τη… φανέλα. Παίκτης της ίδιας συνομοταξίας ήταν και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ που ξεκίνησε την καριέρα του στους Μπλέιζερς αλλά τώρα αναζητά νέες προκλήσεις που θα του δώσουν παράλληλα και την ελπίδα του πολυπόθητου δαχτυλιδιού.

Ακολουθούν βέβαια κι άλλοι παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή ο Νίκολα Γιόκιτς που ανέκαθεν φορούσαν την φανέλα της ίδιας ομάδας, αυτής που τους ανέδειξε, αλλά η τριάδα της «δυναστείας» κρατά τα πρωτεία του ρομαντισμού στο μπάσκετ.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0