Basket Talk

Προμετέι – Προμηθέας 80-57: «Αντίο» στο EuroCup με πολύ βαριά ήττα

Προμετέι – Προμηθέας 80-57: «Αντίο» στο EuroCup με πολύ βαριά ήττα

Από νωρίς στο ματς η Προμετέι έδειξε πως είναι το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του EuroCup κόβωντας τα... φτερά του Προμηθέα και κάθε ελπίδα για συνέχεια στην Ευρώπη.

Η Προμετέι που προέρχεται από σερί 12 νικών αναμετρήθηκε με τον Προμηθέα Πατρών σε ουδέτερο έδαφος, στη Ρίγα της Λετονίας, για τις ανάγκες του νοκ άουτ αγώνα των προημιτελικών του EuroCup.

Το δυναμικό ξεκίνημα της Προμετέι επισκίασε πλήρως τον Προμηθέα που αντιμετώπισε αρκετές αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι υποπίπτοντας σε πολλά λάθη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με νταμπλ σκορ βρέθηκαν οι τυπικά γηπεδούχοι (22-11) στην πρώτη περίοδο με την συνδρομή του Ίλια Σιντόροβ.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ουκρανούς να διατηρούν πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα (59.1%) δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα των Αχαιών. Δεν έβρισκε τρόπο να απαντήσει η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου παρά τις προσπάθειες του Τζο Τόμασον.

Μετά την ανάπαυλα, η Προμετέι άνοιξε ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» της διαφοράς φτάνοντας στο +22 (62-40) με τον Ντι Τζέι Στίφενς σε εξαιρετική μέρα πριν το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Οι Ουκρανοί δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα να πάρει... ανάσα ούτε και την πρόκριση στους "4" του EuroCup. Οι παίκτες του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ ήταν καλύτεροι και με εμφανώς καλύτερα ποσοστά στο σουτ έφτασαν στη νίκη - πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 44-29, 62-40, 80-57

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0