Basket Talk

Κατσικάρης: «Ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» μια φιλοσοφία που φαίνεται στο παρκέ»

Κατσικάρης: «Ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» μια φιλοσοφία που φαίνεται στο παρκέ»
Ο Έλληνας τεχνικός σε συνέντευξή του «ΕΟΚ WebRadio» αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, στη πορεία του μέχρι στιγμής, σχολίασε τις αναμετρήσεις με τη Μονακό, ενώ αναφέρθηκε και στα δικά του σχέδια για το μέλλον. 
Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΟΚ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μάχες του Ολυμπιακού με τη Μονακό με φόντο την πρόκριση στο Final Four στο Βελιγράδι ενώ μίλησε και για τα επόμενα σχέδια του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 54χρονος τεχνικός:

Για το ότι ο Ολυμπιακός κατέβασε 30 πόντους χαμηλότερα απ’ τον μέσο όρο της τη Μονακό: «Έχουν παίξει 3 φορές αντίπαλοι. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά πια. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες μες στο παιχνίδι που μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι ο Ολυμπιακός απ’ την αρχή της σεζόν και όπως έχει «χτίσει» την ομάδα, είναι ένα σύνολο που η φιλοσοφία της φαίνεται στο παρκέ, όσον αφορά τη δύναμη και την ταχύτητα που βγάζει σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του απολαμβάνουν να παίζουν άμυνα, γιατί ξέρουν ότι αυτός είναι ο τρόπος να κερδίζουν τα παιχνίδια για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί η ομάδα. Η Μονακό έχει υψηλό ταλέντο, έχει αθλητικότητα, ο Ομπράντοβιτς είναι ένας αμυντικογενής προπονητής, αλλά το 1ο παιχνίδι των play-offs είναι ένα παιχνίδι που ξεκινούν όλα από ‘κει. Όλη η συγκέντρωση θα πρέπει να ‘ναι στην άμυνα και ο Ολυμπιακός το κατάφερε στον υψηλότερο βαθμό. Σίγουρα βοήθησε και ο κόσμος σε όλο αυτό και δε μου έκανε καθόλου εντύπωση που κατέβασε τόσο πολύ την επιθετική παραγωγικότητα της Μονακό».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, με τρομερές δυνατότητες. Ένας παίκτης δε μπορεί να τον μαρκάρει, θα πρέπει να στηθεί ένα «τείχος» για να του δώσει κάτι, είτε τρίποντο, είτε ντράιβ. Το θέμα είναι σε τι ψυχολογική σκέψη βάζεις τέτοιους παίκτες. Η Μονακό τον έφερε στην ομάδα και έγινε μια ομάδα νέα, χωρίς καθόλου εμπειρία, αλλά ήταν απλά το 1ο παιχνίδι. Πιστεύω στο 2ο παιχνίδι θα είναι διαφορετική η γαλλική ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτό, κάτι που είναι στο DNA του και πιο πολύ μένει να δούμε την αντίδραση της Μονακό και όχι τόσο του Ολυμπιακού».

Για Τόμας Γουόκαπ και Γιώργο Πρίντεζη: «Εγώ απ’ το καλοκαίρι είχα πει ότι ο Γουόκαπ θα είναι παίκτης «κλειδί» για την ομάδα. Ξεκινώντας απ’ τη νοοτροπία του, που αποδέχεται το ρόλο του και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ευλογία για κάθε προπονητή να έχει έναν παίκτη με τη νοοτροπία και τα στοιχεία του Γουόκαπ. Όσον αφορά τον Πρίντεζη, ξέρουμε ότι έχει μια νοοτροπία καταπληκτική και μια αυτογνωσία που γνωρίζει την κατάσταση της ομάδας και του ίδιου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να φτάσει σε ένα παιχνίδι play-offs και να πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής, ενώ όλη τη χρονιά είχε λιγότερο. Ωστόσο το έχει αποδεχτεί αυτό, λατρεύει τους συμπαίκτες του και δεν είναι τυχαίο που ήταν ψυχολογικά και πνευματικά έτοιμος να γίνει ο παράγοντας «Χ» της ομάδας, βάζοντας από πάνω την ομάδα και από κάτω τον εαυτό του».

Για τα μελλοντικά του πλάνα: «Σε μια διαδρομή ενός προπονητή μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα, είτε άσχημα είτε καλά. Είναι πράγματα που με το πέρασμα του χρόνου ωριμάζεις σχετικά με τα συναισθήματά σου. Δυστυχώς, αφότου επέστρεψα απ’ την Αμερική δε μου βγήκαν τα πράγματα όπως περίμενα για διάφορους λόγους. Γι’ αυτό, θέλω να εκμεταλλευτώ αυτό το διάστημα του καλοκαιριού για να ηρεμήσω, γιατί υπήρχαν και κάποια άλλα προβλήματα εκτός μπάσκετ που με επηρέασαν και στη δουλειά μου προσωπικά. Αυτούς τους μήνες μέχρι το καλοκαίρι θα με βοηθήσουν πάρα πολύ».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει ξανά στην Ισπανία: «Η Ισπανία είναι μια χώρα στην οποία ήμουν για 15-16 χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι θα ήθελα να γυρίσω επειδή είναι η καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη, είναι ότι έχω και ένα όνομα εκεί. Είναι αλλιώς να πας για παράδειγμα στη Γαλλία για πρώτη φορά που δε σε ξέρουν. Είμαι «ανοιχτός» σε οποιαδήποτε καλή κατάσταση και επειδή είχα μια όχι τόσο καλή εμπειρία θα ήθελα να πάω κάπου που θα μπορώ να δουλέψω με μια εμπιστοσύνη και ένα σεβασμό, τα οποία δεν υπήρχαν τις τελευταίες δύο μου περιπέτειες. Όπου πάω θα ήθελα να είναι μια κατάσταση «υγιή», να καταλαβαινόμαστε σωστά και να κινούμαστε στην ίδια «γραμμή» σε αυτό που κάνουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0