Basket Talk

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον στα χνάρια Ρόουζ, Όντεν και Ρόι ως ένα από τα μεγαλύτερα what if στην ιστορία του ΝΒΑ! (video)

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον στα χνάρια Ρόουζ, Όντεν και Ρόι ως ένα από τα μεγαλύτερα what if στην ιστορία του ΝΒΑ! (video)

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον θέτει υποψηφιότητα για την λίστα με τα μεγαλύτερα «αν» που έχουν περάσει από το NBA, καθώς οι τραυματισμοί του τον αφήνουν πίσω και κατά πως φαίνεται μέχρι στιγμής η καριέρα του άλλοτε σταρ των Πέλικανς έχει πάρει την κατιούσα.

Το BN Sports θυμάται τρεις παίκτες που αν δεν είχαν τόσες ατυχίες από τραυματισμούς, κανείς δεν θα ήξερε μέχρι πόσο ψηλά θα μπορούσαν να φτάσουν.

 

Ντέρικ Ρόουζ

ΡΟΟΥΖ.jpg
Σίγουρα διεκδικεί τον τίτλο του πιο άτυχου παίκτη στην ιστορία του θεσμού.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο κολλέγιο του Ιλινόι δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους σκάουτερς του NBA, με τους Σικάγο Μπουλς να τον επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρώτη επιλογή της λοταρίας του ντραφτ του 2008.

Από την πρώτη του κιόλας μέρα άρπαξε την ευκαιρία και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της λίγκας. Στην πρώτη του σεζόν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος rookie της χρονιάς (σεζόν 2008-2009) και έπειτα από 2 χρόνια αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου για την σεζόν 2010-2011 σε ηλικία μόλις 22 ετών, σημειώνοντας  ασύλληπτα νούμερα έχοντας μέσο όρο 25 πόντους (με ποσοστό ευστοχίας 44.5%) , 7.1 ασίστ και 4.1 ριμπάουντ. Τα πράγματα κυλούσαν ιδανικά. Το ΄΄τριαντάφυλλο΄΄ του Σικάγο μέρα με την μέρα άνθιζε όλο και περισσότερο μαζί και με τις ελπίδες των φιλάθλων των Μπούλς οι οποίοι βλέπανε στο πρόσωπο του Ρόουζ  την σιγουριά στο ότι πλέον η ομάδα απέκτησε ξανά έναν ηγέτη που μπορεί να βάλει την ομάδα πίσω στις ένδοξες εποχές των 1990s.

Στιγμιότυπα του Ρόουζ από την MVP σεζόν του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν αυτή που περιμέναμε αφού η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι.

Στις 28 Απριλίου 2012 στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου των playoffs απέναντι στους Φιλαντέλφια Σίξερς  ο Ντέρικ Ρόουζ σε μια από τις συνηθισμένες του επιδρομές προς το καλάθι πάτησε (απ΄ότι φαίνεται) αρκετά άτσαλα το αριστερό του πόδι κατά την προσγείωση με την επόμενη εικόνα να τον δείχνει να νιώθει ανήμπορος να σηκωθεί.

Η στιγμή που το United Center ΄΄πάγωσε΄΄ στην πτώση του Rose.

Το αποτέλεσμα; Ρήξη χιαστού. Από εκείνη την μέρα η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα, χάνοντας όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Ακολούθησαν δυο σεζόν με πολλούς μικροτραυματισμούς την διετία 2013 & 2014 που εν τέλει δεν του άφησαν κανένα περιθώριο να επιστρέψει στις ονειρικές του εμφανίσεις την τετραετία 2008-2012. Πολλοί μιλούν για την μεγαλύτερη αδικία στα χρονικά του αθλήματος. Παρόλο που στην συνέχεια κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Αμερικής και όπως προαναφέραμε τον τίτλο του MVP ένα είναι το σίγουρο. Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει αυτός ο βιονικός guard άμα τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ομαλά.

Γκρεγκ Όντεν

ΟΝΤΕΝ.jpg

Ο θηριώδης ψηλός με ύψος 2.13 και βάρος 110 κιλών επιλέχθηκε στην πρώτη θέση της λοταρίας του ντραφτ του 2007 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Πόρτλαντ προσπέρασε την επιλογή ενός πολύ ταλαντούχου ψιλόλιγνου αθλητή που άκουγε στο όνομα Κέβιν Ντουράντ (!) Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει για αυτή τους την επιλογή.

Ο Όντεν πριν τραυματιστεί στο δεξί του γόνατο έδειξε πως ήταν κάτι το ιδανικό. Άλλωστε τα νούμερα του με το Οχάιο Στέιτ μιλούσαν από μόνα τους. 15.7 πόντους, 9,6 ριμπάουντ και..3,3 μπλοκ ανά αγώνα οι Μπλέιζερς θεώρησαν πως χτύπησαν την απόλυτη φλέβα χρυσού.

Γκρεγκ Όντεν σε..Beast mode με την φανέλα του Οχάιο Στειτ.

Παρόλα αυτά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Στις 5 Δεκεμβρίου 2009 απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς ο Όντεν σε προσπάθεια του να μπλοκάρει την ώρα της προσγείωσης διέλυσε όλο του το γόνατο.

Ο τραυματισμός του Όντεν

Μετά από αυτόν τον τραυματισμό ο Όντεν δεν ξαναφόρεσε ποτέ την φανέλα των Μπλέιζερς έχοντας μέσα σε διάστημα 6 χρόνων (2007-2012) μόλις 82 ματς. Από τον τραυματισμό του και μετά τα τελευταία 3 χρόνια έμεινε κολλημένος στα πιτς ώσπου στο τέλος του 2012 αποχώρισε από τον σύλλογο. Η τελευταία του ευκαιρία στο να καταφέρει κάτι σημαντικό και ο κόσμος να μη τον θυμάται ως...παλτό όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ήταν στους Μαϊάμι Χιτ το 2014 όπου έφτασε μέχρι και τους τελικούς έχοντας έναν πενιχρό ρόλο αλλά τότε το πρωτάθλημα κατέληξε στο Σαν Αντόνιο και την ομάδα των Σπερς.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα 82 ματς με την ομάδα του Πόρτλαντ

 

Μπράντον Ρόι

ΡΟΙ.jpg

Ο γκαρντ που επιλέχθηκε και αυτός από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς την προηγούμενη χρονία πριν από την άφιξη του Γρεγκ Όντεν στο ντραφτ του 2006 όλα έδειχναν πως μιλούσαν για έναν σουτέρ ολκής και όχι άδικα.. Την πρώτη του χρονιά αναδείχθηκε ο καλύτερος ρούκι για την σεζόν 2007 έχοντας 16.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Με την μια σεζόν του καλύτερη από την άλλην ο Ρόι έδειξε με εκκωφαντικό τρόπο πως ήρθε για να κάνει την διαφορά και να βρίσκεται μέσα στους σούπερ σταρς της λίγκας. Έγινε όμως έτσι; Όχι και πάλι όχι!  Καθώς τον Απρίλιο του 2010 η ατυχία του χτύπησε την πόρτα πιο συγκεκριμένα...του χτύπησε το γόνατο και επί της ουσίας τότε μπήκε στην καριέρα του η ταφόπλακα. Αν και προσπάθησε να γυρίσει στα παρκέ όσο πιο γρήγορα γίνεται,η ζημιά που είχε υποστεί τον ακολουθούσε και του έβγαζε συνεχώς προβλήματα με τα χειρουργεία τα οποία ήταν συνολικά 7 με τα πέντε από αυτά να είναι στο δεξί και τα άλλα 2 στο αριστερό. Δεν τα λες και λίγα…

Όπως και να χει ο Ρόι μέσα σε 4 σεζόν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του με ενέργειες και εκτελέσεις που θα ζήλευαν πολλοί.

Προσδεθείτε!

Βασίλης Σεϊμένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0