Basket Talk

Εις μνήμην: Η βραδιά που ο Στεβάν Γέλοβατς σημείωσε ρεκόρ με 49 πόντους! (video)

Εις μνήμην: Η βραδιά που ο Στεβάν Γέλοβατς σημείωσε ρεκόρ με 49 πόντους! (video)

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ έκανε λόγο για το «γελαστό παιδί» που έφυγε ξαφνικά σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ. Ο Στεβάν Γέλοβατς όμως ήταν και παικτάρα. Και πριν 3,5 χρόνια είχε σημειώσει ένα ακόμη και σήμερα ακατάρριπτο ρεκόρ στη VTB League.

Σχετικά Άρθρα

Ο πόνος ανείπωτος, τα λόγια φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της απώλειας. Το νήμα της ζωής για τον Σέρβο σέντερ Στεβάν Γέλοβατς κόπηκε απότομα στα 32 του χρόνια και το σοκ σε συμπαίκτες και αντιπάλους ήταν πολύ μεγάλο για όλους.

Ένα «θεριό» έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, από την οικογένειά του, τους συμπαίκτες, τους φίλους του που θα έχουν όμως να θυμούνται τα κατορθώματά του στα παρκέ. Ένα από αυτά, ίσως το πιο σημαντικό στην καριέρα του, το σημείωσε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 όταν φορούσε τη φανέλα της ρωσικής Νίζνι Νόβγκοροντ και σε αγώνα για τη VTB League εναντίον της Κάλεβ στο Ταλίν της Εσθονίας. Όταν τελείωσε τον αγώνα (103-97 νίκη για την ομάδα του στην παράταση) με ρεκόρ 49 πόντων, ατομική επίδοση και κορυφαία ακόμη και σήμερα στην ιστορία της VTB League.

Ο αείμνηστος Σέρβος σέντερ εκείνο το βράδυ ήταν απλά ασταμάτητος. Η στατιστική (δείτε εδώ) του τα λέει όλα. 8/12 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 15/17 βολές και ακόμη 15 (13 αμυντικά, 2 επιθετικά) ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα, 10 κερδισμένα φάουλ και μόλις 2 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής. Συγκέντρωσε, δε, 55 βαθμούς στην αξιολόγηση που επίσης είναι επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της VTB League.

Ο Γέλοβατς έβαλε ανά περίοδο 7 στην 1η, 11 στη 2η, 14 στην 3η, 13 στην 4η και 4 πόντους στην παράταση.

Δείτε εδώ τα highlights εκείνης της αναμέτρησης



Και εδώ ένα μίνι αφιέρωμα σερβικού μέσου με συνέντευξη του Γέλοβατς που μίλησε για εκείνο το κατόρθωμά του.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0