Basket Talk

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ παρά την... ηχηρή επιστροφή του Παππά!

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ παρά την... ηχηρή επιστροφή του Παππά!

Σε φινάλε για… καρδιακούς κατέληξε η αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στη Φάλκο, όπου ο Νίκος Παππάς έκανε... ηχηρή την επιστροφή του, αλλά δεν κατάφερε να «κουβαλήσει» μόνος του την «ένωση», γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 83-78

Το καλό βράδυ των Μπράιαν Ανγκόλα (17π.) Ερικ Γκρίφιν (16 π.) καθώς και η δυναμική επιστροφή του -εξαιρετικού- Νίκου Παππά (20 π.) δεν στάθηκε «αρκετή» για να μπορέσει να πάρει την νίκη η ΑΕΚ, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 83-78. Η Φάλκο με έναν μόνο Αμερικανό παίκτη, καθώς στηρίζεται στους ντόπιους (Ούγγρους), υποδέχτηκε την «ένωση» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Basket Champions League. H ελληνική ομάδα ήταν πολύ άστοχη στα σουτ έξω από τα 6,75μ (7/29 24%)  και αποτέλεσε μελανό σημείο της.

Η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε θέληση, κυκλοφόρησε όμορφα τη μπάλα και είχε άψογες συνεργασίες. Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος προήλθε από μια μακρά περίοδο απουσίας από τα παρκέ, έδειξε πως βρίσκεται σε καλή φόρμα, παρά τους τραυματισμούς του! Η αστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75μ όμως ήταν ένα πρόβλημα μαζικό για τους φιλοξενούμενους από την αρχή!

Η Φάλκο κατά τη διάρκεια όλου του ημιχρόνου βρήκε σκορ σε έξι αιφνιδιασμούς, έναντι του «Δικέφαλου» ο οποίος πήγαινε σε παιχνίδι κατοχής χωρίς να ψάχνει ιδιαίτερα το… ανοιχτό γήπεδο!

Οι δύο ομάδες έκλεισαν το ημίχρονο με σκορ 38-35 και την ΑΕΚ να «πονάει» στα σουτ τριών πόντων έχοντας ποσοστό 20% (3/15). Κορυφαίος για την «ένωση» ήταν ο Νίκος Παππάς, με 11 πόντους σε κάτι λιγότερο από 11 λεπτά συμμετοχής, ενώ για τη Φάλκο ο Περλ με 9 πόντους!
Screenshot_3_3.png

Κορυφαία στιγμή του πρώτου μισού της αναμέτρησης ήταν η εντυπωσιακή νο λουκ πασα, πίσω από την πλάτη, του Κολόμ στον Μπόγρη!

Η Φάλκο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο, ψάχνοντας τις γρήγορες επιθέσεις, θέλοντας να χτυπήσει την ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό! Η αστοχία των «κίτρινων» συνεχίστηκε και δεν της έδωσε την ευκαιρία να κλείσει την διαφορά που κράταγαν οι Ούγγροι! Με τον Ανγκόλα και το Παππά να βρίσκονται σε καλό βράδυ, κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα των 9 πόντων.

Με ένα σερί 7-0, η Φάλκο, άνοιξε τη διαφορά στους 10 πόντους βάζοντας επιπλέον πίεση στον Στέφανο Δέδα και την ομάδα του. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βελτίωση στην αμυντική λειτουργία, αλλά οι αντίπαλοι έβρισκαν τρόπο να ξεφύγουν από κάθε παγίδα και πίεση. Η Φάλκο από τη μεριά της έπαιξε σκληρή άμυνα, δίχως να δώσει την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να βάλει εύκολους πόντους. Η ΑΕΚ επέστρεψε στο ματς, δίχως να έχει τις ανάλογες δυνάμεις και τους Ούγγρους να κάνουν ξεκίνημα με… το δεξί.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-35, 57-54, 83-78


Δημήτρης Φεραδούρος



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0