Basket Talk

NBA: Οι αστέρες που έκαναν την «επανάστασή» τους και έδειξαν τον δρόμο στον Σίμονς!

NBA: Οι αστέρες που έκαναν την «επανάστασή» τους και έδειξαν τον δρόμο στον Σίμονς!

Αρκετοί αστέρες του ΝΒΑ κατά το παρελθόν ένιωσαν ότι δεν τους χωράει... η ομάδα τους και θέλησαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Με αφορμή την ακραία στάση του Μπεν Σίμονς με τους Σίξερς το «BN Sports» σας παρουσιάζει τις πιο χαρακτηριστικές και επεισοδιακές κόντρες.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μπεν Σίμονς έχει ανάψει φωτιές στη Φιλαδέλφεια και η συνεχόμενη άρνησή του να μην δώσει το παρών στο training camp, έχει προκαλέσει ταραχή στο εσωτερικό του οργανισμού, βλέποντας την χρηματιστηριακή του αξία να κατρακυλάει. Η άκαρπη προσπάθεια να βρουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα και να τον στείλουν σε άλλη ομάδα τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο Αυστραλός γκαρντ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και πλέον αναζητά τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που θα τον αναγεννήσει μπασκετικά. Αυτή η κατάσταση φέρνει στο νου πολλές περιπτώσεις αθλητών του ΝΒΑ που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους αλλά για τους δικούς τους λόγους έφεραν «τούμπα» τον κόσμο, ώστε να αλλάξουν μπασκετική «στέγη».

harden_3.jpg

Τζέιμς Χάρντεν

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος με την συμπεριφορά του οδήγησε τους Ρόκετς σε αδιέξοδο. Ο «μούσιας» έπειτα από εννέα χρόνια στο Τέξας και μετά την αποχώρηση του Ουέστμπρουκ έδειξε με κάθε τρόπο ότι δεν επιθυμεί την παραμονή του. Ξαφνικά είχε ακραίες απαιτήσεις, απουσίαζε από τις προπονήσεις, πήγαινε σε κλαμπ και το μυαλό του μόνο στο μπάσκετ δεν ήταν. Τελικά οι Ρόκετς πήραν την απόφαση να τον παραχωρήσουν στους Νετς μέσω ανταλλαγής.

Άντονι Ντέιβις

Η μετακόμιση του Άντονι Ντέιβις από τη Νέα Ορλεάνη στο Λος Άντζελες δεν έγινε με ήρεμο τρόπο. Ο «φρύδιας» αγωνίστηκε για μία επταετία στους Πέλικανς, δίχως να έχει κανένα στήριγμα και πριν τη λήξη του συμβολαίου του υπέγραψε με την εταιρεία εκπροσώπησης, Klutch Sports, στην οποία βρίσκεται ο Λεμπρόν Τζέιμς. Οι σχέσεις των δύο πλευρών χειροτέρεψαν τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Ντέιβις ζήτησε δημόσια να γίνει ανταλλαγή και το ΝΒΑ του επέβαλλε πρόστιμο 50.000$. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν ο Ντέιβις αντιμετώπιζε τους αγώνες σαν αγγαρεία και τελικά η επιθυμία του έγινε πράξη.

Feb 15, 2018; Minneapolis, MN, USA; Minnesota Timberwolves guard Jimmy Butler (23) during a game between the Minnesota Timberwolves and Los Angeles Lakers at Target Center. Mandatory Credit: Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

Τζίμι Μπάτλερ

Όσο ταλέντο διαθέτει ο Τζίμι Μπάτλερ άλλο τόσο αντιδραστικός είναι πολλές φορές και αυτό αποδείχθηκε κυρίως κατά την παρουσία του στους Τίμπεργουλβς. Μετά τους Σικάγο Μπουλς ο Αμερικανός γκαρντ έψαχνε το «λιμάνι» του αλλά οι σχέσεις του με τα δύο άλλα αστέρια του οργανισμού, Τάουνς και Ουίγκινς, δεν ήταν οι καλύτερες. Η αγωνιστική εικόνα και οι τσακωμοί στις προπονήσεις οδήγησαν τους «λύκους» να τον ανταλλάξουν με τους Σίξερς, οι οποίοι τον ήθελαν διακαώς.

Κρις Πολ

Ο Κρις Πολ αγωνίστηκε τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του στην ομάδα που τον επέλεξε, τους Χόρνετς, αλλά οι αποτυχίες τον οδήγησαν να ασκήσει βέτο για να φύγει. Το καλοκαίρι του 2011 είχε την ευκαιρία να υπογράψει σε δύο ομάδες, όπου πολύ πιθανόν να του έδιναν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, αλλά δεν είχε θετική κατάληξη. Από τη μία οι Νικς, οι οποίοι διέθεταν στο ενεργητικό τους τότε τους Άντονι και Στουντεμάϊρ και από την άλλη οι Λέικερς του Μπράιαντ. Στην ανταλλαγή που θα συμμετείχαν τρεις ομάδες (Λέικερς, Χόρνετς, Ρόκετς) έβαλε «φρένο» ο τότε κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν, και τελικά ο Πολ βρέθηκε στους Κλίπερς.

leonard.jpg

Καουάι Λέοναρντ

Μία όμορφη συνεργασία ανάμεσα στους Σπερς και τον Καουάι Λέοναρντ κατέληξε σε αντιπαραθέσεις και φωνές. Μπορεί να είχαν κατακτήσει μαζί ένα πρωτάθλημα (2014) αλλά όλα άλλαξαν ξαφνικά την περίοδο 2017-18. Οι τραυματισμοί τότε τον άφησαν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά το ιατρικό τιμ του επέτρεψε να επιστρέψει την άνοιξη. Εκείνος είχε διαφορετική γνώμη και ζήτησε γνώμη από τους δικούς του γιατρούς. Παρότι οι συμπαίκτες του τον παρακαλούσαν να επιστρέψει στη δράση εκείνος φαινόταν αποφασισμένος να κάτσει στον πάγκο. Τελικά έγινε γνωστό ότι ο Λέοναρντ είχε ζητήσει ανταλλαγή από τη διοίκηση μέσα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στους Ράπτορς.

Κάιρι Ίρβινγκ

Ο Κάιρι Ίρβινγκ εκτός από τις μπασκετικές του ικανότητες ξέρει να τραβάει την προσοχή και για τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του. Μία σεζόν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Καβαλίερς (2016) ζήτησε ξαφνικά ανταλλαγή και πολλές φήμες ανέφεραν ότι δεν ήθελε να βρίσκεται υπό την σκιά του Λεμπρόν. Το αίτημά του έγινε πράξη και μετακόμισε στους Σέλτικς, όπου ήταν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές των «ιπποτών» στην Ανατολή.

carmelo_1.jpg

Καρμέλο Άντονι

Οι δύο πρώτες αποχωρήσεις του Καρμέλο Άντονι στην μεγάλη καριέρα του δεν έγιναν με τον καλύτερο τρόπο. Αρχικά μετά από οκτώ σεζόν στους Νάγκετς δεν θέλησε να ανανεώσει μαζί τους με νέο πολυετές συμβόλαιο και ζήτησε να αποχωρήσει. Η ομάδα του Ντένβερ δεν επιθυμούσε να τον χάσει δίχως κάποιο κέρδος και τον έστειλε στους Νικς. Αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές η θητεία του στη Νέα Υόρκη τελικά η άφιξη του Φιλ Τζάκσον στη θέση του προέδρου άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Τζάκσον ζητούσε δημόσια από τον Άντονι να αποχωρήσει και τελικά κατέληξε στους Θάντερ.


Nίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0