Πρόσωπα

Μικάλ Μπρίτζες: O πιστός φρουρός των Σανς και το ρεκόρ του AC Γκριν

Μικάλ Μπρίτζες: O πιστός φρουρός των Σανς και το ρεκόρ του AC Γκριν

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Μικάλ Μπρίτζες, συμμετείχε στα πλέι οφ του ΝΒΑ και κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί των 365 συνεχόμενων συμμετοχών αγώνων. Απέχει όμως... μίλια μακριά από το "αιώνιο" ρεκόρ του AC Γκριν

Σχετικά Άρθρα

Ο Μικάλ Μπρίτζες βρίσκεται πλέον στην ηλικία των 24 χρόνων και την περασμένη σεζόν (2020-21) αποτέλεσε ένα από τα βασικά γρανάζια των Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές της Δυτικής περιφέρειας και διασταυρώθηκαν στους τελικούς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μάλιστα, διατρέχει ένα σερί 365 συνεχόμενων εμφανίσεων σε  αγώνες οι οποίοι χρονολογούνται από τότε που έπαιζε για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Βιλανόβα. Οι σταθερές εμφανίσεις του Αμερικανού του έδωσαν έναν βασικό ρόλο στους Σανς, αφού και στα πλέι οφ (που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του) σε 22 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 11,1 πόνους με σχεδόν 4 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα. Άλλωστε είναι και το δυνατό του στοιχείο.

Ο AC Γκριν είναι ο απόλυτος κάτοχος του ρεκόρ εμφανίσεων σε συνεχόμενους αγώνες χωρίς να απουσιάσει από το πλάι της ομάδας του, ο οποίος σε 16 χρόνια καριέρας (1985-2001), έχασε μονάχα 3 παιχνίδια την αγωνιστική περίοδο 1987/88 με την ομάδα των Λέικερς. Οι 1192 συνεχόμενοι αγώνες που είχε σημείωσε ο Αμερικανός αγώνες είναι ένα ρεκόρ που θεωρείται απίθανο να σπάσει από κάποιον άλλο.
usatsi_15942996_168388689_lowres.jpg

Για τον ταλαντούχο γκαρντ η πορεία των Σανς  θα αποτελέσει κίνητρο για την επόμενη σεζόν, καθώς θα είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις που θα τους παρουσιαστούν ενώ αναφέρθηκε και στον Κρις Πολ που είναι το είδωλό του. «Είναι ένας πολύ έμπειρος μπασκετμπολίστας. Έχει περάσει τα πάντα. Η μπασκετική του εμπειρία, επηρέασε θετικά την ομάδα, καθώς μας ενθάρρυνε να παίζουμε προσηλωμένοι στους αγώνες μας», είπε εστιάζοντας στον βετεράνο πλέι μέικερ. Είναι ξεκάθαρο πως η εμπειρία ενός παίκτη, όπως ο Κρις Πολ, μπορεί να επηρεάσει και να προσηλώσει παραπάνω τους πιο άπειρους και νεότερους παίκτες, έτσι ώστε η ομάδα να καταφέρει να λάβει τα μέγιστα από όλους!

Μπορεί ο Μπρίτζες να μετράει ήδη τρείς χρονιές στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αλλά δεδομένα έχει περιθώρια εξέλιξης στο παιχνίδι του και βελτίωσης των ικανοτήτων του. Μετά το πέρας των τελικών και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, δούλεψε αρκετά τα «αδύναμα» χαρακτηριστικά του, όπως ο χειρισμός της μπάλας, διότι ο ίδιος ο παίκτης ένιωσε μια ανασφάλεια και θέλησε να επικεντρωθεί σε αυτό.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0