Η κυβερνητική απόφαση της περασμένης Πέμπτης (04/09) περί μπλοκαρίσματος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - «θα επρόκειτο μόνο για προσδιιορισμό των όρων χρήσης τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σάρμα Όλι, η προαναφερθείσα παραίτηση του οποίου επέφερε την καταστροφή της κατοικίας του στο Μπαλακότ, όπως και σ' αυτή του ηγέτη του Κογκρέσου, Σερ Μπαχαντούρ Ντέουμπα.
Ο απολογισμός έως τώρα είναι 19 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, με την διεθνή αθλήτρια να αναρτά στο facebook σταδιακά την προσπάθειά της να βρεθεί σ' ασφαλές έδαφος μαζί με τις συμπαίκτριές της, αφού αγωνίζεται στην ομάδα της χώρας Karnall Yashvis, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Everest Women's Volleyball League, τουρνούα διάρκειας δύο εβδομάδων.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) ανακοίνωσε επισήμως την επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με την πρώην ακραία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η οποία στην τελευταία της ανάρτηση διαβεβαίωσε για την ασφάλεια όλων, ευχαριστώντας για τα μηνύματα στήριξης:
«Η Ελληνίδα αθλήτρια Εύα Χαντάβα βρίσκεται στο Νεπάλ, όπου τις τελευταίες ημέρες επικρατούν έντονες πολιτικές αναταραχές με βίαια επεισόδια και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κατάσταση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Γιώργος Καραμπέτσος επικοινώνησε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης κινητοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την αθλήτρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής απομάκρυνσή της από τη χώρα.
Η Ε.Ο.ΠΕ. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και θα συνεχίσει να ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση.»


Νικόλας Κανελλόπουλος






