Η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη κόντρα στη Χάριετ Νταρτ με 2-0 σετ και 6-1, 6-2 games στο Athens Open 250 WTA και προκρίθηκε στη τελική οκτάδα της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης τη νικήτρια του ζευγαριού Μάι Χοντάμα - Αλίσια Παρκς, σε αγώνα που θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου.
Στο ξεκίνημα του αγώνα η Σάκκαρη έμεινε πίσω όμως κατάφερε με εξαιρετικό drop shot και με λάθος της Νταρτ να πάρει το πρώτο game. Η Νταρτ εκμεταλλευόμενη τα άουτ χτυπήματα της Σάκκαρη κατάφερε να πιέσει και να ισοφαρίσει σε 1-1 όμως η Ελληνίδα απάντησε, ανακτώντας το προβάδισμα με 2-1 στα games ενώ στη συνέχεια μετά από ισοπαλία και λάθη της Νταρτ, η Σάκκαρη ξέφυγε με 1-3 games. Τα λάθη από την Βρετανίδα συνεχίστηκαν και έτσι η Ελληνίδα κατάφερε να κάνει το 1-5 και με love game να κατακτήσει το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με εξαιρετικά χτυπήματα σε 0-2, όμως η Νταρτ εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Σάκκαρη και ισοφάρισε σε 2-2. Εκεί με έξυπνα χτυπήματα η Σάκκαρη κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμά της και με λάθη της Βρετανίδας πέρασε ξανά μπροστά στα games ενώ μετά από άουτ επιστροφές της Νταρτ η Σάκκαρη πέτυχε γρήγορα το 2-5 στα games από 2-2. Στο όγδοο game η Ελληνίδα πίεσε πολύ τη Νταρτ και με love game πήρε τη νίκη και την πρόκριση στις «8».
Τα σετ: 0-2 (1-6, 2-6)






