World Sports

Ολυμπιακός – Μπρέσια 17-12: Ένας τελευταίος... θρίαμβος λίγο πριν τη «μάχη» στο Final Four του Champions League (video)

Ολυμπιακός – Μπρέσια 17-12: Ένας τελευταίος... θρίαμβος λίγο πριν τη «μάχη» στο Final Four του Champions League (video)

O Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ήδη τη θέση του στην τελική τετράδα του Champions League στο πόλο, όμως κόντρα στη Μπρέσια (14/05) έκλεισε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους, επικρατώντας με σχετική άνεση (17-12).

Μετά το ντέρμπι με την Μπαρτσελονέτα (03/05), ο Ολυμπιακός κέρδισε μια θέση στο Final Four του Champions League στο πόλο, όμως οι υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων θα ολοκληρωνόταν απέναντι στη Μπρέσια (14/05), που ουδεμία ελπίδα είχε για... ευρωπαϊκή δόξα με έξι ήττες στο σύνολο.

Αρχικά, το ματς εξελισσόταν πόντο πόντο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» με εύστοχα σουτ και καλή συνεργασία αύξησαν το προβάδισμά τους γρήγορα, με τον Γενηδουνιά να ξεχωρίζει. Παρόλα αυτά, περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και μείωσαν στον ένα γκολ διαφορά.

Στη δεύτερη περίοδο η οικοδέσποινα μπήκε πιο συγκεντρωμένη, βελτιώθηκε το αμυντικό... τοίχος και ξέφυγε ακόμη περισσότερο στο σκορ, όμως ένα λάθος ήταν αρκετό για να πλησιάσει και πάλι η Μπρέσια. Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το προβάδισμα έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την επιστορφή και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός κρατούσε κατά κύριο λόγο τα... ηνία, κλείνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση στους ομίλους του φετινού Champions League με νίκη (17-12), λίγο πριν δώσει τη «μάχη» του στα ημιτελικά της διοργάνωσης με την ελπίδα της πρόκρισης στον τελικό και, γιατί όχι, να σηκώσει και τη... κούπα!

Τα οκτάλεπτα: 6-5, 5-3, 4-3, 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γκίλλας 3, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 2, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 2, Μπαλτζαρίνι 1, Φαράλια 1, Λάζιτς 2, Τζανάτσα, Ρεντζούτο 1, Γκουεράτο, Αλεζιάνι 1, Μάνζι, Ιρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0