World Sports

Επέστρεψαν Ελλάδα οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου, με θερμή υποδοχή και συνθήματα!

Επέστρεψαν Ελλάδα οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου, με θερμή υποδοχή και συνθήματα!

Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης επέστρεψε από τη Ντόχα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου με τους «προβολείς» να πέφτουν πάνω στις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου!

Το μεσημέρι της Κυριακής (11/2), η αποστολή της ελληνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης «πάτησε» Αθήνα, επιστρέφοντας από τη Ντόχα και το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και η υποδοχή που επιφυλάχθηκε υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή.

6110252_1.jpg

Όπως αναμενόταν, πρωταγωνίστριες ήταν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου. Η πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο και το ασημένιο στο ελεύθερο σόλο ενώ η Σοφία Μαλκογεώργου αποτέλεσε την παρτενέρ της Πλατανιώτη στο ντουέτο που εξασφάλισε την πρόκριση στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σε δηλώσεις της η Ευαγγελία Πλατανιώτη υποστήριξε: «Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και θέτω στόχους. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο μόνο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, αλλά φέτος δεν γινόταν να περάσει έτσι. Είναι τιμή για εμένα η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά όλα πήγαν όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι. Ναι, είχα σκεφτεί να τα παρατήσω. Το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε ωστόσο πιο δυνατή. Πέρυσι, στη Φουκουόκα, έχασα το μετάλλιο και είπα στην προπονήτριά μου, πως θα πάω στη Ντόχα να πάρω το χρυσό».

Από την δική της πλευρά, η Σοφία Μαλκογεώργου ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Για εμένα θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί όνειρο ζωής και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ευαγγελία που με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Έχουμε δέσει πολύ ως ντουέτο».

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η δύναμη και η ομορφιά του αθλητισμού που πάει όλο και ψηλότερα. Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι. Tις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν. Όλη η Ελλάδα τις ευγνωμονεί. Πολλά συγχαρητήρια. Είμαστε δίπλα τους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα παιδιά και τους αθλητές του υγρού στίβου».

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, καθώς και εκπρόσωποι της ΚΟΕ.

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0