World Sports

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-28: Με... σωτήρα Μίλερ, η «Ένωση» προκρίθηκε στην παράταση!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-28: Με... σωτήρα Μίλερ, η «Ένωση» προκρίθηκε στην παράταση!
Ένας αγώνας με... άρωμα τελικού εξελίχθηκε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου μετά από παράταση, δύο κόκκινες κάρτες και καθοριστικό Μίλερ η «Ένωση» πήρε την σπουδαία νίκη με 25-28 για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ένας πρώιμος τελικός έλαβε χώρα στο γυμναστήριο Ηλιούπολης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τον νοκ άουτ αγώνα του τρίτου γύρου Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο κάτοχος του τίτλου, Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για μία θέση στα προημιτελικά, με την Ένωσηνα πετυχάινει μία σπουδαία νίκη για την πρόκριση, όπου και θα αντιμετωπίσει την Δράμα εκτός έδρας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Αραμπατζή, αλλά οι Πειραιώτες πήραν σιγά-σιγά κεφάλι στο σκορ με τον Μοντόρο για το 5-2.

Ο Αραμπατζής έβαλε τρία συνεχόμενα τέρματα για να πλησιάσει στο γκολ (6-5). Ο Σάββας έφτασε τα 4 γκολ για τον Ολυμπιακό (9-8) και τότε ο Μίλερ ήρθε για την ισοφάριση της ΑΕΚ στο 9-9 κάνοντας και την ανατροπή στο 26ο λεπτό για το 9-10.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «μομέντουμ» ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ΑΕΚ, που πήρε το προβάδισμα στο 37’ μετά από πέναλτι του Μαντάλινιτς, ο οποίος την κρατούσε σταθερά μπροστά σε απόσταση ενός τέρματος από τον Ολυμπιακό (14-15). Ο Τικ σκόραρε για πρώτη φορά κάνοντας το 15-17 κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 6-3 επιμέρους σκορ για την Ένωση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήρθε ξανά σε ισορροπία με τον Σλίκοβιτς για το 18-18 και ο Σάββας έδωσε την λύση στους «ερυθρόλευκους» (19-19), όμως ο Τικ ισοφάρισε ξανά (19-19) και ο Παπαδημητρίου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ΑΕΚ με γκολ σε κενή εστία (19-20).

Το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια σε αυτά τα τελευταία λεπτά του συναρπαστικού ντέρμπι, όμως ο Λιάπης δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο 58' αναγκάζοντας την ΑΕΚ να μείνει με παίκτη λιγότερο μέχρι το τέλος.

Η Ένωση κρατήθηκε ζωντανή οδηγώντας το ματς στην παράταση με σκορ 23-23.

Ο Ολυμπιακός έμεινε κι εκείνος με παίκτη λιγότερο στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο, αφού ο Πασσιάς είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Σλίκοβιτς φτάνοντας τα 7 γκολ, έκανε το 25-24 για τους Πειραιώτες, που όμως δε μπορούσαν να... καθαρίσουν το ματς με την ΑΕΚ να φτάνει την αναμέτρηση στην 16η ισοπαλία (25-25). 

Ο Μίλερ πάτησε... γκάζι στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο δίνοντας προβάδισμα με τρία σερί γκολ στους «κιτρινόμαυρους» για το 25-28.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0