World Sports

Waterpolo Trials Tournament: Αποσυντονισμένος ο ΝΟ Πατρών, απόλυτη κυριαρχία Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης

Waterpolo Trials Tournament: Αποσυντονισμένος ο ΝΟ Πατρών, απόλυτη κυριαρχία Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης

Μετά από ένα κενό Σαββατοκύριακο (20&21/01)  παίδες και έφηβοι επέστρεψαν στις πισίνες (27&28/01) για περισσότερη δράση και δυνατές «μονομαχίες».

Το Σάββατο (27/01) μόλις δύο ματς έλαβαν χώρα στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Αρχικά, οι παίδες του Εθνικού και του Ηλυσιακού πήραν θέσεις σε έναν αγώνα, που έκοβε... την ανάσα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά, διεκδικώντας προβάδισμα, όμως η οικοδέσποινα δεν άργησε να βγει στην αντεπίθεση και να... αιφνιδιάσει την αντίπαλό της. Έτσι, ο Εθνικός πήρε το προβαδισμά, ενώ μέχρι το τέλος το ματς κρινόταν στον πόντο, ώσπου η γηπεδούχος βγήκε νικήτρια με 11-10.

Δύο ομάδες που έχουν εξελιχθεί πολύ από την έναρξη του τουρνουά, το Περιστέρι και η Ηλιούπολη. Οι έφηβοι έχουν ρίξει σκληρή δουλειά, κάτι το οποίο είναι φανερό σε κάθε τους αγώνα. Το Περιστέρι μπήκε πιο δυναμικά, πίεσε πολύ την αντίπαλο, όμως η Ηλιούπολη βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει, να πάρει προβάδισμα και, εν τέλει, και το ματς με 9-7.

Η Κυριακή ήταν γεμάτη αγώνες, χωρισμένους το πρωί και το απόγευμα. Οι πρωινοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης, με την δεύτερη ομάδα των εφήβων του Παναθηναϊκού και την Πετρούπολη να κάνουν την αρχή. Οι φιλοξενούμενοι ακόμη προσπαθούν να δείξουν πως μπορούν να θεωρούνται άξιοι αντίπαλοι, όμως τα αποτελέσματά τους έως τώρα δεν στηρίζουν αυτή τη λογική. Η γηπεδούχος επικράτησε με εξαιρετική άνεση με 18-3.

Στη συνέχεια η πρώτη ομάδα των εφήβων του Παναθηναϊκού πήρε την... σκυτάλη κόντρα στον ΝΟ Πατρών. Παρόλο που η ομάδα της Πάτρας έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και δεν θεωρείται εύκολη αντίπαλος, αυτή τη φορά δεν μπορούσε να βρει με τίποτα ρυθμό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η οικοδέσποινα, η οποία εύκολα επιβλήθηκε με 19-4.

Λίγο πριν αρχίσουν οι απογευματινοί αγώνες, οι παίδες του Ιωνικού και της Πάτρας βούτηξαν στην πισίνα. Και οι παίδες του ΝΟ Πατρών δεν βρίσκονταν στην καλύτερη τους μέρα, όμως σίγουρα έπαιξε ρόλο και η πίεση που άσκησε η οικοδέσποινα. Μια δυνατή αναμέτρηση που κατέληξε σε ισοπαλία (5-5).

Τους απογευματινούς αγώνες φιλλοξένησαν τόσο το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, όσο και του Αλίμου. Στον Άλιμο την αρχή έκαναν οι παίδες του Πανιωνίου και της Ροής. Ο Πανιώνιος μπορεί να αποτελεί υπερδύναμη στο πόλο και να έχει βάλει δύσκολα μέχρι τώρα στους αντιπάλους του, όμως η Ροή του έκοψε τη... φόρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει το πιο δυνατό ξεκίνημα στο τουρνουά, όμως πλέον δεν φοβούνται να τα... βάζουν και με «δυνάμεις» του χώρου, κάτι το οποίο τους δικαιώνει. Επιβλήθηκαν με γρήγορες αντεπιθέσεις και συγκροτημένες αμυντικές ενέργειες και πήραν το ματς με 11-6.

Ένα παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησαν τα γκολ, 31 στο σύνολο! Οι παίδες της Γλυφάδας υποδέχτηκαν το Περιστέρι, στο οποίο επιφύλασσαν μια... δυσάρεστη έκπληξη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με πάθος και έδειξαν αντίσταση, αλλά τελικά η ανωτερότητα της Γλυφάδας ήταν αυτή που κυριάρχησε και της «χάρισε» το παιχνίδι με 21-10.

Οι έφηβοι της Πάτρας αγωνίστηκαν και το απόγευμα, όπου αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό , από τον οποίο επίσης δέχθηκαν ήττα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά υπήρχε περισσότερη δράση, η ομάδα της Πάτρας «ζωντάνεψε», αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει με πόντο. Η οικοδέσποινα μπόρεσε να επιβληθεί και να φύγει νικήτρια με 11-7.

Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί και για τους παίδες της Πάτρας, μιας και απέναντι στην Βουλιαγμένη υπήρξε ο απόλυτος αποσυντονισμός. Διαδοχικά λάθη επέτρεπαν στην οικοδέσποινα να επέμβει όπου χρειαστεί, να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα κλεψίματα και να μεγαλώσει κατά πολύ το προβάδισμά της. Η ομάδα της Πάτρας δεν είχε καμία ελπίδα, ενώ δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ, με αποτέλεσμα η Βουλιαγμένη να κερδίσει με 13-0.

Στην Ηλιούπολη δύο δυνατές αναμετρήσεις έλαβαν χώρα. Οι πολύπειρες ομάδες της Βουλιαγμένης και του Πανιωνίου συναντήθηκαν, με τους εφήβους και των δύο να δείχνουν πόσο πολύ θέλουν την νίκη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, φυσικά, να λήξει το ματς ισόπαλο με τελικό σκορ 11-11. Έπειτα, οι έφηβοι του Υδραϊκού υποδέχθηκαν τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν μέχρι τέλους, όμως μετά την χθεσινή ήττα των παίδων, ήρθε και η ήττα των εφήβων, με την οικοδέσποινα να παίρνει το παιχνίδι με 9-8.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0