World Sports

Βλάχος: «Είναι τρομερό μάθημα το σημερινό, αν το αναλύσουμε και εάν μας πονέσει η εικόνα αυτού που παρουσιάσαμε»

Βλάχος: «Είναι τρομερό μάθημα το σημερινό, αν το αναλύσουμε και εάν μας πονέσει η εικόνα αυτού που παρουσιάσαμε»

Την έντονη απογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι με τους Ιταλούς έδειξε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος. «Για να έχει τύχη η Εθνική, θα πρέπει να βρει κίνητρο να παίζει ενάντια σε όλες τις ομάδες». Στον εφησυχασμό που επικρατεί εξαιτίας των δαφνών επιτυχίας που έχει απολαύσει αλλά και στην έλλειψη ενέργειας απέδωσε την άσχημη εικόνα της Εθνικής μας ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Δείτε όσα δήλωσε αναλυτικά.

Είναι πραγματικά ανεξήγητη και η εικόνα αλλά και το αποτέλεσμα. Μία εξήγηση για αυτή την εικόνα:

«Περίμενα ένα διαφορετικό παιχνίδι, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί έτσι. Νομίζω ότι χάσαμε κατά κράτος από το πρώτο οκτάλεπτο και τα πρώτα λεπτά. Δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και φάνηκε από νωρίς αυτό. Ήμασταν δύο ταχύτητες κάτω από την Ιταλία, σε όλα τα επίπεδα. Είμαι έκπληκτος σήμερα γιατί είδα παίκτες χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς ενέργεια και χωρίς καθαρό μυαλό. Νομίζω πως ήταν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας, που όμως δεν μας σκοτώνει γιατί οι ευκαιρίες που έχουμε στη συνέχεια για να προχωρήσουμε, είναι υπαρκτές και πρέπει να κερδίσουμε τη Γεωργία. Πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα, δεν μιλάω τακτικά γιατί σήμερα τακτικά ήταν όλα λάθος. Ήταν όλα άσχημα. Νομίζω ότι πρέπει να εντοπίσουμε ένα κίνητρο πραγματικό. Σήμερα υπήρχε μία ομάδα με πολύ μεγάλο κίνητρο, η Ιταλία, ενώ εμείς παίζαμε στο ρελαντί. Ίσως να έχουμε επαναπαυτεί στις δάφνες που έχουμε κερδίσει τον τελευταίο καιρό. Νομίζω πως έχουμε πνιγεί από τα κομπλιμέντα και τα καλά λόγια του κόσμου, των αντιπάλων μας κυρίως και του χώρου. Αν όμως δεν παίζεις με μεγάλο κίνητρο έναντι κάθε αντιπάλου, είτε λέγεται Ιταλία, είτε λέγεται Γεωργία, μπορείς να φανείς σαν μια πραγματικά μικρή ομάδα. Το παιχνίδι αυτό είναι ένα γερό χαστούκι που φάγαμε σήμερα, μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό μάθημα, αρκεί να το διαβάσουμε σωστά όλοι μαζί, αρκεί να παλέψουμε και όχι να τα παρατήσουμε όπως κάναμε σήμερα με αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα κομμάτι που δεν μας χαρακτηρίζει και είναι πραγματικά άσχημο».

Τι ήταν αυτό που έλειπε περισσότερο σήμερα από τα παιδιά, ήταν το κίνητρο;

«Δεν ξέρω εάν ήταν μόνο το κίνητρο. Φάνηκε σα να μην υπάρχει κίνητρο. Σίγουρα δεν είχαμε την ενέργεια που έβγαλε η ιταλική ομάδα. Το ξεκίνημά μας, απαγόρευσε να διεκδικήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Πολλά τα λάθη, πολλές και οι κακές επιλογές, πολύ διστακτικοί οι παίκτες στην επίθεση, εύκολα γκολ στην άμυνα, δεν μπορούσαμε να συμμαζέψουμε αυτό το ξεκίνημα και το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι».

Κάποια στιγμή σας είδαμε απογοητευμένο, καθίσατε στον πάγκο χωρίς να φαίνεται προσπάθεια να αλλάξει κάτι.

«Το να φωνάζω ή να κάνω κάτι δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, όταν βλέπω πως κάποια πράγματα βγαίνουν τέλεια για την Ιταλία και για εμάς δεν έβγαινε τίποτα δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, απλά θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε  πιο πολύ, να πρεσάρουμε πιο πολύ, να αντιδράσουμε για τη συνέχεια. Όλοι το παρατήσαμε, νομίζω πως ήταν το χειρότερο που συνέβη σήμερα, διότι πράγματι δεν ήταν ένα παιχνίδι χιαστί, να μας βγάζει εκτός στόχων, αλλά δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε κάποιον στόχο εάν δεν πιστέψουμε περισσότερο στην ομάδα μας. Είναι τρομερό μάθημα, αν το αναλύσουμε και εάν μας πονέσει η εικόνα αυτού που παρουσιάσαμε» κατέληξε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0