World Sports

Ιστορία μπροστά στα μάτια μας: Ο 16χρονος Λουκ Λίτλερ, τα «βελάκια» και η σύγκριση με το US Open του 2021!

Ιστορία μπροστά στα μάτια μας: Ο 16χρονος Λουκ Λίτλερ, τα «βελάκια» και η σύγκριση με το US Open του 2021!

Είναι 16 χρονών. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τον κέρδισαν τα «βελάκια». Πλέον, είναι ο νεότερος που κατάφερε ποτέ, να βρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο αγαπημένο του άθλημα. Ο Λουκ Λίτλερ «συγκρίνεται» με την Έμα Ραντουκάνου και τη νίκη της στο US Open το 2021, έχοντας μόλις ενηλικιωθεί, και αναμένει τον τελικό με τον επίσης Άγγλο, Λουκ Χάμφρις, για να «γράψει» ιστορία!

Όλη η Αγγλία συζητά για αυτόν. Ολόκληρο το «Νησί» έχει μάθει το όνομά του. Άπαντες συζητούν για τον Λουκ Λίτλερ και το τεράστιο επίτευγμά του, δύο χρόνια προτού ενηλικιωθεί.

Σίγουρα θα τον έχει πάρει κάπου το μάτι σας. Ποιος είναι λοιπόν ο Λουκ Λίτλερ και για ποιον λόγο έγινε viral, τις τελευταίες ώρες; Πρόκειται για ένα 16χρονο παιδί, ο οποίος αισίως, έγινε ο νεότερος άνθρωπος στην ιστορία του World Darts Championship, που έχει καταφέρει να φτάσει στον τελικό.

Ναι, καλά καταλάβατε. Ασχολείται επαγγελματικά με αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «βελάκια» και πλέον, κατάφερε να «γράψει» ιστορία, επικρατώντας του Ρομπ Κρος στα ημιτελικά, με τελικό σκορ 6-2.

Για να αντιληφθεί κανείς το επίτευγμα του Λίτλερ, αρκεί να συγκρίνει το ποδόσφαιρο με το δικό του αγαπημένο σπορ. Για παράδειγμα, σε ηλικία 17 ετών και 249 ημερών, ο Πελέ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που θα συμμετείχε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, σκοράροντας μάλιστα δις, για να σηματοδοτήσει τη νίκη της Βραζιλίας.

Εν έτει 2024, ο Λίτλερ, σε ηλικία 16 ετών και 346 ημερών, έγινε ο νεότερος φιναλίστ που θα δούμε σε PFC World Championship.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα, ας συζητήσουμε και για το παρελθόν του – ούτως ή άλλως – «μικρού», αναφορικά με την «στρογγυλή θεά». Είναι υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πριν από περίπου μία δεκαετία, κλώτσησε και αυτός το τόπι. Σε ποια ομάδα;

Στην ερασιτεχνική, Runcorn Town, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Έκτοτε, τον κέρδισαν τα «βελάκια» και σήμερα, ολόκληρη η Αγγλία τον θαυμάζει. Έπος!



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0