World Sports

Waterpolo Trials Tournament: Ο ανταγωνισμός αυξάνεται, αλλά το ίδιο και η ποιότητα των μικρών αθλητών, που εντυπωσιάζουν σε κάθε τους... βουτιά

Waterpolo Trials Tournament: Ο ανταγωνισμός αυξάνεται, αλλά το ίδιο και η ποιότητα των μικρών αθλητών, που εντυπωσιάζουν σε κάθε τους... βουτιά

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο (02 & 03/12) ήρθε εις πέρας με τους έντονους και άκρως εντυπωσιακούς αγώνες της Κυριακής (03/12). Ντέρμπι, με εντάσεις, τεταμένα νεύρα και top κλάσης εμφανίσεις από παίδες και έφηβους που κατέκλησαν την πισίνα του Αλίμου. Όσο εξελίσσεται το Waterpolo Trials Tournament, τόσο περισσότερη δράση έρχεται!

Την Κυριακή (03/12) οι παίδες του ΟΦΗ ξεκίνησαν κόντρα στον Υδραϊκό, ο οποίος τους υποδέχτηκε στην πισίνα του Αλίμου. Οι Κρητικοί επέστρεψαν μετά από νίκη το βράδυ του Σαββάτου (02/12), όμως δεν κατάφεραν να κάνουν το δύο στα δύο. Στις δύο πρώτες περιόδους υπήρχε μια ισορροπία μεταξύ των ομάδων, γι’ αυτό άλλωστε, το παιχνίδι παιζόταν στον πόντο. Στην συνέχεια, όμως, οι φιλοξενούμενοι κουράστηκαν και η οικοδέσποινα, εντοπίζοντας την κούραση τους, ανέβασε ρυθμούς με αντεπιθέσεις.

Κατάφερε να διευρύνει σε σύντομο χρονικό διάστημα το σκορ, παίρνοντας μια σημαντική διαφορά (13-7), την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος. Φυσικά, ξεχωρίσαν παίκτες και από τις δύο ομάδες· ο Γιάννης Καμπατζής (Νο.5) από τον Υδραϊκό, ο οποίος μάλιστα πέτυχε τα περισσότερα γκολ (5), αλλά και ο Αλέξανδρος Πατούνας (Νο.10) από τον ΟΦΗ.

Στη συνέχεια οι έφηβοι του Φαλήρου, υποδέχτηκαν την Βουλιαγμένη σε μια... τιτανομαχία. Ένα ματς δυνατό, αναμενόμενο βέβαια, αφού μιλάμε για δύο από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία των εφήβων στην Ελλάδα. Το παιχνίδι κατέληξε σε δίκαιη νίκη της Βουλιαγμένης (13-7), η οποία χρησιμοποίησε τα όπλα της. Κατά βάση η άμυνα ήταν πιεστική, όπως συνηθίζει, κάτι που απέφερε πολλά κλεψίματα, ενώ οι έφηβοι της πέτυχαν και οκτώ γκολ στην κόντρα.

Αυτό ήταν και το σημείο που κρίθηκε ο αγώνας. Η επίθεση και των δύο ομάδων πάντως, είναι αρκετά ισχυρή, επομένως οι παίκτες οι οποίοι ξεχώρισαν ήταν ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, Αναστάσης Γιαννόπουλος (Νο.1), με εξαιρετικές και αποκρούσεις και γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά και ο Χρήστος Χαραλαμπόπουλος, ο φουνταριστός του Φαλήρου, ο οποίος κέρδισε δύο αποβολές, ένα πέναλτι και έκανε ένα κλέψιμο.

Τη σκυτάλη πήραν οι πάιδες του Παναθηναϊκού 1 και της Βουλιαγμένης. Και οι δύο ομάδες ήρθαν με απώλειες, καθώς τέσσερις παίκτες από τους «πράσινους» και δύο από την Βουλιαγμένη συμμετέχουν σε προετοιμασία της Προεθνικής ομάδας. Παρολα αυτά παρέμεινε ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 6-0. Μετά το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε, πλησιάσε αρκετά στο σκορ, ώστε να ισοφαρίσει, όμως Η Βουλιαγμένη μπόρεσε να διατηρήσει τη διαφορά και να φύγει με νίκη (9-7).

Εξαιρετική εικόνα από την ομάδα των Νοτιών Προαστίων έδειξε ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου (Νο.6), ο οποίος πραγματοποίησε έξι κλεψίματα, μία ασίστ, ένα block και τρία γκολ, ενώ κέρδισε και μία αποβολή. Από την οικοδέσποινα, θετική εντύπωση άφησε ο Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος (Νο.5), ο οποίος κέρδισε δύο αποβολές και ένα πέναλτι, ενώ σκόραρε και πέντε γκολ.

Οι έφηβοι της Ηλιούπολης υποδέχτηκαν τον ΑΝΟ Γλυφάδας 1, όμως, δυστυχώς, ο αγώνας διεκόπη. Κυριάρχησαν η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιθετικά φάουλ, τα οποία οδήγησαν σε αποβολές. Στα μέσα της τρίτης περιόδου, μια ανάλογη μονομαχία μεταξύ δύο παικτών στιγμάτισε τον αγώνα σε τέτοιο βαθμό που ενεπλάκησαν και άλλοι παίκτες. Έστι, οι ομάδες αρνήθηκαν να συνεχίσουν και αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας 2 φιλοξένησε τους παίδες της Πετρούπολης και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Από την μία η πολύπειρη οικοδέσποινα και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που πρέπει να βελτιώσουν πάρα πολλά σημεία. Εξού, λοιπόν, και το ευρύ αποτέλεσμα (16-2) υπέρ της Γλυφάδας.

Έτσι όπως έκανε την άρχη, έκλεισε και την αγωνιστική μέρα ο ΟΦΗ κόντρα στους παίδες της Ηλιούπολης. Ένα παιχνίδι με καταιγισμό από γκολ, που βρήκε τελικά νικήτρια την οικοδέσποινα (18-15). Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ηρακλείου για ακόμη μια φορά ο Αλέξανδρος Πατούνας (Ν0.10), που συνέχισε την αποδοτική του εμφάνιση με εφτά γκολ, αλλά και ο Παντελής Ιωσηφέλλης (Νο.11) από την νικήτρια Ηλιούπολη, ο οποίος βρήκε το τέρμα οκτώ φορές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0