World Sports

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος στο BN Sports: «Ευλογία για εμάς το τουρνουά – Να αγαπάς τα παιδιά και να θυσιάζεις το 'εγώ' σου»

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος στο BN Sports:  «Ευλογία για εμάς το τουρνουά – Να αγαπάς τα παιδιά και να θυσιάζεις το 'εγώ' σου»

Οι παίδες του Πανιωνίου έκαναν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους. Είχαν καθυστερήσει μερικές εβδομάδες λόγω δυσκολίας της ομάδας, όμως το Σάββατο (18/11) πραγματοποίησαν την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Μπορεί να ξεκίνησαν με ήττες, όμως είναι μια καινούργια ομάδα και ο Δημήτρης Δημακόπουλος, έχει ήδη δώσει τις σωστές βάσεις στους νεαρούς αθλητές.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Μια ομάδα υπό… σύσταση, μόλις τώρα ξεκινάει το όμορφο ταξίδι της στο πόλο. Τα παιδιά διαθέτουν πολύ καλά στοιχεία, τα οποία ο Δημήτρης Δημακόπουλος ξέρει ακριβώς πως να τα αξιοποιήσει. Και προς όφελος την ομάδας, αλλά και προς όφελος των μικρών αθλητών. Μίλησε στο BN Sports, μεταξύ άλλων, για το πόσο ευχαριστημένος είναι από την προσπάθεια των παιδιών, ενώ αποκάλυψε το μυστικό για να μπορείς να διαχειριστείς τόσο «τρυφερές» ηλικίες.

Το Σάββατο (18/11), όταν πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στο τουρνουά, ξεκίνησαν ηττημένοι, πράγμα που συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα. Αν παρακολουθούσε κανείς τους αγώνες, πάραυτα, δεν θα έμενε στην ήττα, αλλά στο θάρρος, την πυγμή και το καλοπροαίρετο… θράσος που έδειξαν οι νεαροί αθλητές. Μια ομάδα νέα πρέπει να αποκτήσει εμπειρία, δεν είναι λογικό να φέρνει νίκες με το… καλημέρα. Όμως, με αυτή την εικόνα, δεν θα αργήσουν πολύ να έρθουν.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση που έκαναν τα παιδιά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, προσπαθούμε, τα παιδιά δείχνουν τον καλύτερο εαυτό. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που σου δίνουν θάρρος να συνεχίσεις την προσπάθεια».

Σίγουρα είναι δύσκολο να διαχειριστείς παιδιά. Πολλές φορές υπάρχει επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ ενηλίκων, είναι λογικό και επόμενο να υπάρξει δυσκολία στην συνεννόηση με μικρές ηλικίες. Δύσκολο ναι, όχι, όμως, και ακατόρθωτο. Πέρα από την υπομονή που είναι βασική, υπάρχει και ένα αυτονόητο… μυστικό, που πολλοί απλώς το προσπερνούν.

«Πρέπει να αγαπάς τα παιδιά. Πρέπει να θυσιάζεις πολλά από το “εγώ” σου, να τσακωθείς, να τα βρεις. Να υπάρχει αυτή η σχέση του προπονητή με τα παιδιά. Να παίξει ο προπονητής για τα παιδιά και τα παιδιά για τον προπονητή. Πιστεύω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει».

Άργησαν να εισχωρήσουν στα «άδυτα» του τουρνουά, όμως ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία μεγάλη. Για μια ομάδα που βρίσκεται ακόμη στα… σκαριά, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το Waterpolo Trials Tournament.

«Είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια στον χώρο μας. Πραγματικά, εμάς τουλάχιστον σαν Πανιώνιο, μας βοηθάει, γιατί μας εξασφαλίζει παιχνίδια μέσα από μια επίσημη διοργάνωση με πραγματικό τερέν και επειδή είμαστε καινούργια ομάδα, για εμάς είναι ευλογία».

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος έδωσε και εκείνος με τη σειρά του το μήνυμα του στον κόσμο που «υποβαθμίζει» το πόλο μπροστά σε πιο δημοφιλή αθλήματα. Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι είναι το άθλημα της… Ελλάδας, εκείνο που έχει φέρει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο στην χώρα μας. Άλλωστε, το υδάτινο στοιχείο είναι στο… αίμα μας.

«Το πόλο είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα και πρέπει να το αγαπήσουμε, ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει να το βλέπει, ώστε να το κατανοήσουν. Είναι το άθλημα που φέρνει πάντα διακρίσεις και επιτυχίες και είναι το άθλημα, με το οποίο ασχολούνται πάρα πολύ ρομαντικοί άνθρωποι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0