World Sports

Ο Ηλίας Μαχαίρας στο BN Sports: «Πρέπει να υπάρχει περισσότερη δημοσιότητα του πόλο – Το τουρνουά πυρήνας για το άθλημα»

Ο Ηλίας Μαχαίρας στο BN Sports: «Πρέπει να υπάρχει περισσότερη δημοσιότητα του πόλο – Το τουρνουά πυρήνας για το άθλημα»

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης βρέθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας Κ-17, Ηλίας Μαχαίρας την Κυριακή (12/11), όπου μίλησε στο BN Sports για το πόλο, το Waterpolo Trials Tournament και τους επόμενους στόχους της Εθνικής Εφήβων.

Δηλώσεις στην Άρτεμις Κλεφτάκη

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ηλίας Μαχαίρας οδήγησε την Εθνική Εφήβων στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στην Μανίσα της Τουρκίας, επικρατώντας στον τελικό απέναντι στην Σερβία με 9-8.

Την Κυριακή (12/11) βρέθηκε στο Κολυμβητήριο της Πετρούπολης, όπου διεξάγονταν αγώνες για το Waterpolo Trials Tournament και που για πρώτη φορά συμμετείχε η Προεθνική Παίδων υπό τις οδηγίες του Φώντα Λεμπέση και του συνεργάτη του, Φώντα Μαρκόπουλου, δοκιμάζοντας τα παιδιά που κλήθηκαν στην αποστολή.

Ο Ηλίας Μαχαίρας στις δηλώσεις του στάθηκε στο ότι το πόλο, παρά τις δυσκολίες του ως άθλημα, ελκύει έναν σημαντικό αριθμό νέων παιδιών στο να το επιλέξουν.

 «Το πόλο είναι δύσκολο, όμως κάθε άθλημα έχει τη δυσκολία του. Κάθε παιδί θα πρέπει να δει ποιο άθλημα το αρέσει για να κάνει αυτό που αγαπάει. Όσον αφορά το πόλο, υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με αυτό, θα μπορούσε σίγουρα να είναι και περισσότερα. Πάντως, δείχνουμε ότι στο πόλο τα πηγαίνουμε καλά, υπάρχουνε διακρίσεις και νομίζω ότι αυτές θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και περισσότερη δημοσιότητα του αθλήματος».

Το Waterpolo Trials Tournament δίνει με τη σειρά του τη δυνατότητα σε ομάδες παίδων και εφήβων να προετοιμαστούν κατάλληλα, μέσω μιας σειράς αγώνων, για την έναρξη των Πρωταθλημάτων τους, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα.  

«Το τουρνουά αυτό δίνει την ευκαιρία στο πόλο να αναπτυχθεί περαιτέρω και αποτελεί άλλον έναν πυρήνα για να βγουν νέα παιδιά και να ασχοληθούν γενικότερα με τον αθλητισμό. Και μόνο η ενασχόλησή τους με αυτόν, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για το πόλο, τα κάνει να ξεφεύγουν από άλλα πράγματα της καθημερινότητας. Επομένως αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά», επεσήμανε ο κ. Μαχαίρας.

Η Εθνική Εφήβων ετοιμάζεται πλέον για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-18 που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ηλίας Μαχαίρας είναι αισιόδοξος πως τα παιδιά, που πριν λίγο καιρό κατέκτησαν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι έτοιμα να διακριθούν για ακόμη μία φορά.

«Αν πούμε ότι είναι εύκολο το να φτάσεις στην κορυφή, το πολύ δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί. Το καλοκαίρι που έρχεται έχουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-18 και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να παραμείνουμε στην κορυφή. Θα δουλέψουμε για αυτό. Εμείς από την πλευρά μας παρακολουθούμε στενά όλα τα παιδιά και στην ηλικία αυτή, αλλά και τα μικρότερα. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να χαρίσουμε κι άλλες επιτυχίες στο άθλημα και στη χώρα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0