World Sports

Ο Νικήτας Κόχειλας στο ΒΝ Sports: «Πόλος έλξης το πόλο λόγω των ομαδικών διακρίσεων – Ούτε έχουμε αδυναμίες, ούτε υπερτερούμε»

Ο Νικήτας Κόχειλας στο ΒΝ Sports: «Πόλος έλξης το πόλο λόγω των ομαδικών διακρίσεων – Ούτε έχουμε αδυναμίες, ούτε υπερτερούμε»

Οι έφηβοι της Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στο Waterpolo Trials Tournament την Κυριακή (23/10). Και τι εμφάνιση! Σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους, εντυπωσίασαν και το μέλλον τους στο τουρνουά προβλέπεται... λαμπρό!

Δηλώσεις στον Παναγιώτη Κουτρουλό

Η Βουλιαγμένη μπήκε με το δεξί στις αγωνιστικές της υποχερεώσεις, σημειώνοντας δύο νίκες back-to-back κόντρα σε Περιστέρι και Ολυμπιακό την Κυριακή (23/10). Αν και αγωνίστηκαν δύο φορές μέσα σε μια μέρα, οι έφηβοι ήταν ακούραστοι, γεμάτοι όρεξη και ενέργεια.

Ο προπονητής της ομάδας των νοτίων προαστίων, Νικήτας Κόχειλας, ο άνθρωπος που λογίζεται ως υπέυθυνος για αυτή την καλά συγκροτημένη εικόνα, μίλησε στο BN Sports για την προετοιμασία της ομάδας, δίνοντας, παράλληλα, και το δικό του μήνυμα στον κόσμο σχετικά με το άθλημα του πόλο.

Βήμα βήμα , σταθερά, χωρίς βιασύνες είναι το μυστικό για το ευοίωνο μέλλον της ομάδας. Δουλεύουν στο «τώρα», με σκοπό να φέρουν τα αποτελέσματα που... κυνηγούν στην συνέχεια του τουρνουά.

«Γενικά τέτοια τουρνουά χρειάζονται για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να μπούμε σιγά σιγά σε ρυθμούς επίσημων αγώνων. Δεν πιστεύω πως έχουμε αδυναμίες ούτε υπερτερούμε σε κάτι σε σχέση με τους αντιπάλους. Είναι ακόμα μια περίοδος προετοιμασίας, όπου κοιτάμε να κάνουμε το σωστό, τα πράγματα, δηλαδή, που έχουμε πει στις προπονήσεις. Οπότε μένουμε σε αυτό και το υπόλοιπο έχει ακόμα μέλλον».

Η όρεξη για δουλειά και η αγάπη για αυτό που αγαπάς δεν κοιτάνε ηλικία. Απολαμβάνει να συνεργάζεται με παιδιά, ακριβώς όπως θα απολάμβανε και τη συνεργασία με ενήλικους αθλητές. Αυτή τη στιγμή είναι χαρούμενος, πράγμα που μεταδίδεται και στους εφήβους και αποτυπώνεται στα αποτελέσματα.

«Το θέμα δεν είναι το εύκολο ή το δύσκολο. Το θέμα είναι να έχεις όρεξη να δουλέψεις. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, έχει να κάνει με το τι σου αρέσει και τι όχι. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω, δεν με ενοχλεί ούτε θεωρώ κάτι το δύσκολο. Προχωράμε παρακάτω και θα δούμε στη συνέχεια».

Το πόλο είναι ένα άθλημα κουραστικό και δύσκολο, όμως άλλο τόσο διδακτικό για νέα παιδιά, προσφέροντας τους αρκετές αρετές και μαθήματα που θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους.

«Δεν έχει να κάνει ούτε με το ποδόσφαιρο, ούτε με το μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που στο πόλο έχουμε τις περισσότερες ομαδικές διακρίσεις. Μόνο και μόνο από αυτό, το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο και, κυρίως, για τους γονείς στο να φέρουν τα παιδιά τους στη πισίνα. Είναι από τα δυσκολότερα αθλήματα παγκοσμίως, ωστόσο είναι και ένα άθλημα το οποίο απαιτεί δεξιότητες, υπευθυνότητα και άλλα πράγματα τα οποία ένα παιδί τα χρειάζεται για το υπόλοιπο της ζωής του».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0