World Sports

Ο Δημήτρης Βαρελάκης στο BN Sports: «Μέσα από το πόλο τα παιδιά γίνονται καλύτεροι άνθρωποι – Προσπαθώ να είμαι δίπλα τους»

Ο Δημήτρης Βαρελάκης στο BN Sports: «Μέσα από το πόλο τα παιδιά γίνονται καλύτεροι άνθρωποι – Προσπαθώ να είμαι δίπλα τους»

Νέα ομάδα η Ροή στο Waterpolo Trials Tournament και πήρε ήδη μια νίκη, με τους παίδες να βγάζουν ένα καλό πρόσωπο και αδιάκοπη όρεξη. Την Κυριακή (29/10) κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και το Περιστέρι. Κέρδισαν την δεύτερη και παρόλο που ηττήθηκαν από τους «κόκκινους», η οριακά μικρή διαφορά έδειξε πως δεν απέχουν πολύ από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δηλώσεις στον Παναγιώτη Κουτρουλό

Η Ροή έχει δείξει τις διαθέσεις της από νωρίς, δεν τις κρύβει. Σημαντικό ρόλο για αυτή την εικόνα παίζει, κυρίως, ο προπονητής των παίδων, Δημήτρης Βαρελάκης, ο οποίος μίλησε στο ΒΝ Sports για τα στοιχεία της ομάδας που θα είναι αναγκαία για τη συνέχεια και για το πόλο γενικότερα.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά διότι βοηθάει στη προετοιμασία της ομάδας εν όψει και του πρωταθλήματος που ξεκινάει τον Ιανουάριο, όπου θα είμαστε και πιο έτοιμοι. Έχουμε αρκετά πράγματα να βελτιώσουμε στο αμυντικό και στο τεχνικό κομμάτι, να μένουμε πιο συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του αγώνα, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν και για τη συνέχεια. Καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε τη προετοιμασία μας, ωστόσο πιστεύω πως θα είμαστε αρκετά πιο καλοί στη πορεία. Ο φετινός μας στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι τη τρίτη φάση και από εκεί και πέρα να παλέψουμε να μπούμε στη τελική και μετά βλέποντας και κάνοντας».

Σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, ο κάθε προπονητής είναι δύσκολο να βρει την χρυσή τομή μιας σωστής επικοινωνίας, με τον ίδιο να αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να επικοινωνεί με αθλητές αυτού του ηλικιακού γκρουπ.

«Νομίζω πως λόγω του ότι είμαι ένας προπονητής νέος σε ηλικία, είμαι αρκετά κοντά στα παιδιά. Είναι σαφέστατα μια ηλικία δύσκολη με αποτέλεσμα κάποιες φορές να απαιτεί ειδική διαχείριση, ανάλογα και με τη προσωπικότητα του παιδιού, αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθώ να είμαι δίπλα τους, όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν να έρχομαι σε επικοινωνία μαζί τους, ώστε να βελτιώνονται και μέσα από τις συζητήσεις μας».

Το πόλο, αν και ανήκει στο υγρό στοιχείο, για το οποίο φημίζεται η Ελλάδα, δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, συγκριτικά με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Ο Δημήτρης Βαρελάκης εξέφρασε τη δική του άποψη σχετικά με το πόλο και πως αυτό συμβάλλει θετικά στη ζωή των παιδιών.

«Πιστεύω πως το πόλο είναι ένα άθλημα πολύ καθαρό σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Είναι ένας υγιές χώρος όπου τα παιδιά πέρα από το να μαθαίνουν να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται, τους βοηθάει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες της ζωής. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα ασχοληθούν επαγγελματικά με το άθλημα. Και ερασιτεχνικά να το κάνουν, γίνονται καλύτεροι άνθρωποι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0