World Sports

Waterpolo Trials Tournament: Το μέλλον του ελληνικού πόλο απέχει μόνο… ένα κλικ!

Waterpolo Trials Tournament: Το μέλλον του ελληνικού πόλο απέχει μόνο… ένα κλικ!

Το τουρνουά έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου και όσο ο καιρός περνάει νέες ομάδες προστίθενται, περισσότεροι αγώνες διοργανώνονται και οι μικροί αθλητές προβάλλονται μέρα με τη μέρα. Στο waterpolotrials.com. μπορούμε να βρούμε στατιστικά παικτών, αγώνες, συνεντεύξεις αθλητών και προπονητών και ακόμη… περισσότερα.

Ένα πρωτοποριακό τουρνουά που δίνει τη δυνατότητα στους ανερχόμενους πολίστες να προθερμαθούν και να προετοιμαστούν επαρκώς και καταλλήλως για το πρωτάθλημα. Μια σκέψη που υλοποίησε ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία του ελληνικού πόλο, ο άνθρωπος των 14 σερί  πρωταθλημάτων με τον Εθνικό Πειραιά, ο Μάρκελλος Σιταρένιος.

Είδε την ανάγκη που υπάρχει στην ελλιπή υπάρχουσα προπόνηση των μικρών πολιστών και μέσα από αυτό το εγχείρημα επιθυμεί να δώσει τον απαραίτητο χώρο στα παιδιά να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες και νοοτροπία αθλητή.

Οι έφηβοι και οι παίδες, μαζί με τους προπονητές τους, έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε μια σειρά αγωνισμάτων τα Σαββατοκύριακα σε διάφορες πισίνες σε όλη την Αττική, υπό την μορφή τουρνουά. Φυσικά, η διοργάνωση, εκτός από τις ομάδες κ15 και κ17, απευθύνεται και στους μίνι παίδες (κ13), αλλά και στις ομάδες κοριτσιών των αντίστοιχων ηλικιακών γκρουπ. Μέχρι στιγμής, εμφανίσεις έχουν πραγματοποιήσει παίδες και έφηβοι αγοριών, όμως ενδιαφέρον υπάρχει και από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι ομάδες από την Περιφέρεια, οι οποίες δεν προπονούνται υπό πιο ολοκληρωμένες συνθήκες, όπως συναντώνται σε μια πόλη, μπορούν να λάβουν μέρος. Ακόμη και σύλλογοι του εξωτερικού δηλώνουν ενθουσιώδεις με την ιδέα, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Βέλγιο και την Γαλλία να έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Μιλάμε για μια ιδέα που θα βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν την αρχή για την αναγνώρισή τους, ενώ παράλληλα φροντίζουν να το ευχαριστιούνται και να το απολαμβάνουν. Να αγαπήσουν, δηλαδή, αυτό που κάνουν και να μην το βλέπουν απλώς σαν ένα ακόμη χόμπι ή ίσως και αγγαρεία.

Είναι μια διοργάνωση που οφείλει να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει το πιο σημαντικό εργαλείο για την βελτίωση των νεαρών παικτών στο άθλημα του πόλο. Και φυσικά, η προβολή των παιδιών γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Βρίσκεται μόνο… ένα κλικ μακριά.

Το waterolotrials.com αποτελεί μια καινοτομία. Για πρώτη φορά μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα σε ένα site πληροφορίες για την διοργάνωση, συνεντεύξεις από τους παίκτες και τους προπονητές τους και, το πιο σημαντικό, στατιστικά στοιχεία, ατομικά και ομαδικά,  τα οποία δίνουν στους αθλητές το βήμα που χρειάζονται για να προβληθούν και την ευκαιρία να αναγνωριστούν και, γιατί όχι, να ακολουθήσουν το όνειρό τους ως πολίστες.

Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε και το πρόγραμμα επόμενων αγώνων, με τις ώρες των παιχνιδιών και την τοποθεσία διεξαγωγής τους, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν και φωτογραφίες. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και να στηρίξετε την προσπάθεια και τα όνειρα των μικρών αθλητών.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0