World Sports

O Κώστας Σπηλιόπουλος στο BN Sports: «Τα παιδιά να μάθουν να μην παρασύρονται – Πολλά μετάλλια για την Ελλάδα στο πόλο»

O Κώστας Σπηλιόπουλος στο BN Sports: «Τα παιδιά να μάθουν να μην παρασύρονται – Πολλά μετάλλια για την Ελλάδα στο πόλο»

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η κ17 ομάδα του Φαλήρου η οποία κέρδισε αυτή του Ολυμπιακού το Σάββατο (21/10) με 12-7 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο και πως θέλουν να διατηρηθούν σε αυτό.

Δηλώσεις στον Χρήστο Παπανικολάου

Οι έφηβοι του Φαλήρου διανύουν ένα πολύ παραγωγικό τουρνουά, φέρνοντας διαρκώς νίκες και ποιοτικές εμφανίσεις. Ο προπονητής τους, Κώστας Σπηλιόπουλος, μίλησε στο BN Sports για την εμπειρία της ομάδας του, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να μπορέσουν να γαλουχηθούν μέσα από αυτή την διαδικασία.

Άλλη μια νίκη για το Φάληρο στο Waterpolo Trials Tournament και στην αρχή προηγηθήκατε. Υπήρξαν κάποια νεύρα στο τέλος παρόλα αυτά;

«Είναι καλό που παίζουμε αυτά τα παιχνίδια γιατί κάνουμε προπόνηση και πάνω σε αυτό,Αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που υπάρχει. Όταν μια ομάδα παίζει προκλητικά πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να προσέχεις να μην κάνεις λάθη, γιατί μπορεί να την πληρώσεις  χωρίς να φταις, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού».

Υπήρξε μια περίπτωση, όπου ο παίκτης σας δέχτηκε ένα χτύπημα, το είδατε και εσείς. Πάραυτα, του βάλατε τις φωνές για την αντίδραση του. Γιατί;

«Ακριβώς γιατί πρέπει να μάθει ότι στο άθλημα που παίζουμε θα γίνει κάτι το οποίο ο διαιτητής δεν θα το δει και θα την πληρώσει ο ίδιος. Οπότε, πρέπει να μάθουμε να μην παρασυρόμαστε».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο που δεν παρακολουθεί πόλο. Τι θα του λέγατε για να ασχοληθεί περισσότερο αυτό το άθλημα;

«Θα του έλεγα να βλέπει τα μετάλλια που παίρνουν οι Εθνικές ομάδες το καλοκαίρι, κανένα άλλο ομαδικό άθλημα δεν έχει κάτι παρόμοιο, και σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Να καταλάβει ότι είναι ένα άθλημα το οποίο έχει πολλές επιτυχίες, αλλά είναι και πολύ ωραίο για τα παιδιά να ασχολούνται με αυτό. Όχι μόνο για την εκγύμναση, αλλά και για παρά πολλά αλλά οφέλη που υπάρχουν για τη ζωή τους αργότερα. Είναι πολύ ωραίο το τουρνουά, όλο αυτό που γίνεται. Δίνει την ευκαιρία να γίνονται παιχνίδια και να μαθαίνουν μέσα από αυτά τα παιδιά, κάποια από τα οποία ήδη στελεχώνουν Εθνικές ομάδες και ελπίζω να είναι πολλά περισσότερα στο μέλλον».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0