World Sports

Ο Παναγιώτης Ίλιτς στο BN Sports: «Θέλω να παίξω επαγγελματικά – Πολύ ωραία εμπειρία το τουρνουά»

Ο Παναγιώτης Ίλιτς στο BN Sports: «Θέλω να παίξω επαγγελματικά – Πολύ ωραία εμπειρία το τουρνουά»

Δύναμη στις πισίνες λογίζεται ο ΑΝΟ Γλυφάδας, ο οποίος δίνει βάση στους νεαρούς αθλητές, τους οποίους προετοιμάζει για το μέλλον της υδατοσφαίρισης. Πολλά παιδιά το βλέπουν σαν χόμπι, όχι όμως και ο Παναγιώτης Ίλιτς, ο οποίος παρά τα 15 του χρόνια είναι αρκετά συνειδητοποιημένος για το πως επιθυμεί να συνεχίσει.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Αγωνίζεται στους εφήβους του ΑΝΟ Γλυφάδας, μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που διαμορφώνει πολίστες από πολύ μικρή ηλικία. Ο Παναγιώτης Ίλιτς είναι ένα παιδί που αγωνίζεται στην ομάδα των εφήβων και εντυπωσιάζει παρά το νεαρό της ηλικίας του. Μίλησε στο BN Sports για το παιχνίδι της Κυριακής (08/10) και τόνισε πόσο απολαμβάνει αυτή την ευκαιρία.

Βασική του θέση το τεσσάρι, δηλαδή ντεμί του σουτ, όμως μερικές φορές, λόγω της ελαστικότητάς του και της προσαρμοστικότητάς του ως παίκτης, αξιοποιείται και σαν πεντάρι, δηλαδή εξτρέμ του σουτ. Δυστυχώς, όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους αυτή τη φορά.

«Στην αρχή μπήκαμε ασυγκέντρωτοι και κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο και πήγαμε το σκορ όσο πιο κοντά μπορούσαμε και πιστεύω ότι αν διορθώσουμε αυτά τα λάθη που κάναμε θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Παρόλο που το ματς κρίθηκε στον πόντο, το Φάληρο υπερίσχυσε και δεν έσπασε το αήττητο σερί του. Είναι, άλλωστε, σκληρός αντίπαλος.

«Πάντα ήτανε. Αλλά δείχνουμε και εμείς ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε κάποια σημεία».

Υπάρχει καλό υλικό, πράγματι. Και να αντισταθούν μπορούν, και να πρεσάρουν, και να κερδίσουν. Το ότι βρίσκονται στο Waterpolo Trials Tournament είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή.

«Είναι αρκετά σημαντική αυτή η ευκαιρία που μας δίνεται, γιατί παίζουμε πολλά παιχνίδια και προπονούμαστε με πολύ καλές και έμπειρες ομάδες που είναι σε αυτό το τουρνουά. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία».

Άπαξ και συνεχίσει να δουλεύει με τον εαυτό του, ώστε μέρα με τη μέρα να γίνεται όλο και καλύτερος παίκτης, ένα λαμπρό μέλλον διαγράφεται μπροστά του. Δύσκολη η καθημερινότητα ενός παιδιού στην ηλικία του, όμως οι στόχοι είναι εκείνοι που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις και να πετύχεις.

«Όλα με πρόγραμμα και καλή οργάνωση τα καταφέρνω. Δεν τον βλέπω απλά σαν χόμπι, είναι κάτι που θα ήθελα να το συνεχίσω αργότερα και επαγγελματικά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0