World Sports

Ο Γιώργος Αλεβίζος στο BN Sports: «Αρχή μου να δημιουργώ σωστούς ανθρώπους – Τεστ το τουρνουά για όλες τις ομάδες»

Ο Γιώργος Αλεβίζος στο BN Sports: «Αρχή μου να δημιουργώ σωστούς ανθρώπους – Τεστ το τουρνουά για όλες τις ομάδες»

Ο Εθνικός αποτελεί μια από τις ενδοξότερες ομάδες της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Μέσα από την ομάδα των παίδων προσπαθεί να συνεχίσει την ιστορία του «πλάθοντας» τους μελλοντικούς αθλητές. Σε αυτό το εγχείρημα βάζει το δικό του λιθαράκι ο Γιώργος Αλεβίζος, που δεν είναι άλλος από τον προπονητή των νεαρών πολιστών.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Μόλις το δεύτερο παιχνίδι τους πραγματοποίησαν οι παίδες του Εθνικού το Σάββατο (07/10) και μέχρι στιγμής, παρά τις δύο ήττες, έχουν δείξει καλά στοιχεία, τα οποία μπορούν να δουλευτούν. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Αλεβίζος, ο οποίος υπήρξε και παίκτης του Εθνικού στην Α1 Ανδρών, μίλησε μετά τον αγώνα στο BN Sports για την εικόνα των μικρών αθλητών και ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν προπονητή.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό έχασαν, αλλά με πολύ μικρή διαφορά, ενώ κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας, τα βρήκαν κατά πολύ… σκούρα. Η ομάδα του Ανδρέα Κουζέλη «ισοπέδωσε» τον Εθνικό. Έγιναν κάποια λαθάκια, τα οποία υπάρχει χρόνος άπλετος να διορθωθούν.

«Σήμερα αυτό που στράβωσε για την ομάδα μας είναι ότι δεν κερδίσαμε κάποιες ατομικές μονομαχίες, δεν κάναμε ξεμαρκαρίσματα, μας κλέβανε εύκολα την μπάλα, οι φουνταριστοί δεν πηγαίνανε στα δύο μέτρα, ώστε να κερδίσουμε κάποια ποινή ή να είμαστε λίγο πιο απειλητικοί. Μέναμε μακριά από την επίθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να σκοράρουμε. Το παιχνίδι δεν χάθηκε, φυσικά, μόνο εκεί. Τα παιχνίδια χάνονται στην άμυνα, όπου ούτε εκεί είμασταν καλοί, όπως είμασταν συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ήταν ένα πάρα πολύ κακό παιχνίδι».

Μα είναι λογικό να γίνονται λάθη, πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία που τα παιδιά τώρα μαθαίνουν, εξελίσσονται και παίρνουν τις βάσεις για το μέλλον. Η εικόνα μπορεί να μην ήταν η καλύτερη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει κιόλας. Αυτή είναι η στιγμή που τα παιδιά θα πάρουν όλα τα εφόδια για το αύριο.

«Η εικόνα της ομάδας μου είναι ακόμα μακριά από αυτό που περιμένω και ευελπιστώ να δούμε προς το τέλος. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, έχουμε δέκα νέους παίκτες που έχουν έρθει και έχουν μπει στο δυναμικό της. Είμαστε ακόμα, θεωρώ, αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά με πίστη και με δουλειά, πάνω απ’ όλα, η ομάδα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική. Όχι ακόμα, αλλά στην συνέχεια του τουρνουά και του πρωταθλήματος».

Το τουρνουά ήταν η λέξη-κλειδί, καθώς μέχρι να φτάσουν στο πρωτάθλημα θα έχουν την δυνατότητα μέσα από αυτό να δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται, να μελετήσουν τυχόν αδυναμίες και αστάθειες και να φτάσουν το παιχνίδι τους στο επόμενο επίπεδο.

«Το τουρνουά είναι πάρα πολύ καλό. Είναι τεστ για όλες τις ομάδες που πρέπει να περνάνε κάθε εβδομάδα και θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία και σε όλα τα παιδάκια να παίξουν και να ευχαριστηθούν το άθλημα και, φυσικά, να έχουμε παραπάνω αγώνες, γιατί παλιά αυτό έλειπε από το άθλημα. Δηλαδή, όταν ήμουν εγώ στην ηλικία αυτών των παιδιών παίζαμε μόνο ένα πρωτάθλημα, παίζαμε άλλο ένα τουρνουά και τέλος. Τώρα με την ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από αυτό, αλλά και άλλα τουρνουά που γίνονται, πιστεύω ότι κάνουν πιο δυνατό το άθλημά μας».

Η εν λόγω ηλικιακή κατηγορία είναι τρυφερή, χρειάζεται γερά θεμέλια από νωρίς και να τους περαστεί μια νοοτροπία αθλητή. Πέρα, όμως, από το αθλητικό κομμάτι, πρέπει να έχουν αρχές σαν άνθρωποι. Ναι, συμβάλλει η οικογένεια και το σχολείο σε αυτό, αλλά όταν αποτελούν μέρος μιας «μικρής κοινωνίας», όπως μια ομάδα, ο προπονητής οφείλει να μεταδώσει τον σωστό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς στους αθλητές του, όπως ακριβώς κάνει και ο Γιώργος Αλεβίζος.

222_2.jpg

«Η αρχή που πρέπει να έχουν όλοι οι προπονητές είναι πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε σωστούς ανθρώπους, με αρχές, που να βάζουν στόχους στη ζωή τους. Αν καταφέρεις και εμπνεύσεις το παιδί και φτιάξεις πρώτα τον άνθρωπο και στην συνέχεια τον αθλητή, θεωρώ ότι αυτή είναι η  μεγαλύτερη επιτυχία για έναν προπονητή. Αν καταφέρεις το ένα θα έρθει και το δεύτερο. Αν δεν πηγαίνεις στην πισίνα μόνο και μόνο για να πάρεις το χαρτζιλίκι που παίρνουμε εμείς οι προπονητές και καταφέρεις να κάνεις αυτό, τότε έχεις πετύχει ένα πάρα πολύ μεγάλο λειτούργημα. Από εκεί και πέρα αυτό που θα δεις είναι μεγαλύτερο από κάθε ευρώ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0