World Sports

Ο Γιώργος Ψύχος στο BN Sports: «Κάναμε όσα δουλεύουμε στην προπόνηση, κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι»

Ο Γιώργος Ψύχος στο BN Sports: «Κάναμε όσα δουλεύουμε στην προπόνηση, κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι»

Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον ελληνικό αθλητισμό, έτσι και στο πόλο, ο Ολυμπιακός αποτελεί υπερδύναμη. Στο Waterpolo Trials Tournament η ομάδα των παίδων τίμησε και με το παραπάνω το όνομα της ομάδας, νικώντας κατά κράτος την Ηλιούπολη με 16-3. Δίπλα στα παιδιά, ο προπονητής τους, ο μέντοράς τους, Γιώργος Ψύχος, ο οποίος τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα και φροντίζει αυτό που κάνουν να το χαίρονται με την ψυχή τους.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζει την επόμενη γενιά πολιστών από νωρίς και η δουλειά που έχουν ρίξει οι μικροί αθλητές εμφανής και αξιοθαύμαστη. Σε αυτό έχει συμβάλει και ο προπονητής της ομάδας παίδων, Γιώργος Ψύχος, ο οποίος μίλησε στο BN Sports για την καθημερινή εξέλιξη των παικτών και τόνισε πόσο σημαντική είναι η ηρεμία εν ώρα αγώνα.

Οι παίδες του Γιώργου Ψύχου, μόλις τώρα ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, μέσω του τουρνουά. Μπορεί αρχικά να επικρατούσε ένα «μούδιασμα», μιας και αυτές οι ηλικίες δεν είναι τόσο συνηθισμένες σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, όμως οι μικροί πολίστες δεν άργησαν να δείξουν από τι είναι φτιαγμένοι.

«Για εμάς ήταν το πρώτο ουσιαστικά παιχνίδι για φέτος, γιατί στην αρχή είμασταν λίγο νωθροί μέχρι να βρούμε τις ισορροπίες μας, αλλά στη συνέχεια δείξαμε την προπόνηση που έχουμε βγάλει, τα συστήματά μας και η εικόνα μας βελτιωνόταν, είναι πολύ καλή».

Ο στόχος ένας και αυτονόητος· όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς να γίνεται, παρόλα αυτά, εις βάρος των παιδιών.

«Κάθε μέρα θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιώνονται τα παιδιά και να χαίρονται το άθλημα και να μείνουν σε αυτό».

Η διοργάνωση προσφέρει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία για τα παιδιά και τους μαθαίνει πως να αντιμετωπίζουν ένα ματς και έναν αντίπαλο υπό κανονικές αγωνιστικές συνθήκες.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα, αυτό το τουρνουά είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί μας κρατάει σε εγρήγορση. Παίζουμε σε επίσημους αγώνες που είναι πολύ σημαντικό για όλη την πορεία της προετοιμασίας».

Κάτι το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί είναι η σκληρή στάση ορισμένων προπονητών εν ώρα αγώνα. Σαν να αντιμετωπίζουν ενήλικες. Μια αντιμετώπιση την οποία δεν υιοθετεί ο πάλαι ποτέ παίκτης των «κόκκινων» και της Εθνικής Ελλάδος.

«Νομίζω σαν προπονητής είμαι πιο σκληρός στην προπόνηση και λιγότερο στον αγώνα. Αυτός είναι και ο στόχος εξ αρχής, θέλω στο παιχνίδι να βγαίνουν οι αυτοματισμοί και να υπάρχει μια ηρεμία και ανάμεσα στους παίκτες και απέναντι στην αντίπαλη ομάδα και απέναντι στους διαιτητές. Οπότε, θέλω αυτή η ηρεμία να ξεκινάει από εμένα, ανεξάρτητα πως πάει το παιχνίδι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0