World Sports

Ο Πέτρος Δάρης στο BN Sports: «Ξεκινήσαμε δυναμικά, το άθλημα το αγαπώ, θέλω να το συνεχίσω»

Ο Πέτρος Δάρης στο BN Sports: «Ξεκινήσαμε δυναμικά, το άθλημα το αγαπώ, θέλω να το συνεχίσω»

Μόλις 16 ετών και παρόλα αυτά ξεχώρισε στο Waterpolo Trials Tournament. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Πέτρος Δάρης, δείχνει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ομάδας του Πανιωνίου και το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Από τον αγώνα μεταξύ των εφήβων του ΑΝΟ Γλυφάδας και του Πανιωνίου στην πρώτη αγωνιστική του Waterpolo Trials Tournamnet πολλά παιδιά έδειξαν καλές προοπτικές και δώσανε υλικό που τους ανοίγει αδιαμφισβήτητα δρόμους στο άθλημα του πόλο. Ο Πέτρος Δάρης είναι ένα από αυτά τα παιδιά. H κρίσιμης σημασίας θέση του στην αριστερή πτέρυγα στο 4 και στο 5, καθώς και η εικόνα του μέσα στην πισίνα δικαίωσε την ομάδα του και την οδήγησε στην νίκη.

Ο Πανιώνιος έπαιξε οργανωμένα, υπήρχε συνεννόηση και συνοχή και αυτό φάνηκε άλλωστε, και στο αποτέλεσμα.

«Σήμερα ήταν το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας σε αυτό το τουρνουά, πιστεύω ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά, μπήκαμε μέσα και κάναμε ό,τι μας είπε ο προπονητής και η επίθεση βγήκε πολύ ωραία. Στην άμυνα κάναμε σωστές ενέργειες, οπότε καταφέρναμε να κλέβουμε την μπάλα. Ήταν όλα οργανωμένα».

Ένα παιδί συνειδητοποιημένο, δεν αμφισβήτησε την αποβολή που του καταλόγισε ο διαιτητής, μιας και λάθη είναι εύκολο να γίνουν υπό πίεση.

«Έπιανα τον παίκτη, με έπιανε ο παίκτης, είναι όπως το βλέπει ο διαιτητής απ’ έξω, το αποφασίζει αυτός. Τώρα αν τον έπιασα εγώ λίγο παραπάνω ή με έπιασε αυτός λίγο παραπάνω εξαρτάται από τον διαιτητή τι θα δώσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ».

Όντας τόσο καλός θα ήταν κρίμα να αφήσει το ταλέντο του, τη σκληρή δουλειά και την αγάπη για το άθλημά του να χαραμιστούν. Ευτυχώς, το αναγνωρίζει και ο ίδιος.

«Το άθλημα το αγαπώ, με βλέπω να το συνεχίζω στο μέλλον επαγγελματικά αν τα καταφέρω και πραγματικά εύχομαι να γίνει. Η ομάδα είναι κάθε μέρα στις πισίνες, προπονούμαστε και έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο».

Για έναν νεαρό αθλητή είναι δύσκολο να τα συντονίσει όλα στη ζωή του. Πόλο, αλλά και σχολείο, φροντιστήρια. Ακατόρθωτο, όμως, όχι. Θέλει τρόπο, όχι κόπο.

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δυσκολεύτηκα, λόγω των φροντιστηρίων, αλλά πιστεύω ότι με σωστή οργάνωση δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όλα είναι θέμα οργάνωσης».

Ευχαριστιέται και απολαμβάνει το τουρνουά, είναι μια καλή προθέρμανση και κατανοεί πόσο σημαντικό είναι για την προετοιμασία της ομάδας και των παικτών μεμονωμένα.

«Η διοργάνωση είναι πολύ ωραία, δεν λείπει πραγματικά τίποτα. Μου αρέσει πάρα πολύ που έχουμε την ευκαιρία να μπούμε και εμείς σε παιχνίδια πριν το επίσημο Πρωτάθλημα, γιατί βλέπουμε που είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0