World Sports

Ελλάδα – Ουγγαρία 13-14 (πεν.) : Η «γαλανόλευκη» καμαρώνει για τα παιδιά της, τη... νίκησαν μόνο τα πέναλτι

Ελλάδα – Ουγγαρία 13-14 (πεν.) : Η «γαλανόλευκη» καμαρώνει για τα παιδιά της, τη... νίκησαν μόνο τα πέναλτι

Η Εθνική δεν τα κατάφερε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο δίνοντας και την ψυχή της κάνοντας ολόκληρη την Ελλάδα περήφανη.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στα αμυντικά της καθήκοντα στο 1ο 8λεπτο η Εθνική μας ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι με τους Ούγγρους να μην παίρνουν προβάδισμα πάνω από δυο τέρματα χάρης τα εξαιρετικά τελειώματα του Παπαναστασίου τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 4-2 για την Ουγγαρία.

Η συνέχεια ήταν ενδεικτική καθώς η άμυνα έσφιξε και η επίθεση λειτουργούσε σαν «καλοκουρδισμένο ρολόι» με τους Ούγγρους να βρίσκουν μόλις ένα τέρμα για το 2ο 8λεπτο της αναμέτρησης και το σκορ ημιχρόνου ήταν 5-4.

Στο 3ο 8λεπτο ο Γενηδουνιάς με δύο προσωπικά του τέρματα έφερε τα… πάνω κάτω στην αναμέτρηση κάνοντας το 6-5 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Οι Ούγγροι όμως σαφώς και δεν παράτησαν το παιχνίδι τελειώνοντας την τρίτη περίοδο ισόπαλοι 7-7.

Το 4ο 8λεπτο δεν ήταν για… καρδιακούς με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ. Η Ουγγαρία έπαιρνε συνεχώς το προβάδισμα με την Ελλάδα, όμως να βρίσκει πάντα τον τρόπο για την ισοφάριση, με τον Γενηδουνιά να κάνει μία τρομερή εμφάνιση. Οι δύο ομάδες είχαν από μία μοναδική ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα για να κλέψουν το παιχνίδι με το 10-10 να παραμένει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα» καμία ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη να τα παρατήσει και γκολ-γκολ η διαδικασία των πέναλτι δεν είχε σταματημό.

Με το σκορ στο 14-13 Ο Παπαναστασίου ηττήθηκε από τον Βόνγκελ, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην χώρα του και γέμισε όλους εμάς υπερηφάνεια για την προσπάθεια των παιδιών σε ολόκληρη την διοργάνωση.

Δάκρυα στεναχώριας, αλλά κανέναν σκυφτό κεφάλι στο αντιπροσωπευτικός μας συγκρότημα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος

Ουγγαρία: Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ

 

www.bnsports.gr 

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0