World Sports

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η Ιαπωνία της… πάει – Δεύτερος «βαρβάτος» τελικός την τελευταία διετία! (video)

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η Ιαπωνία της… πάει – Δεύτερος «βαρβάτος» τελικός την τελευταία διετία! (video)

Η «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» εξελίσσεται σε ιδιαίτερα φιλόξενο τόπο για την ελληνική υδατοσφαίριση, έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες από το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Και το «γαλανόλευκο» έπος συνεχίζεται και στη Φουκουόκα.

Σχετικά Άρθρα

«Φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες». Σαν αυτή που γράφει για ένα ακόμα καλοκαίρι η ελληνική υδατοσφαίριση, προεξέχοντος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών.. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερο προσωνύμιο για αυτό το άξιο θαυμασμού σύνολο του Θοδωρή Βλάχου από το «Επίσημη Πετυχημένη». Της αξίζει δικαιωματικά και μπορεί να το φωνάζει υπερήφανα. Το έχει αποδείξει με το πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να το πράττει.

Τα παλικάρια με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι έκαναν ξανά περιφανή την Ελλάδα σε ιαπωνικό έδαφος μέσα από το υγρό στοιχείο φυσικά. Όπως τότε, πριν από δύο χρόνια που η πατρίδα καιγόταν και οι πολίτες της βίωναν το γνωστό-άγνωστο καλοκαιρινό εφιάλτη. Στο Τόκιο, μία αρκετά διαφορετική σε πρόσωπα Εθνική ομάδα έδωσε ελπίδα και ψήγματα χαράς στην… Κόλαση του Δάντη, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ηρωικές εμφανίσεις στο νερό υπό το πρίσμα των 5 Ολυμπιακών κύκλων και ένα ασημένιο μετάλλιο που θα μνημονεύεται για χρόνια. Ή και όχι με αυτά που κάνει η «γαλανόλευκη».
POLO3-768x432.jpeg

Με την εμφατική νίκη επί της παραδοσιακής δύναμης Σερβίας (13/7), η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, εξασφάλισε για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και μένει να διασαφηνιστεί το χρώμα αυτού. Παράλληλα, στις αποσκευές της ελληνικής ομάδας υπάρχει πλέον και το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς αγώνες της επόμενης χρόνιάς.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά διαχρονικά που οι Έλληνες πολίστες προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, στην 17η συμμετοχή από τα είκοσι που έχουν συνολικά λάβει χώρα.

Επι γραμματικά, το πρωινό του Σαββάτου (29/7) οι Έλληνες θα καθίσουν στους δέκτες τους να παρακολουθήσουν τη «γαλανόλευκη» να παίζει τελικό (μικρό και μεγάλο) για 8η φορά στην ιστορία της (σε επίπεδο αντρών) σε μεγάλο ραντεβού του αθλήματος.

Χρονολογία

Διοργάνωση

Πόλη

Θέση

1999

Ευρωπαϊκό Πρωτ.

Φλωρεντία

4η

2005

Παγκόσμιο Πρωτ.

Μόντρεαλ

3η

2015

Παγκόσμιο Πρωτ.

Καζάν

3η

2016

Ευρωπαϊκό Πρωτ.

Βελιγράδι

4η

2017

Ευρωπαϊκό Πρωτ.

Βουδαπέστη

4η

2020 (2021)

Ολυμπιακοί Αγώνες

Τόκιο

2η

2022

Παγκόσμιο Πρωτ.

Βουδαπέστη

3η

2023

Παγκόσμιο Πρωτ.

Φουκουόκα

?

Αυτό που λείπει από το παλμαρέ της πιο συνεπής, σε εθνικό επίπεδο, ομάδας του εγχώριου αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα είναι μονάχα η κορυφή. Οι «μαχητές» του Θοδωρή Βλάχου τη γυροφέρνουν τα τελευταία χρόνια, σαν τη μέλισσα τη  γύρη, στοχεύουν σε αυτή και μένει να φανεί αν σε δύο μέρες θα βαφτεί ελληνική.

Μέχρι τότε ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας με την τελευταία παρουσία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών σε τελικό, ευελπιστώντας πως το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι διαφορετικό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0